Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mammi0000

9 miesięczniak w lodowatej wodzie?

Polecane posty

Mój synek kąpał się już kilka razy z nami w basenie otwartym. Było super, tylko woda lodowata. Czy Wy też pływacie z Waszymi niemowlakami?

Gość trelakkkk
jak nie nabyl anginy to sie ciesz ale do czasu...

Gość mamama27
mój ostatnio pływal - woda miała 24 stopnie ale to i tak była zimna - i nic mu nie jest - ale wole go brać na zamknęty basen

Michał miał roczek jak pojechaliśmy na Słowację i kapaliśmy się w basenach otwartych, zakończyło sie początkiem anginy i lekarz nie wiedział czy baseny były powodem czy ząbkowanie.

Gość b.e.a.t.a
Moja corka kapala sie w Baltyku majac 7 miesiecy i byla zachwycona. Anginy nie zlapala. Zimna woda hartuje, wazne tylko zeby zbytnio nie wychlodzic maluszka, 10 - 15 minut kapieli i wyciagamy z wody.

roznie to bywa. Corka miala 13 miesiecy zaczela miec katar, pokaszliwac ale ze bylo goraco to wpakowalam ja do lodowatego basenu (tak tak wyrodna jestem). O dziwo na nasteony dzien juz nic jej nie bylo:-D miesiac temu pojechalismy do Walii, woda miala 14 stopni a na zewnatrz bylo 20. Mloda pluskala sie w morzu 40 minut. Dolegliwosci po nie miala. W moim przypadku im wiecej sie z nia cackalam tym czesciej chorowala. Ale tak jak mowie-to sprawa indywidualna

Gość abradaewa
Mój niespełna roczny syn kąpał się w Bałtyku. Nie były to długie kąpiele, raczej zamaczanie, chlapanie... zdrowy, zadowolony. Byle nie wychłodzić, szybko osuszyć ręcznikiem, ogrzać.

Gość b.e.a.t.a
Skoro dziecko nie placze w wodzie, to chyba nie jest mu az tak zimno :/ Raczej przyjemnie, tak samo jak doroslym.

mój synek ma 9 miesięcy (teraz) a od początku upałów (czerwiec) pływamy z nim w jeziorze, wcześniej od 2,5 miesiąca życia chodził na basen, od urodzenia nie miał nawet kataru... dzięki pływaniu dodatkowo fantastycznie rozwija sie fizycznie :)

Gość Hej, jestem mamą 4 dzieci
Dziecko się niczego nie nabawi jeżeli temperatura powietrza waha się między 25-30 stopni w cieniu i rodzice robią regularne przerwy w kąpieli wygrzewając się z dzieckiem na słońcu przed ponownym zanurzeniem w wodzie. Wszytko z umiarem i będzie ok.