Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktor 87

Po ostatniej spowiedzi wypisuje się z koscioła katolickiego.

Polecane posty

"W tej sytuacji wypisze się z takiego kościoła który wszystkiego zabrania, a sam jest źródłem pedofilii a dawno temu umeczył na stosie tysiące ludzi. Przeniose się do innego wyznania moze protestantyzm, bo takicm mysleniem Kosciół Katolicki za sto lat nie bedzie miał wiernych." tyle że to właśnie protestanci palili ludzi na stosach a nie katolicy. a czy ty w ogóle żalujesz za te swoje grzechy i chcesz się poprawić czy poszedłeś do tej spowiedzi ot tak sobie "bo trzeba chodzić" a teraz jesteś obrażony bo ci się wydawało że ksiądz "musi" ci dać rozgrzeszenie?

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Wiecie jak dla mnie te 7 grzechów głownych to też takie - PYCHA - to jest też NIE ZABIJAJ. Bo czym jest pycha? Np. nie wierzę w Trójcę Święta - czyli ja...zabijam. Tak działa pycha. Zabijam wszystko - zostaje tylko MOJE JA, MOJE ZDANIE. A reszta się nie liczy. Czy to tak powinno być? Tylko trzeba sobie to uświadomić i tyle :( ps. w Polsce bez spowiedzi to jest KOSMOS dla mnie - tam do spowiedzi i ...na nich. Ewangeliczność w Polsce - ale to nie powinno ze spowiedzi wynikać. Wiecie - szatan też robi swoje. Szatan nigdy nie próżnuje i tyle :(

Gość aha i achhhhhhhhhhhhhhhhhh
katolicy, oprócz wojen krzyżowych, takze palili ludzi na stosie Słyszałeś nieuku np. o Giordano Bruno? O czarownicach nie wspomnę, też to robili, jedni i drudzy zreszta.

Goody, ja też nie jestem katolikiem ani wyznawcą żadnej innej religii i mogę sobie tylko teoretyzować, ale trochę się z tym nie zgodzę: " Jednak sprzeciwianie się naukom Kościoła przy jednoczesnym zapewnianiu że jest się katolikiem jest fałszywe, konformistyczne i hipokryzyjne. " Dobry jest wspomniany przykład Kopernika i teorii heliocentrycznej. Hipokryzją moim zdaniem jest robienie z siebie wielce świętego, bieganie do spowiedzi i spowiadanie się z "małych grzeszków", bo o innych "co by sobie ksiądz pomyślał i rozgrzeszenia jeszcze nie dał". Reformatorzy wszelkiej maści muszą się najpierw na coś nie zgodzić. Czy np. wprowadzający rządy demokratyczne przez jednoczesne ograniczanie władzy króla są tak od razy fałszywymi patriotami, bo do tej pory król=państwo a więc dobro króla=dobro państwa? Zresztą początki katolicyzmu to dopiero było "niezgadzanie się" - masa doktryn, których wyznawcy się tłukli ze sobą. A choćby taki np. synod trupi? :P Oczywiście każdy z nich uważał, że to właśnie on zna zamiary boga. I to mnie zresztą skutecznie odpędza od wszelkich zorganizowanych religii.

Gość mmmmmmmmmmmm222222
moij maz sie wypisal w kosciol..mieszkamy w austrii..trzeba placic okkolo 250 euro na rok...wiec podziekowal..teraz ja tylko siedze w kosciele...dla dziecka...ciekawe kiedy w jego parafii ksiadz bedzie pierdolil o apostazjii emigracyjnej....

Bóg z grzechów nas osądzi - to prawda, ale dał władzę nad grzechami Apostołom i ich następcom i powiedział tak "komu odpuścicie, nie to nie" No i właściwie co - jeden ksiądz nie da rozgrzesznia, inny da? Jak to powinno wyglądać. Koniec końców musi się BOGU zgadzać. On rozgrzesza jako ostatni i pierwszy i tyle. Na Ziemi jako ostatni, a ogólnie jako pierwszy bo on to zaczął, ale w swoich czasach. Pózniej umarł i już nie rozgrzeszał. Niemniej jemu musi się zgadzać. A wiesz - to jest bardzo skomplikowane, żeby to się zgadzało. Bardzo skomplikowane.

