Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę mamą poraz trzeci

Pytanie do mam, które rodziły conajmniej 3 razy !!!

Polecane posty

Gość będę mamą poraz trzeci

Mam dwóch synków (11 i 9 lat) Za miesiąc mam termin trzeciego porodu i obawiam się strasznie, bo wiek już nie ten jak na podobno NAJGORSZY z porodów... (mam 33lata) Obawiam się strasznie, bowiem pierwszy poród wspominam bardzo źle, drugi natomiast bardzo mile :) tak mogłabym rodzić co drugi tydzień :D Chodzi o to, że każdy naokoło mówi i wszędzie czytam, że drugi poród zazwyczaj jest szybki i łatwy (wiem, że nie zawsze, ale u mnie się sprawdziło), a trzeci w tej sytuacji podobno MASAKRA :( Napiszcie jak to było u Was?

Gość pierwszy raz słyszę o takiej
teorii mam nadzieję, że jest nieprawdziwa sama mam 33 lata i obecnie jestem w ciąży po raz trzeci;)

Gość katherina wittt
przestań wierzyć w takie przesądy! będzie dobrze, moja mama rodziła 4 razy i mówiła mi że każdy poród był łatwiejszy od poprzedniego ;) i taką samą opinię słyszałam od kilu wieloródek. Sama mam 33 l. staram się o drugie dziecko, szczerze, to wiekiem się nie przejmuje, a planujemy z mężem jeszcze 2 dzieci, więc najwcześniej jak zajdę i urodzę będe mieć 34l. Luz! Moja mam 4 -te rodzila w wieku 42l. zdrowe, silne dziecko i poród lekki, tak jakby "wypluła". Głowa do góry! Bądz dobrej mysli i zyczę szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzieciątka :)

moja koleżanka ma 5 rodzeństwa i jej mama też mówi że każdy nestępny poród był łatwiejszy od poprzedniego (pierwsze dziecko urodziła jak miała 18 lat a ostatnie 40)

Gość kasjuidosnx
ja mam trzech synów. u mnie kazdy kolejny poród był o niebo szybszy. za trzecim razem uwinęłam się w 45 minut i po godzinie jak gdyby nigdy nic poszłam z pielęgniarka na oddział połozniczy czym ubawiłam do łez większość personelu:) więc się nie stresuj, głowa do góry:) co ma byc to będzie. nastaw się pozytywnie:)

Pierwszy poród wspominam bardzo źle,ciężko było,drugi wspominam dożo lepiej choć łatwo nie było.Trzeci poród był tak szybki,że jakbym nie była w szpitalu po terminie to bym urodziła w domu,kilka mocnych skurczy i dziecko na świecie. ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️

Gość asdzxcb
rodziłam 2 razy i drugi poród dużo lżejszy niż pierwszy... Nie wiem jak będzie z trzecim, ale mam nadzieje, że Twoja teoria się nie sprawdzi :P (trzecie na razie w planach) :)