Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktor 87

Po ostatniej spowiedzi wypisuje się z koscioła katolickiego.

Polecane posty

"Taki podatek załatwiłby sprawę oficjalnego rozdziału państwa i kościoła" niby w jaki sposób? właśnie raczej jeszcze bardziej by związał państwo z kościołem skoro to państwo by pośredniczyło w pobieraniu podatku od wiernych. teraz księża mają tacę i muszą liczyć na ich hojność. "Skoro ja nie jestem osobą wierzącą to niby dlaczego mam się godzić na wpie**alanie się kościoła do polityki i narzucanie przez nich swoich poglądów? " z takiego samego z jakiego ja muszę tolerować komunistów i socjalistów choć nie jestem komunistą ani socjalistą - to są obywatele i mają prawo głosić swoje poglądy, tak samo księża. "Kościół jest zbyt zakłamany nie chce żeby ingerował w moje życie. " a komuchy nie są "zakłamane"? i inni politycy i "działacze"? to wszytko "szczere i uczciwe chłopaki". nie zwariowałaś przypadkiem?

Offerma, zwolennik kapitalizmu sam żyje z państwowej renty i krytykuje wszystko co państwowe, a sam żeruje na państwie i na naszych podatkach:classic_cool:

Gość offerma adekwatny nick
za duzo na necie siedzisz, wyjdź do ludzi

Riczardzie, czyżbyś trafił w sedno:)

"dla tego wszystkiego co wymieniłeś jest też alternatywa prywatna," jak to? mogę nie płacić podatku "na szkołę" i iść sobie do prywatnej? bardzo chętnie z takiej alternatywy skorzystam jeżeli ona faktycznie jest. ale chyba kłamiesz, tak mi się wydaje. alternatywa jest taka że mogę sobie iść do prywatnej szkoły albo szpitala ale zapłacić podatek/składkę na państwową to muszę. "To dla takich nieudaczników jak ty" oczywiście jak przygłup nie potrafi znaleźć argumentu to zaczynają się wyzwiska. normalne.

"Offerma, zwolennik kapitalizmu sam żyje z państwowej renty i krytykuje wszystko co państwowe, a sam żeruje na państwie i na naszych podatkach" przygłupie komuchy jak zwykle nie mając argumentów zaczynają kampanię oszczerstw i kłamstw.

a co niby takiego osiągnąłeś w zyciu? pochwal sie gdzie pracujesz, jako kto, to odszczekam nieudacznika:D:D

oczywiste jest, że nie osiągnąłeś NIC-widać po tej frustracji wylewającej się z twoich wypowiedzi

"nie zwariowałaś przypadkiem?" Offermo, dokładnie o to samo mogłabym zapytać ciebie. Chyba jesteś niespełna rozumu. KK to jedno z najbardziej zakłamanych ścierw. Dlaczego jest przeciwko aborcji, podczas gdy nie zgadza się na pochówek płodów? No przecież według ich przekonań życie zaczyna się od poczęcia. A dlaczego skoro oficjalnie obowiązuje celibat powstał fundusz alimentacyjny dla księży? Czyli ksiądz może sobie zaruchać, a jak zrobi dziecko to jego przenoszą do innej parafii, a jego kochanka dostaje alimenty. Za NASZE pieniądze. No kurwa, toż to się nóż w kieszeni otwiera.

nie będę się przygłupie przed tobą tłumaczył. chyba już ci kompletnie odbiło.

Trafiłem bo od roku jestem na forum i wiem:) To jeden z najbardziej sfrustrowanych prawiczków na kafe, który każdy temat obróci w polityczny, a jak nie bedziesz sie z nim zgadzać, to nazwie Cie ubecka dziwką. Gdyby w Polsce istniał twardy kapitalizm jak on by chciał, to zdechłby z głodu gdyby nie zaczął pracowac. Ale plus byłby z tego taki że nie stać by go było na internet i spamowanie na kafeterii. A tak pobiera rencine z państwowej kasy jednoczesnie narzekajac na państwo. Czysta hipokryzja:D

nie, nie tłumacz sie, wszyscy wiemy jak jest:D

''przygłupie komuchy jak zwykle nie mając argumentów zaczynają kampanię oszczerstw i kłamstw.'' Przecież to prawda. Może nie??

Gość jelonekkk..
jeszcze jedna prowokacja mająca wzbudzić dyskusje o kk . prowokator nie był u żadnej spowiedzi wszystko wymyślił powrarzając jakieś slogany i lewacko- jewriejską medialną paplaninę o księżach kk i spowiedzi a nawet jeżeli był , to na pewno nie wyglądało to tak jak opisuje zwykły kłamczuszek - prowokator , jakich obecnie na forach mamy wielu , gdyż od jakiegoś czasu trwa nieoficjalna nagonka na kk ;)

"kampania oszczerstw" -kogoś mi to przypomina:D

i następny jeleń z nagonką:D :D

''"kampania oszczerstw" -kogoś mi to przypomina'' Nie na darmo idolem offermy jest inny frustrat, który juz przed wyborami ogłosił sie premierem Polski. Wiadomo o kim mowa. W młodosci razem z bratem kradł księżyc:classic_cool:

