Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała rzecz a cieszy

Oto jak oszczędzam na kosmetykach!

Polecane posty

Gość mała rzecz a cieszy

Oszczędzam i zyskuję nie tylko kasę, ale też na urodzie :classic_cool: *Olejek rycynowy (koszt 2,50zł) zastępuje mi: -odżywkę do rzęs/brwi (10zł) -odżywkę do paznokci (6zł) Wzmacnia, odżywia, zagęszcza i przyciemnia rzęsy/brwi. Wzmacnia paznokcie. *Maść z witaminą A (koszt 2,50zł) zastępuje mi: -krem pod oczy (6zł) -pomadkę ochronną do ust (6zł) -odżywkę do paznokci (6zł) Bardzo ale to bardzo odżywia naskórek, regeneruje, po prostu cudo. *Maseczka z drożdży (1 opakowanie to koszt około 0.80zł, starcza na 4 razy) -maseczki saszetkowe to koszt zazwyczaj 2-5zł *Maseczka z płatków owsianych i mleka *Maseczka z jabłek, miodu i płatków owsianych *Peeling z cukru i śmietany *Peeling z płatków owsianych Nie dość, że to wszytsko kosztuje grosze to działa lepiej niż te wszytskie chemiczne gófna :classic_cool: POLECAM!

Gość polecam jeszcze rumianek
zrywam sobie świeżuteńki rumianek, suszę kilka dni a potem gotuję i mam cudowny eliksir do mycia twarzy. Znikają wszystkie syfy, krosty i inne wypryski. Skóra nabiera jednolitego koloru i jest zdrowa.

Gość bede moczyć dupe
to ja jeszcze polece peeling kawowy i płukanke z naparu z pokrzywy :)

Gość kafe idzie z duchem czasu
olej kokosowy - moze i tani nie jest, ale jest mega wydajny, super odzywia i skore, i wlosy, na dlugo starcza, wiec dodam p.s. nie chcesz wiedziec jak bedzie wygladala twoja skora po tej masci z wit a, skora pod oczami :O przeciez to ma wazeline :O:O:O

Gość mała rzecz a cieszy
"...wazelina ma bardzo dobre wlasciwosci gojace i sprzyja regeneracji skory, jest dobrze tolerowana przez osoby o suchej skorze, osoby o tlustje skorze moze zatykac, choc po silnych peelingach, zabiegach laserowych itp. wazelina jest zalecana przez lekarzy kazdemu w celu szybszej regeneracji i gojeniu sie skory. "

Gość paraguayan
wazelina na dłuzsza mete wysuszy ci skore na wior,nie ma najmniejszych wlasciwosci nawilzajacych...ZADNYCH!!

Gość mała rzecz a cieszy
ale ja nie używam codziennie tylko 2-3 razy w tyg.

super:) ja kupuje duzo odsc drogich kosmetykow, ale wiem ze jest w nich sopro chemii, kiedys jak nie pracowalam to tez robilam sobie takie rozne maseczki, peelingi naturalne :) Bardzo fajna sprawa

Gość mała rzecz a cieszy
i wazelina jest smiesznie tania, podbieram mężowi który prowadzi warsztat samochodowy :)

Gość mała rzecz a cieszy
podszyw.

wazelina tworzy na skorze warstwe okluzyjna, zaburzajac dzialanie gruczolow (lojowych, apokrynowych), uniemozliwia prawidlowe oddychanie skory. nie wchlania sie! zadne pochodne ropy naftowej nie dzialaja dobrze na skore. po nalozeniu tobie sie wydaje, ze jest gladka, bo to taka tlusta mazia, ale wysuszy na wior, jak wyzej napisane.

wazelina jest dobra jedynie na zime, bo tworzy wartwe ochronna. wlasciwosci nie ma zadnych pozytywnych, poza tym ze po prostu nie szkodzi :D

nie szkodzi w sensie nie uczula, nic nie robi po prostu

a do smarowania akómólatora w samochodzie rzeczywiście jest dobra :)

aha, jeszcze jedno :D wazelina jest dobrym rozpuszczalnikiem dla roznych substancji, natomiast jako ze nie wchlania sie w skore, to i te dobrodziejstwa sie nie wchlaniaja :classic_cool: takze te masc z wit A mozesz z powodzeniem zamienic na czysta wazeline :classic_cool:🖐️

Gość o wazelinie wiem tylko
że jest dobra jako "koło ratunkowe" na drobne zmarszczki, które tuszuje (nie usuwa, tylko wypełnia na chwilę). Czasem się przydaje :-)

Gość mała rzecz a cieszy
tak czy siak na usta i paznokcie działa świetnie :classic_cool: a pod oczy użyłam jej tylko 4 razy :classic_cool:

jesli chcesz zaoszczedzic na kosmetykach, ale nie na urodzie, to moge ci polecic produkty alterry

tez macie pomysly, kiedys jak nic nie bylo to kobiety uzywaly co tylko mogly i bylo pod reka,nie mialy wyjscia, teraz jest pelna gama wszelakich kosmetykow rowniez niedrogich a dobrych wiec radzialbym wam nie eksperymentowac, mam meza lekarza i wiem co pisze, w niektorych kosmetykach fakt jest duzo chemii ale sa takie ktore sa naprawde bardzo dobre, masc z wit A pod oczy? no gratuluje pomyslu niech ci sie pare razy dostanie do worka spojowkowego to dopiero bedziesz miala problem, maseczka z drozdzy?a wiesz jak bardzo wysusza skore? rob tak dalej bedziesz miala skore jak zolw lub krokodyl,wazelina w duzej ilosci jest bardzo szkodliwa dla skory trzeba wybierac kosmetyki ktore maja jej sladowe ilosci, itd itd dlugo by pisac, nie wiem skad wy bierzecie te swoje madrosci ze jak tego czy tamtego uzyjecie to pomoze lub zastapi prawdziwy kosmetyk, takim tokiem myslenia to sobie narobicie wiecej szkody niz pozytku, kwestia czasu , radze nabrac fachowej wiedzy dotyczacej kosmetykow naturalnych skoro chcecie byc eko lub chcecie mega oszczedzac

drozdze chyba do lykania lepsze :classic_cool: