Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

z desperowana

Mój brat okrada całą rodzinę...

Polecane posty

witam, mam bardzo duży i poważny problem, ponieważ mój brat (obecnie ma 23 lata) od kilku lat kradnie pieniądze z portfela, kart kredytowych, kont itp. Nie wiem co robić, pieniędzy nie da się nosić cały czas przy sobie... drzwi od pokoi są zamykane na klucz... ale i tak zdarza się chwila nieuwagi, że drzwi zostaną na sekundę otwarte np. przy pójściu do łazienki, a on ją zawsze wykorzysta... On nie ma pracy, mówi, że podobno nie ma... ale ja mu nie wierzę, nikt już mu nie wierzy... Żadne prośby, groźby nie pomagają... do południa siedzi zamknięty w pokoju, nic nie je.... ewentualnie zje obiad i potem wychodzi... nie wiadomo gdzie, nie wiadomo z kim... wraca nad ranem itd. Ma ktoś jakiś pomysł??? Bardzo proszę o pomoc

Gość nieważne kto...
eh... mam podobnie. Tyle że mój brat ma prawie 40 lat i pracuje a potrafi ostatni grosz na życie ukraść. Nikt nie ma sumienia go wyrzucić z domu :( i tak się ciągnie od lat. Każdy z domu ucieka przez niego a takie ładne mieszkanie jest. Na niego to tylko sejf skutkuje. Bratowa ma taką kasetkę na pieniądze na kod i tam kasę zawsze trzyma. A i tak pokoje zamyka bo grzebie wszędzie. Nawet sztućce z kuchni wynosi. A wszystko co jest w lodówce to wg niego mu się należy a nie daje grosza na dom. i syf wszędzie robi. Na szczęście kart nie kradnie, a i tak pinów nie zna. Dobre i to chociaż

Gość Wtornicki
ciekawe skąd ma piny ?

Gość oczywiście najłatwiej na
policję sprawę zgłosić - udowodnienie kto posługiwał się ukradzioną karta jest raczej proste (do płacenia kartą często niepotrzebny jest pin, tylko ledwo podobny podpis, bo kasjerka nie jest specjalistką). A jeśli chodzi o zabezpieczenie pieniędzy, to w zasadzie pozostaje posługiwanie się kartami, które można szybko zablokować, kiedy się zauważy brak. A może spróbuj podłożyć mu jakąś fałszywą kartę czy banknot, tak żeby miał obciach przy kasie?