Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktor 87

Po ostatniej spowiedzi wypisuje się z koscioła katolickiego.

Polecane posty

Gość sadaDA
po co offerma na siłę robisz z siebie durnia? chcesz rozkręcic temat?

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Może ten ksiądz co nie udzielił wiktorowi rozgrzeszenia miał jakie schorzenia w związku z rozwiązłym zyciem? Kto wie? W sumie - na jego miejscu zapytałabym się tego Wiktora - a słuchaj Wiktor - palisz? A co jesz? Tak bym zaczęła tę spowiedz. Oraz Wiktor czy ty co niedzielę jesteś w kościele? Bo nic nie powiedziałeś na ten temat. A skąd wiesz co robi własnie ksiądz Rydzyk. Radio Maryja możesz wyłączyć, a w kościele - co cię ostatnio zirytowało, ZAGNiEWAŁO. Tak bym zaczęła tę spowiedz. I co jest takiego w odbycie zwłaszcza, że aż seks analny uprawia a ten oralny już nie mówiąc o pozamałzeńskim. Bo to jest przyjemne? No to żałujesz tego czy nie? NIe - no to bez rozgrzeszenia. O i to jest OK. Choć powinien pouczyć, że to jest NIEZGODNE Z NATURĄ i tyle. Dlatego nie udziela rozgrzeszenia bo to jest przeciw rozumowi i tyle. ???

"po co offerma na siłę robisz z siebie durnia? chcesz rozkręcic temat?" o co ci chodzi? jesteś kolejną "z problemami"?

Gość sadaDA
offerma to psychopata.

Gość aha i achhhhhhhhhhhhhhhhhh
ty zacząłes pierwszy piździelcu niemyty, a że mam nerwa ostatnio, to akurat sobie tu pary upuszczę, po co mam sie na otoczeniu wyzywać, dupku zasrany, złamasie przecwelony, zdzirze kafeteryjny :P

Gość aha i achhhhhhhhhhhhhhhhhh
o kurwa.... chyba mi przeszło, dobra jestem :P :D 🖐️ dalej bawcie sie sami

Gość hehheheeeee
hehhehehehehehee....jebana dziwko:)

Gość wiktor 87
@offerma ''a czy ty w ogóle żalujesz za te swoje grzechy i chcesz się poprawić czy poszedłeś do tej spowiedzi ot tak sobie "bo trzeba chodzić" a teraz jesteś obrażony bo ci się wydawało że ksiądz "musi" ci dać rozgrzeszenie?'' No tak a Ty żałujesz za grzechy pisząc dalej? ''licz się prostacka k**wo ze słowami.'' Typowy dewocki katolik iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Oczywiście że byłem, Nie jestem alkoholikiem, chodzi o okazjonalne upojenie alkoholem. Tego żałowałem, bo to jest grzechem, wszystko było dobrze dopóki nie żałowałem dwóch rzeczy seksu z dziewczyna i krytyke koscioła za wtracanie sie do polityki. Nie mogłem kłamliwie powiedzieć że tego żałuje. Bo kocham dziewczyne i bliskośc z nia to nie grzech. Nie trzeba posrednika. Najważniejsza jest miłość i wierność. A co do Rydzyka i polityki, to uważąm ze to prawda. Kosciół nie powinien wtrącac sie do polityki i tak powiedziałem wprost ksiedzu. Nie zachowałem sie jak wielu dewotów, którzy mówia inaczej a inaczej czynia.

I wiecie co - ten ksiądz powinien powiedzieć, ze nie ma czasu wyspowiadać TAKIEGO GRZESZNIKA albo po rozmowie z nim i no jeżeli nie widzi szansy rozgrzeszenia to przynajmniej kartka do psychologa jeśli chodzi o to jak on widzi seksualność człowieka bo przecież to są dwie osoby i tyle. Choć TYLE lepiej bo jeśli nie żałuje to bez sensu go rozgrzeszać ale przyszedł do tej spowiedzi i przynajmniej adresik żeby SPECJALISTA mu wyjaśnił KATOLICKI, że nie ma racji i tyle. Że np. życie to nie jest przyjemność, a jego zachowania są no niewłaściwie ukierunkowane. Na przyjemność li tylko? Bez sensu :( Moim zdaniem - za dużo tej przyjemności czyni spustoszenie w mózgu. Poza tym pije - przydałoby się coś z trzeżwością Wiktora zrobić i za jakiś rok - dwa niech po rozgrzeszenie przyjdzie - krok po kroku robimy z Wiktora człowieka. Jak dla mnie.

Gość hehheheeeee
palili przedewszystkim turki w dupe jebane katolikow i protestantow....a teraz zadza szatanisci........