nie dosć , że nieuk, to jeszcze skurwysyn :P

Ale Kopernik to był kanonik. On wierzył w Trójcę Świętą. Ale to nie znaczyło, że był najmądrzejszy. On miał kasę i chciał być biskupem. Nie. Nie mógł. I z tego zaczął gwiazdy badać. I SŁUSZNIE bo to wszystko co się tu działo było poza zasięgiem jego rozumu. Dlaczego nie mógł być tym biskupem i zajął się...GWIAZDAMI. No cóz... kto wie o co chodzi ten wie i tyle. Po prostu NIC NIE ROZUMIAŁ. Myślał, że chodziło o forsę. Nie. No to nie i tyle. A kasę miał swoją - jemu nikt nie pomagał. To miała być kasa na biskupa, ale nie. I za to, że był genialny miał z kapłanstwa odejść ale nie chce do dziś i tyle. I zawsze będzie księdzem bo... miał iść na prawo a poszedł na księdza i nigdy się nie da i tyle.

"nie dosć , że nieuk, to jeszcze sk**wysyn" gdzieś ty się wychowywała, w chlewie?

Gość heeeeeeeeeeeeeee???
kto kurwa nieuk.....oferma???

a ty gdzie? bo i chlew za czysty dla ciebie, prostaku :p jak widać z powyzszego stwierdzenia, ze tylko protestanci palili na stosach, nieuk, straszne..... :P

Jaki był ten Kopernik to nie wiem, ale wiem , że poddac sie nie chce przez to jest jak jest. Bo miał spowiadać, nie rozumiał tego. Miał forsę i poszedł robić karierę. Na prawo to jest kariera a ksiądz to powołanie - miał powołanie choćby wcale i tyle. Przez to jest tak ciężko. Takich jest więcej i tyle.

Gość dasadad
Uciekaj jak najdalej od religii, nie tylko katolickiej, a w Boga możesz wieżyć, ale czy musisz mieć pośredników?

Gość wiktor 87
Spowiadałem się w małym miasteczku. Nie wiem jak miał na imie ksiądz. Był juz stary. ''smieszy mnie jak niektorzy sobie interpretuja wiare wedlug wlasnych potrzeb. Koles poszedl do spowiedzi z tak ciezkimi grzechami, a jeszcze sie wyklocal, przekomarzal, zamiast pokornie zrozuimec swoje grzechy. Pewnie nawet nie zrobiles rachunku sumienia, bo przeciez ty wszystko wiesz najlepiej, gdybys zrobil rachunek sumienia, poczytal troche, zaglebil sie w wiare to bys wiedzial dlaczego takie zachowania jak masturbacja, sex przedmalzenski, oralny i inne swinstwa to grzechy, ale widocznie jestes za glupi, zeby w ogole uswiadomic sobie ze skonczysz w piekle, jak dalej bedziesz tak robil.'' Jakie swiństwa. Sprawienie przyjemnosci ukochanej osobie to grzech i swiństwo. Może lepiej mnie nie oceniaj, bo to nie Ty zdecydujesz czy pójde do Piekła, Czyśca lub Nieba. Lepiej sama zastanów sie czy zachowujesz sie dobrze i czy jesteś dobra, bo Twoja dewocja Cie może zaprowadzić do Piekła. Ciekawe, czy Ty nie uprawiałaś seksu przed slubem i czy nie używałas środków antykoncepcyjnych, Ty lub Twój mężczyzna. Często własnie jest taka dewocja. Niestety dla Koscioła czasy sie zmieniły i nie można nikogo zabic w imie Boga bo ma inne przekonania. Lub np. sprawa morderstwa w Zrebinie w 1976 roku, gdzie swiadkowie w imie Chrystusa przysiegali zachować milczenie. I to ma byc religijnośc? Ja kieruję sie zasada nie rób komuś tego co tobie nie miłe. I mnie Bóg sam osądzi za złe i dobre uczynki, a nie ultrakatoliczka jak Ty Beatko. I moze się okazac, że uznawani przez takie osoby jak Ty grzesznikami, będa mniejszymi grzesznikami niz osoby które udaja poboznych a są zawistne, kłamliwe i nie dobrzy dla innych ludzi. ''smieszy mnie jak niektorzy sobie interpretuja wiare wedlug wlasnych potrzeb.'' A Kościół tego nie robił nigdy?? Nie oceniaj mnie i mojej moralnosci. Lepiej popracuj nad swoja. Osądzi nas Bóg. A jeśli moja wiara nie mieści sie w ramach Koscioła Katolickiego, to trudno