"Offermo, dokładnie o to samo mogłabym zapytać ciebie. Chyba jesteś niespełna rozumu." tylko że ja to powiedziałem jako dodatek do wypowiedzi a w twoim wypadku jest to cała jej treść. trochę to o tobie świadczy. "KK to jedno z najbardziej zakłamanych ścierw. " wyzwiska nie są argumentem. "Dlaczego jest przeciwko aborcji, podczas gdy nie zgadza się na pochówek płodów?" to trzeba by zapytać jakiegoś księdza. ja nim nie jestem ale też uważam (podobnie jak nauka zwana biologią) że nowy organizm (w tym człowiek) zaczyna się od połączenia komórki rozrodczej męskiej i żeńskiej. "A dlaczego skoro oficjalnie obowiązuje celibat powstał fundusz alimentacyjny dla księży? Czyli ksiądz może sobie zaruchać, a jak zrobi dziecko to jego przenoszą do innej parafii, a jego kochanka dostaje alimenty. Za NASZE pieniądze. No k**wa, toż to się nóż w kieszeni otwiera." ksiądz, powtarzam to niezliczną ilość razy, jest takim samym obywatelem jak każdy hydraulik. i skoro hydraulik jak "zarucha" i nie płaci alimentów to państwo za niego płaci to to samo musi dotyczyć księży, też "za nasze pieniądze". a to co z nim zrobi instytucja zwana "kościołem" to jest sprawa tej instytucji. mnie to nie interesuje. celibat obowiązuje księży w kościele a nie w państwie. wy tak piszecie jakby ksiądz to musiał być jakiś święty. może jeść i pić nie powinien, co? a już srać to na pewno? macie jakieś absurdalne wyobrażenie o tych ludziach. tym głupsze że jednocześnie deklarujecie się jako niewierzący lub "nie katolicy".

"Nie na darmo idolem offermy jest inny frustrat," przygłupim frustratem którego rozwałkowuję na placek przy każdej dyskusji to jesteś ty. dlatego jedyne co potrafisz to wymyślać bzdury na mój temat.

ależ się gorączkuje biedactwo, szkoda, ze nie chce mi się czytac tych bzdur. Myślę, że naprawde przedawkował internet

Gość cisna jak cholera
myślę że bez powodu takiego nicku sobie nie wybrał :)

Ogólnie to wiekszość prawików na kafe ma zryty beret. Offerma i Faith Hope Glory należą do czołówki. Nie dziwie sie ze nigdy nie zamoczyli. Tacy ludzie powinni przebywać w zamknietych zakładach psychiatrycznych.

"...zaczynają kampanię oszczerstw i kłamstw." Jak kampania oszczerstw to tylko PiS z Jarosławem na czele. :)

Gość jelonekkk..
np. w judaiżmie , pedofilia jest dozwolona do lat 9 !!! ciekawe , dlaczego nikt nie zajmnie się tak ciekawą sprawą , że oficjalna i szanowana przez polaków religia ( oczywiście bardziej niż swoja ), oficjalnie pozwala na spoółkowanie z dziećmi do lat 9 , także przez rodziców . temat tabu ??? bo to u chazarów , a nie u nas ?

Zgadzam się, że Kościół katolicki się stacza. Nie wszyscy księża, ale większość zdecydowanie TAK. Sama znam dwie osoby, które są księdzami /jeden po 5 latach zrezygnował o ile można tak to nazwać/ i sami mówili, że to dobry zawód, a tak gdzie się uczy na księdza ciężko wyłonić takiego z powołania... A cenniki na parafiach to norma. Każdy z nas ma inne doświadczenia odnoście całego Kościoła, księdza. Każdy coś wie, co może być prawdą przykrą dla katolików.

Gość ot tak sobie
"jakich obecnie na forach mamy wielu , gdyż od jakiegoś czasu trwa nieoficjalna nagonka na kk" Ale przecież prawdziwa cnota krytyk się nie boi. :D

"Jak kampania oszczerstw to tylko PiS z Jarosławem na czele" i to wszystko na co cię stać, dołączyć do chóru tych bałwanów?

offerma, sam jestes w chorze bałwanów, nie dostrzegasz tego? nie stac cie na samodzielne myslenie?

Gość ex cathedra
Nie ma innej drogi zbawienia jak tylko przez Kościół Katolicki, który założył i którego głową jest Jezus Chrystus (a my członkami). Jeżeli ktoś się odcina od tego "organizmu", choćby nie wiem jakie życie wiódł, skazuje swą duszę na potępienie. Wszystkie inne religie, prócz katolickiej, nie mają ciągłości i nie należą do Jezusa. Bóg nimi wręcz gardzi. Dla Boga najgorszym grzechem ze wszystkich możliwych jest czczenie innego Boga niż on sam. ALlah, czy bóg protestantów to nie nasz Bóg z uwagi na to, iż inaczej opisują swoich bogów (zmnienione lub usunięte dogmaty KRK). Także generalnie to wszystko jest bardzo proste i logiczne. Kto ma mądrość, ten dostrzeże. A kto nie, polecam lekturę ST i NT - dojdziecie do tych samych wniosków.

haha, tak, polecam katolikom czytac biblię, szczególnie ST, na pewno im się odechce wierzyć:D