Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewe06

problem z komputerem

Polecane posty

Gość ewe06

Mam problem z moim laptopem ACER aspire 5738Z z systemem windows vsta. Otóż komputer mam nowy, od roku i gdy chcę zagrać w jakąś grę np the sims 3 po około 10 minutach sam się wyłącza. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić? Jak zauważyłam ten problem to zaniosłam go do serwisu gdzie go wyczyścili i zakonserwowali ale nic to nie dało. Proszę o pomoc bo nie wiem co się z nim dzieje..

Gość ja mam lapka HP i ten sam
problem, juz kiedys sie tak dzialo i na gwarancji przeczyscili (pomoglo na rok). Teraz jest juz po gwarancji i zaczelo sie od nowa - najpierw wylaczal sie podczas grania, pozniej wystarczylo wlaczyc jakis film, pare minut i po ogladaniu. teraz wylacza sie po kilku minutach od wlaczenia. Oddalam do naprawy i jak narazie facet jeszcze nie ie czy to problem z mostkiem polnocnym czy karta graficzna (napewno nie od przegrzewania, bo laptop jest wyczyszczony z kurzu). Byc moze skonczy sie na wymianie plyty glownej. Jesli nadal masz gwarancje to zanies do naprawy - niech dokladnie sprawdza co sie dz\ieje. Podkoloryzuj jeszcze, ze sie wylacza nie tylko jak grasz ale czesciej, nawet jak przegladasz strony internetowe. I nie, ze znow przeczyszcza (albo psikna sprezonym powietrzem) tylko maja zlokalizowac i usunac usterke. Jesli by ci sie przegrzewal to caly spod lapka bylby goracy - sprawdz czy tak jest. Mozesz zainwestowac w takim przypadku w podkladke chlodzaca.

Gość ewe06
niestety gwarancja była na rok i już się skończyła a spód laptopa jest ciepły szczególnie w okolicach skąd wydostaje się powietrze. Niestety chyba nie obejdzie się bez kolejnej wizyty u specjalisty. Czy to możliwe że źle to przeczyścili i mogę zgłosić reklamację naprawy ?

Gość pewnie za słaba karta graficzn
i się przegrzewa procesor karty albo może kości ramu szwankują. Możliwości jest wiele. Ja sama sobie czyszczę od czasu do czasu wtłaczając sprężone powietrze z atomizera. Tyle, że mam toshibę (pięcioletnią) z intelowskim procesorem, 4 GB Ramu i dobra kartą graficzną. Co do Acera to problem może być w samej płycie głównej (za słaba do tego modelu procesora) albo masz złe sterowniki karty graficznej - przy viście to się zdarza.

Gość ewe06
Zaczynam się tym poważnie martwić.. mój komputer ma procesor intel dual-core 2.0 GHz; 800MHz a karta graficzna to chyba 1791 MB nvidia geforce g105m. Co do sterowników i systemu to po zakupie komputera wszystko było, wystarczyło tylko zainstalować co zrobiłam.