Gość c.s.
"a ty tam wyzej czytaj ze zrozumieniem takze, bo akurat ja nigdzie nie napisałam, ze TYLKO katolicy palili na stosie k**wa co za ćwiercinteligenci tu siedzą" kontekst był odnośnie stosów :) a co do wojen krzyżowych to ja cię bardzo proszę, ale one były słuszne. W końcu to muzułmańcy zabrali ziemię świętą chrześcijanom.

"No tak a Ty żałujesz za grzechy pisząc dalej?" ja nie jestem katolikiem, nie chodzę do kościoła i nikomu się nie spowiadam. i nie będę spokojnie patrzył jak jakieś ograniczone bydle mnie wyzywa. to ty jesteś właśnie przykładem prawdziwego katolskiego hipokryty. takiego który widzi "słomkę w czyimś" ale "belki w swoim oku" to nie. to tobie się wydaje że spowiedź polega na odklepaniu paru formułek za co ksiądz "musi" ci dać rozgrzeszenie a to że żadnego żalu za grzechy i szczerej skruchy i obietnicy poprawy nie wykazałeś to ci zwisa. i oczywiście o wszystko to pretensje do księdza.

Gość offerma to kutafon
stary stetryczały niewyżyty prawik

Gość offerma to frustrat
numer 1 na kafe

No właśnie - także tego rozgrzeszenia i tak byś widzisz nie dostał, ale... musiałbyś iść do tego psychologa, rozmawiać z tą dziewczyną swoją - bo ty wybacz ale na pewno z nią nie rozmawiasz skoro już ma pewne część twojego ZACNEGO ciała w ustach swoich i tak za rok dwa - może się poprawicie, a może nie? Zależy na jakim etapie jesteście bo dla mnie z takich rzeczy dostaje się POMIESZANIA ZMYSŁÓW i ja się nikomu nie dam i tyle. Po prostu choroby psychicznej. Czemu sie tego nie mówi? W katolickich zasadach powinno się rozważyć, że niewłaściwe współzycie to nie jest tylko kwestia twoich upodobań, ale rzutuje na całe życie twoje i prowadzi z czasem do choroby psychicznej. Powinny być na to testy i powinno się wykazywać jaki jest wpływ negatywny na człowieka nie tylko samego współżycia przed ślubem - bo to jest zbyt skomplikowane - ale właśnie tej przyjemności i tyle. Np. jak często myślisz o małzeństwie - zawarciu związku małzeńskiego z dziewczyną/dzieciach/ swojej przyszłości. Takie badania - zestawić dane, ze Wiktor odbiega od normy i ta poradnia też swoje zrobiła, a tak?

Gość filifilifionka
oferma - nie uważam się za katoliczkę, tylko za chrześcijankę - to pewna różnica.

Bo wiecie - ktoś współżyje przed ślubem i to jest coś innego niż ktoś kto przed ślubem współzyje w sposób niezgodny z naturą na przykład i tyle. To są konkretne przypadki. A i tak wszystko I przykazanie - kim jest dla ciebie Bóg. To sobie poczytaj Katechizm Kościoła Katolickiego jak dla mnie i tyle. A dalej no to leczenie psychologiczne, psychiatryczne LATAMI w sumie jeśli chcesz być katolikiem. PLUS MODLITWA - to musisz sobie znaleźć odpowiednie modlitwy, właściwie stały spowiednik ci zostaje. Nic prostego i tyle. Moje zdanie oczywiście.

"Bo kocham dziewczyne i bliskośc z nia to nie grzech. " no popatrz. a morderca powie że "zabicie takiego skurwysyna to nie grzech" złodziej powie "okraść bogatego to nie grzech" i wszyscy jesteście takimi samymi "przykładnymi" katolikami. tylko ksiądz nie wiedzieć czemu nie chciał wam dać rozgrzeszenia. owszem, CUDZOŁÓSTWO, czyli seks z kobietą której przed bogiem nie przysięgałeś to jest złamanie jednego z 10 PRZYKAZAŃ BOŻYCH. nie ma takiego odłamu chrześcijaństwa który by cię z tego rozgrzeszył jeżeli za to nie żałujesz i nie chcesz się poprawić tylko sobie uznajesz że "to nie grzech".

Gość dr. Marta Ruch-Kacapaowicz
Mądry z Ciebie chłopaczyna! Olej kler!

"oferma - nie uważam się za katoliczkę, tylko za chrześcijankę - to pewna różnica." oczywiście że to różnica, w kontekście spowiedzi czasem zasadnicza (np zielonoświątkowcy chyba nie mają spowiedzi przed księdzem). pozostaje pytanie czy przyjmujesz katolickie sakramenty?

