Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotny84

Zaburzenia Osobowości

Polecane posty

Gość Samotny84

Miałem wypadek samochodem miałem krwiaka pod czaszką, po jakimś czasie skierowali mnie na badanie EEG: i napisane miałem stan pacjenta , Zaburzenia osobowości Ktoś to zwas ma , co o tym myślicie, czy ktoś może wiecej o tym powiedzieć

Gość 343423423
wiekszosc ludzi ma jakies zaburzenia osobowiści, podtypy masz w google...

Gość 343423423
zreszta mogł tak napisac na odwal, bo nie wiedział co.Moze musi byc jakas diagnoza, często chyba jak nie wiadomo co komu dolega to pisza że zab. osobowosci, jeszcze najlepiej typ mieszany. Ma to pewnie z 90 % ludzi

Gość Samotny84
jakis 2 lata temu miałem nerwice i depresje lękową moze jest jakiś związek ?

Gość Samotny84
I dostałem depakine chrono 300 i nikt mi za dużo nie wyjaśniał

Gość Samotny84
Szukam kogoś kto już coś takiego ma do pogadania

Gość 343423423
a to dziwne, bo depakine to lek na padaczkę, albo stabilizator nastroju przy zaburzeniach dwubiegunowych- mania i depresja na przemian. Jak lekarz jest gburem i nie raczy otworzyc papy to przeciez mozesz zmienic. Ja polecam tez branie dodatkowo magnezu- przeciwdziała zarówno depresji, jak i nerwicy. Jak sie pije dużo kawy - to podwójna dawka... :p

Gość piczkaxxxxxxxxxxx
ale wypadek to raczej nie ma nic do zaburzenia ? zaburzenie sie wykształca w człowieku pod wpływem róznych doświadczen a nie w wyniku jakiegos tam wypadku a jakie zaburzenie masz konkretnie ?

ja to mam tylko że wówczas mi to nie wpisali w skutek wypadku, ale dlatego że leczyłam się w psychiatryku i wiesz w moim przypadku to było uzasadnione

Gość piczkaxxxxxxxxxxx
hm

ja leczyłam się na zaburzenia dwubiegunowe miałam bardzo gwałtowne epizody maniakalno-depresyjne które powstały po śmierci mojego chłopaka

Gość Samotny84
Na początku leczyłem się na nerwice a potem niby na depresje, chodziłem do pordani , pozniej mi prszeszło skarzyłem sie na słaba pamiec i brak konentracji ,zamotania i roztargninie ale mi sie wydaje ze na eeg wyslali mnie doppiero dla tego ze powiedziałem ze miałem wypdaek a w badaniu mi napisali : Wyniki badania EEG Stan pacjenta: Dgn;Zaburzenia osobowości na podłożu organicznym Diagnostyka zmian napadowych Opis badania: Rytmem podstawowym w zapisie jest nisko a okresowo także średnionapięciowy rytm beta Na tle rytmu beta Obserwuje się okresowo napadowe wyładowania średnio i wysokonapięciowych zespołów fal ostrych obejmujące wszystkie odprowadzenia a o najwięszej amplitudzie z odprowadzeń czołowych obustronnych Próby prowokacyjne zwiększają liczbę zmian napadowych i ich amplitudę. Wniosek;Zapis z napadowo występującymi zespołami fal ostrych. Brzmi troche strasznie , ale nie jestem agresywna osoba, a raczej cichą spokojną i nieśmiałą

Gość Samotny84
Narazie tylko zrobilem badanie , na konsultacje umuwiony jestem za jakiś czas. ale jestem troche przerażony ze jestem jakiś czubek

Gość wypełnienie żęba
tu wszyscy mają zaburzenia osobowości:) nie przejmuj się tylko czerp z tego przyjemność to dar nie kara;):D

Gość Samotny84
Z tego że nie radze sobie w życiu to wiem, ale nie wiedziełem ze to się nazywa "zaburzenia osobowości"

Gość Samotny84
Nie rozumiem co masz na myśli czerp z tego przyjemność ?

Gość Samotny84
to dar nie kara ?

Gość Samotny84
Na czym to polega utrudnia tobie to życie

Gość Samotny84
co to za pomysł na nick piczkaxxxxxxxx ?

Gość Samotny84
Troche to nie dojrzałe , ile masz lat ?

nick jak kazdy inny :P osobowość schizoidalna Ten typ osobowości cechuje się tendencja do izolowania się, niewytwarzania silnych związków oraz wycofywania się z kontaktów emocjonalnych i społecznych, uznawania ich za niepotrzebne. Przy dużej wewnętrznej wrażliwości wyrażanie uczuć jest ograniczone, co powoduje pozorny chłód i dystans uczuciowy. Nie obchodzą ich ani pochwały, ani nagany. Częste jest przy tym poczucie osamotnienia i niezrozumienia przez otoczenie, nieśmiałość i podejrzliwość, niemożność odczuwania przyjemności. Ludzie tacy na ogół działają samotnie, często żyją w świecie marzeń i fantazji, są ambitni, skłonni do introspekcji, ekscentryczni. przeszkadza np w znalezieniu pracy bo nie chce pracowac np w sklepie , gdzies gdzie jest duzo ludzi z którymi musze rozmawiac , to mnie męczy i wysysa ze mnie energię

Gość Samotny84
Sumie sam boje sie sytuacji gdzie jest dużo ludzi , i czuje sie skrepowany , z drugiej strony chciałbym mieć z kimś głebsze relacje, próbuje ale mi nie wychodzi, Mam chęci ku temu by poznawać nowych ludzi ale jest narazie trudne jak dla mnie zawsze uważałem ze nie miałem doświadczenia

Gość a zoo terznie potrzebne
magnez nie leczy depresji jak juz to witamina b brak witaminy h czyli biotyna objawia sie depresja i jecze omega 3 i kudzu root lekaze m mysla ze pacjenci dobrze sie żywią i nie badaja po tyn kontem a wystarczy ze pacjent wruci di zdrowego tryby zycia i depresja sama przechodzi

Gość Samotny84
widocznie masz jakieś i tobie wystarczą