Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hkjehrkdfhklejslvk

Wrośniety palec.. Prosze, pomozcie!!

Polecane posty

Gość hkjehrkdfhklejslvk

Mam problem z dużym palcem u stopy.. Ehh wrósł mi paznokieć w skóre.. ;( niewiem jak to sie stało.. pierwszy raz mam tak.. niewiem co robić.. czy zostawić to? ale co później.. czy gdzieś z tym iść? ehh tylko że ja nie mam swojego lekarza.. tzn miałam ale po skończeniu 18tki powiedziałam w przychodni że bd gdzie indziej chodzić, ale sie nie zapisalam nigdzie (nie było kuiedy) więc do pediatry nie pójde.. kurcze a ten palec boli jak cholera ;(:( może któraś z Was miala ten problem, jak sobie poradziłyście?? pomóżcie

Moja koleżanka kiedys tak miała, bolał ją, potem zaczęła się tam ropa zbierać i w końcu poszła do lekarza, to zaszło to tak daleko, że chirurg musiał jej tą rane kilkakrotnie przeczyszczać i ropę odsączać.

Gość pappapappapa
od chirurga zastrzyk pod paznokiec dostalam, z bolu o malo nie umarlam, no, ale jest ok teraz

Gość hkjehrkdfhklejslvk
tak strasznie boli ten zastrzyk?? ja pierdziele. ja musaze isc do lekarza ale tak sie boje ze szok.. bo on boli jak cholera a jak jeszcze bd go ruszac to juz wgl masakra :(:(

Gość hkjehrkdfhklejslvk
ja mam rope:(:( jak mysle o lekarzu to az goraco mi sie robi :(:( ale jak nie pojde bd jeszcze gorzej.. ehh

Gość mialem to samooo
u chirurga zabieg mialem 2 razy trzeba dbac czyscic przemywac masakra

Gość hkjehrkdfhklejslvk
paznokiec mi w tym palcu rosnie i nie wiem jak mam go obciag bo boli ;( ehh.. a co Ci robil chirurg z tym palcem?

Gość mialem to samooo
ostro wyciela kawalek paznokcia bolalo jak cholera

Gość hkjehrkdfhklejslvk
paznokiec mi w tym palcu rosnie i nie wiem jak mam go obciag bo boli ;( ehh.. a co Ci robil chirurg z tym palcem?

Gość hkjehrkdfhklejslvk
to nie miales zadnego znieczulenia?? teraz to juz wgl sram sie isc hehehe.. a to lekarz pediatra musi dac mi skierowanie do chirurga nie?

Gość a możesz...
... wrzucić zdjęcie tego palca?

Gość hkjehrkdfhklejslvk
a po co?

Gość rozpuść szare mydło jeleń
w ciepłej wodzie i jak osiągnie letnia temperaturę mocz około 20 minut, potem przemyj rivanolem albo załóz delikatny opatrunek z gazy zmoczonej w roztworze kalii, na noc nic nie zakładaj

nie zakładaj krytego obuwia

Gość hkjehrkdfhklejslvk
up

Gość hkjehrkdfhklejslvk
i co wten sposob samo sie wyleczy??

na pewno działa przeciwzapalnie i wysuszajaco

rozgnieć ząbek czosnku i położony między 2 cieniutkie warstwy bandaża owiń nim rankę, te okłady zmieniaj raz dziennie, albo przesmaruj samym sokiem z czosnku. Trochę poszczypie, ale na pewno nie zaszkodzi

Gość hkjehrkdfhklejslvk
ale mi paznokkiec wrosl w skore ;/ wiec musialabym ja jakos wyjac ale boli ze szok

Gość hkjehrkdfhklejslvk
ale mi paznokkiec wrosl w skore ;/ wiec musialabym ja jakos wyjac ale boli ze szok

Gość witaj ja miałam te cholerstwo
jakieś 7lat temu, kilka lat się męczyłam z tym bólem, tego sama nie wyleczysz, poszłam do chirurga, dał zastrzyk przeciwbólowy, no zaboleć musi trochę bo tam nie ma żadnego mięśnia, ale to krótki ból, później nic nie czujesz, wycinają kawałek paznokcia, żeby nie wrastał już, ja miałam 2-3szwy, było ok, teraz jest super, tylko widać że paznokieć był cięty, ale nie bardzo, jak coś to pytaj, mam 23lata,

Gość hkjehrkdfhklejslvk
jest ktos jeszcze kto mial ten problem?

Gość hkjehrkdfhklejslvk
to kilka lat meczylas sie z tym palcem? ja pierdziele, wspolczuje.. no musze isc do chirurga ale boje sie strasznie.. a to pediatra musi dac skierowanie do chirurga tak?

tak męczyłam się kilka lat, byłam wtedy dzieckiem, nie dałam sie, bałam sie iść do lekarza, ale już nie wytrzymałam, nie musi być pediatra, wystarczy lekarz rodzinny, ale nie wiem czy wogóle musi być skierowanie, ale mogę się mylić, moze lekarz wypisać skierowanie pilne wtedy szybciej się dostaniesz, ja tak wszędzie robie zeby zbyt długo nie czekać,

Gość hkjehrkdfhklejslvk
up

zapewniam cie ze to nie będzie większy ból niż to co teraz przechodzisz, a napewno samo sie to nie zagoi,

Gość hkjehrkdfhklejslvk
to jak dostalas zastrzyk to juz pozniej nie czulas nic jak wycinal paznokiec? ehh kurcze mi tez brak odwagi by isc bo on boli a jak wkuje mi igle to juz wgl ehh.. masakra..

no znieczulenie trochę zaboli, ale znów nie przesadzajmy, gorsze bóle w życiu człowieka spotykają, później po znieczuleniu nie czujesz kompletnie nic, cały zabieg tez trwa nie długo, nie masz sie czego bać, to juz usuniecie zęba jest gorsze, a jaka ulga później po tym, po zabiegu, teraz cały czas czujesz dyskomfotr, ja miiałam tak ze wstydziłam sie pokazać bez skarpetki, nawet ubierałam białe skarpetki do sukienki, bardzo sie wstydziłam,

Gość hkjehrkdfhklejslvk
No napewno nie bardziej boli nizbol porodowy ktory juz przezylam hehe wiec to tym bardziej przezyje.. dziekuje Ci bardzo za pomoc ;*

wiesz ze ja też mialam właśnie poród na mysli, takze rodziłam wiec w porównaniu do porodu to ukłucie komara hehe pozdrawiam