Gość wiktor 87
Oczywiście że myslę o małżeństwie, ale to powinna być madra decyzja i przemyslana, trzeba poznać dobrze druga osobe, by na to sie zdecydowac. Tak samo dziecko. Uważasz iiiiiiii że jesli jestem z moja dziewczyną już dwa lata, a od roku z nia współżyje, to ma mnie to zapedzić do choroby psychicznej? I że jesli bede całkowitym abstynentem to top ze mnie zrobi dobrego człowieka?? Uważam ze inne czynniki czynią człowieka dobrym.

Gość Liselotte
Wiktor - po jaką cholerę mówileś księdzu w jaki sposób uprawiasz sex? To mu tylko ciśnienie podniosło. Na dole :D Wystarczyło że powiedziałeś. Uwagi na temat tej mendy rydzyka i roli duchownych wsadzających gębę do polityki też odłóż na inna okazję. Spowiedź to nie okazja ku temu. A ksiądz zachował się skandalicznie. No cóż współżycie bez ślubu to grzech i jeżeli czujesz się katolikiem to powinieneś nie robić tego. Albo nie chodź do spowiedzi. Swoja drogą w Nowym Testamencie anie ma słowa o spowiedzi! kSIĘŻA TO WYMYŚLILI W XII WIEKU ABY LUDZI ZA MORDĘ TRZYMAĆ!

Gość wiktor 87
'' przed ślubem współzyje w sposób niezgodny z naturą '' SEKS JEST JAK NAJBARDZIEJ ZGODNY Z NATURA, WSZAK JESTESMY TYLKO JEDNYM Z GATUNKÓW ZWIERZĄT NA TEJ PLANECIE, INTELIGENTNYM ALE ZWIERZECIEM.

"No cóż współżycie bez ślubu to grzech i jeżeli czujesz się katolikiem to powinieneś nie robić tego. Albo nie chodź do spowiedzi." no właśnie. ty zdaje się nie lubisz kościoła ale przynajmniej nie jesteś hipokrytką. cudzołóstwo jest zabronione przez jedno z 10 przykazań bożych i koniec. nie ma negocjacji w tej sprawie. jeżeli idziesz do łóżka z kobietą która nie jest twoją żoną to popełniasz cudzołóstwo. jeżeli tego nie żałujesz i chcesz robić dalej to nie możesz dostać rozgrzeszenia. a krytyka księży nie jest grzechem i chyba tylko po to o tym wspomniałeś żeby wkurzyć księdza. jeżeli np chodzi o prezerwatywy to kościół katolicki twierdzi że ich używanie to grzech. ale są chrześcijanie którzy tak nie twierdzą. natomiast cudzołóstwo jest grzechem wg biblii i nie możesz się nazywać chrześcijaninem jeżeli twierdzisz "dla mnie to nie grzech".

Gość ja na spowiedzidzi przedslubne
Byłam wraz z moim wtedy narzeczonym na spowiedzi przedślubnej: UWAGA! Ja poszłam pierwsza, no powiedziałam że kochałam się z moim mężczyzną i tylko z nim wg kalendarzyka. Zwyzywał mnie od szmat, dziwek i zastanawiał czy dać mi rozgrzeszenie. Aż się poryczałam. Poszedł zaraz po mnie mój narzeczony, też mówił że się ze mną kochał. Ksiądz mu na to: 1. Lepiej uprawiać seks z przypadkowymi kobietami, niż z stałą partnerką. 2. Nie popełniasz ciężkiego grzechu, ponieważ to kobiety namawiają mężczyzn do złego. I CO? Wziełma ślub kościelny, ponad dwa lata temu byłam u spowiedzi. Zraziłam się okropnie. Z resztą nie tylko takim czymś, ksiądz dawał popis na pogrzebie męża brata (...) Kiedyś lubiłam chodzić do Kościoła, teraz z przymusu. Przecież Kościół stał się instytucją biznesową.

"1. Lepiej uprawiać seks z przypadkowymi kobietami, niż z stałą partnerką." a nie kazał mu przypadkiem pożerać niemowlaków? już naprawdę przeginacie z tym dorabianiem księżom czarnej legendy.

Ale to jest prawda!!! Niczego nie zmyślam!!!

Mi też ksiądz mówił, że my kobiety to wcielone zło i wytwór szatana.... No i potem mojemu narzeczonemu, że to kobiety ich kuszą i prowadzą do złego.

jasne, ksiądz namawiał twojego męża (narzeczonego) do bzykania się z przypadkowymi kobietami. naprawdę nie przeginaj.