Kto wie czy on nie miał rodowodu na gwiazdę i jak to wygląda, nie? Bo tak by pasowało. Świeć Panie nad Jego Duszą Zwłaszcza, nie?

nie napisałem, ograniczona szmato, że tylko protestanci palili. tyle że palili znacznie częściej a koleś właśnie o to oskarża katolików i chce zostać protestantem. ale ty oczywiście jesteś zbyt głupia żeby to zrozumieć.

Gość do dasasad
dokladnie po co posrednicy.....oni zawsze biora niepotrzebne procenty dla siebie...

A wiktor 87 przesadzasz - jak będziesz miał dzieci to sie zgłoś i tyle. Za dużo filozofujesz. Całe twoje życie to przyjemność a nurt filozoficzny HEDONIZM. A co zrobisz jeśli Bóg ześle np. RAKA na ciebie. Jutro czy nie - za tydzień zemdlejesz i dowiesz się, ze masz np. raka narządów rodnych. Co wtedy zrobisz?

Gość c.s.
aha i achhhhhhhhhhhhhhhhhh doucz się trochę. Ogromną większość czarownic spalili protestanci, to była że tak powiem ich specjalność. Nawet ta ostatnia czarownica w Europie, spalona w 1812 , też była spalona przez protestantów.

Gość iiiiiiiiiiiiiii......
jak zesle raka nie bedzie ciupcial...ot co....

Kiedyś jeszcze były choroby weneryczne , a teraz? Wszystko wyleczalne. AIDS po cichu też. Ale choroby weneryczne to więcej tego powinno być. Zwłaszcza syfilisu. Idzie wiktor z PRZYJEMNOŚCIĄ. Niesamowite. A np. mecz piłkarski - to jest to przyjemność czy nie? Albo np. kąpiel w morzu?

"tyle że to właśnie protestanci palili ludzi na stosach a nie katolicy." to są twoje słowa jełopie plugawy, trąbo niemyta, dupku żołędny, to także: "licz się prostacka k**wo ze słowami.' więc stosuję właściwy rejestr do właściwej osoby, palancie skretyniały

"Ja kieruję sie zasada nie rób komuś tego co tobie nie miłe." możesz się kolego kierować dowolnymi zasadami ale nie udawaj przy tym katolika i nie rób szopki ze spowiedzią. a ty jesteś oburzony że ksiądz zachował się tak jak powinien się zachować ksiądz zamiast się dopasować do twoich wizji i dać ci rozgrzeszenie bez gadania. skoro ty za grzechy nie żałujesz tylko uważasz że to co wg KK jest grzechem to "nic złego" to czemu się dziwisz że rozgrzeszenia nie dostałeś? przecież to oczywiste.

"więc stosuję właściwy rejestr do właściwej osoby, palancie skretyniały" spierdalaj ograniczona szmato.

a ty tam wyzej czytaj ze zrozumieniem takze, bo akurat ja nigdzie nie napisałam, ze TYLKO katolicy palili na stosie kurwa co za ćwiercinteligenci tu siedzą

Gość filifilifionka
spowiedź uszna została wprowadzona o ile się nie mylę w VI w. n.e. A została wprowadzona dlatego żeby księża wiedzieli co się we wsi dzieje. Ja do spowiedzi nie chodzę od 2 lat i jest mi z tym dobrze, nie czuję z tego powodu żadnego ciężaru.

"aha i achhhhhhhhhhhhhhhhhh doucz się trochę. Ogromną większość czarownic spalili protestanci," przecież to za głupie żeby się czegokolwiek nauczyć. tylko jebany tłumok bluzgać potrafi.

"Ja do spowiedzi nie chodzę od 2 lat i jest mi z tym dobrze, nie czuję z tego powodu żadnego ciężaru. " a do komunii chodzisz i za katoliczkę się uważasz?

Gość iiiiiiiiiiiiiii......
oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....oferma to kutwas....