Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę być mamusią

Pęcherzyk 20,5

Polecane posty

Gość chcę być mamusią

Witam kobietki :) Chciałam Was zapytać jakie rozmiary ma pęcherzyk -> takie do pęknięcia ? Jak to u Was było ? Dzięki za odpowiedzi 🌻

Gość ---------))))))))))
Hej :) Generalnie taki ok. 20-24mm powinien już pęknąć....Ja miałam ostatnio 27mm, który pękł ...

Gość chcę być mamusią
Jejku, jejku :D Dzisiaj działamy :D Może szczęśliwie ?

Gość ---------))))))))))
Próbujcie, próbujcie Pewnie :):) Trzeba wierzyć, że się uda....Długo już się staracie?

Gość chcę być mamusią
Długo .... 😭 1,5 roku Jeśli w tym monitorowanym cyklu się nie powiedzie ( o czym nawet nie myślę ) to w następnym najprawdopodobniej czeka mnie albo HSG albo laparoskopia. Lekarz zdecyduje

Gość chcę być mamusią
Dzisiaj jest 15 dc w 13 dc miał 16,5 -> więc pięknie rośnie :D Ale trochę endo mnie martwi ... w 13 dc miało 5 dzisiaj 8 -> czy to nie za mało ? :(

Gość ---------))))))))))
My się staramy ponad 3lata :( Hsg miałam robione 2 lata temu, było oki , hormony mam oki, M nasienie też w miarę a jednak się nie udaje

Gość ---------))))))))))
Myślę, że w weekend powinnaś być już po owulce.... Wiesz co, chyba trochę przy cienkie to endo, ale ja się zbytnio nie znam. Poczytaj sobie trochę czym można je poprawić...:)

Gość chcę być mamusią
---------)))))))))) Uda się :) A HSG bolało ?

Gość ---------))))))))))
Mam nadzieje, że się uda. Kiedyś.........:( :) Było bardziej nieprzyjemne niż bolące....Da się przeżyć. Najtrudniejszy był moment podania kontrastu, ale to dosłownie chwilka.... Wydaje mi się, że laparoskopia byłaby bardziej dokładna....

Gość chcę być mamusią
Następne USG mam w niedzielę (specjalnie dla mnie kochana pani doktor przyjedzie do gabinetu) -> ale ją też zaciekawiło czy będzie owu czy nie.

Gość chcę być mamusią
A stosujesz NPR ? Czyli tzw. kalendarzyk ? Mnie wiele pomógł. Jest fantastyczna strona -> nawet do poczytania www.28dni.pl

Gość ---------))))))))))
stosowałam, chodziłam również na monitoring cyklu, mierzyłam tempkę itp itd i nic...:( mam problemy z owulacją i jestem na stymulacji. Jak na razie z marnym skutkiem...

Gość chcę być mamusią
Ja mam PCO A u Ciebie moja Droga coś stwierdzono ? Może wrogi śluz ?

Gość ---------))))))))))
Poza problemami z owulką nie, nie miałam wrogości śluzu robionego. Dopiero ostatnia ginka mnie o to zapytała, bo wcześniej żaden lekarz na to nie wpadł :(

Gość chcę być mamusią
Czyli masz kłopoty z owulacją ? tak ? A miałaś jakąś "pomoc" farmakologiczną ? Ja brałam Clo od 4-9 dc

Gość chcę być mamusią
Sorki, że taka "natarczywa" jestem, ale jednak zapytam jak wygląda Twój ogólny stan zdrowia, ile masz lat, jak ciśnienie, cukier, waga, cholesterol ?

Gość ---------))))))))))
Nie szkodzi :) Tak, miałam podawane clo - od 4-9dc do tego zastzryki z menopuru i efektów brak :( w zasadzie nawet po tym nie rosły mi pęcherzyki. Dopiero ostatnie 2 cykle miałam owulkę (nowy gin, clo od 2-7dc) Mam 33lata, ciśnienie, cukier, cholesterol oki, najgorzej jest z wagą. Mam mnóstwo kg za dużo....Nie pytaj tylko ile ważę :( Wiem, że to jest problem, ale mam baaardzo ogromną koleżankę (ja przy niej to chucherko) której się udało bez problemu.

Gość chcę być mamusią
No teraz to mnie już zaintrygowałaś ... Dawaj wagę Ja też do "dużych" kobiet jestem zaliczana Śmiało ! A i ja mam 35 lat :(

Gość chcę być mamusią
Żeby dodać Ci otuchy napiszę, że ważyłam ( fakt przed odchudzaniem ) 108 kilo [wiem, wiem masakra]

Gość ---------))))))))))
Starasz się o pierwsze dziecko? Bo ja tak. Rozumiem, że schudłaś. Mnie sie udało w ubiegłym roku schudnąć przez 2m-ce 10 kilo ale nadrobiłam to z nawiązką..... A ważę teraz prawie 120 😭

Gość Kasik 11
ja waze 54kg a tez mi sie nie udaje :(

Gość chcę być mamusią
Tak Staramy się o pierworodnego lub pierworodną ;) Schudłam sporo prawie 20 kilo, ale nadal walczę z wagą ( albo ona ze mną -> hehe :p ) dzisiaj na wadze 92 -> a widziałam już 88 ... ach ciężki los grubaska ;) Ale damy radę ! Trzeba wierzyć, uszy do góry i uśmiech na buzi :) Nastawienie naprawdę działa CUDA :)

Gość ---------))))))))))
Kasik - a robiłaś jakieś badania hormonów, tarczycę, prolaktynę?

Gość ---------))))))))))
Oj ciężki, ciężki. Od każdego lekarza słyszę, że trzeba schudnąć. Jakbym nie wiedziała :( Sama walczę ze sobą i ciągle się odchudzam - OD JUTRA :(:(

Gość chcę być mamusią
---------)))))))))) A udało Ci się po CLO mieć jakiś piękny pęcherzyk ?

Gość ---------))))))))))
Tak w czerwcu, w pierwszym cyklu stymulacji po prawie rocznej przerwie w 15dc miałam pęcherzyk 27mm a w 17dc było już po owulacji... Myślę, że duże znaczenie w niepowodzeniu miał nieregularny seks, mój M pracował bardzo różnie, czasami było nam bardzo trudno się wstrzelić.... Teraz jest szansa, że to się zmieni :):) :-O

Gość Kasik 11
nie robilam jescze zadnych badan ale moj facet ma robil bo on u siebie podejrzewal problem ma 1 albo 2 % plemnikow z dobra ruchlowoscia i ogolnie jakies zylaki przywozka ma nie wiem co robic

Gość chcę być mamusią
Kochana ja schudłam tak: Na śniadanie kromka chleba lub mała grahamka z czymkolwiek -> na co miałam ochotę, nawet z pasztetem :D a co ! NA obiadek wszystko ile chcę , ALE TYLKO : gotowane mięsko, ryby, warzywa, na parze, kalafior (oczywiście bez masła i bułki)

Gość ---------))))))))))
Hej Dziewczyny Zaglądacie tu jeszcze czasem? Jak Wam idą staranka....