Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tufinka

Świadomy sen?

Polecane posty

Czy mieliście kiedyś świadomy sen? Wiedzieliście, że śnicie? Ja osobiście bardzo często, jednak zawsze jak się orientuję, że śnię to zaczynam się dusić, chcę się obudzić i nie mogę, budzę się w kolejnym śnie, myślę, że to rzeczywistość już i nagle orientuje się, że znowu śnię. Zdarza mi się tak do trzech razy budzić w kolejnym śnie. Czasami też nie mogę nie tylko oddychać ale także się ruszyć, paraliż. Czytałam, że można to jednak kontrolować, spełniać swoje marzenia senne, czy komuś się udało?

Gość Zuzanna Amellii
To co opisujesz to trans na kolejnych pokladach/poziomach snu: "snilo mi sie , ze mi sie snilo" Jak dlugo to masz i kiedy i jak sie zaczelo?

mam to jakoś od 3 lat, co jakiś czas mi się powtarza. Najgorszy był sen, w którym rozmawiałam z własnym sumieniem, gdy się zorientowałam że to sen, co prawda nie zaczęłam się od razu dusić, tylko podbiegł jakiś mężczyzna z taczką i chciał mnie zabić, i znowu duszę się, następnie budzę.

Gość szzz
a próbowałes/łas Afrykańskiego Korzenia Snu ? kosztuje około 50zl, mozna zamówic go legalnie z neta i podobno pomaga kontrolowac sny. poczytaj tez o lucid dreams

Gość Zuzanna Amellii
Przypomnij sobie pierwszy taki epizod i okolicznosci w jakich to sie zaczelo

szzz niczego nigdy nie próbowałam, jakoś w ciągłym biegu dnia nie zastanawiałam się nad tym nigdy zbyt wiele, dziękuję za radę :) i na pewno poczytam :)

Zuzanna Amellii pierwszy raz jednak był o wiele wcześniej pamiętam, byłam dzieckiem, jakoś niedawno zmarł mi dziadek, śniło mi się, że leżę w łóżku, przyszedł dziadek z różańcem nic nie mówił pokazał mi go i ja wiedziałam, że nie żyje, że jest coś nie tak zemdlałam jakby w śnie, a potem się obudziłam. miałam z z 12 lat, ale potem to zamilkło jakby.

Gość Zuzanna Amellii
Najprowdopodobniej nalezysz do grupy ludzi bardziej podatnych na tego typu fenomeny. To jest czesto cecha rodzinna. Sprobuj sobie przypomniec w jakich okolicznosciach pojawiaja sie takie sny?

Gość Zuzanna Amellii
A co ? Ty tez to masz?

Zuzanna Amellii hmm najczęściej chyba jak dopada mnie migrena i kładę się, albo jak śpię w ciągu dnia. W nocy rzadziej. Muszę się nad tym głębiej zastanowić.

Gość Zuzanna Amellii
Masz jakis adres mailowy na ktory mozna do Ciebie napisac?

Co do rodziny, rodzice ani brat nie mają takich snów. Co do dziadków nie mam pojęcia :)

Zuzanna Amellii jeśli mnie pytasz o e-maila to oczywiście, że mam, jednak nie chciałabym go podawać na forum, czy jest jakaś możliwość wysłania prywatnej wiadomości tu? :)

Gość Zuzanna Amellii
Ja pisze tylko na pomaranczowo wiec nie mam priva. Mail cogther@gmail.com Mozesz sprawdzic na dawnym topie "maz , dzieci , wirtualny romans" albo na nowym topie Sama "filtrowanie".

Gość Zuzanna Amellii
Jesli mamy rozmawiac we trzy to latwiej bedzie tutaj. To co za bardzo osobiste moze isc na maila. Kultura - schodzisz na inne poziomy snu?

Gość ikseskaa
ja też tak mam. miałam sen, huśtałam się na huśtawce i nagle mój mózg rozszczepił się na dwie części (we śnie). jedna z osobowości przeżywała wersję zdarzeń x, druga y, z tymże wiedziałam, że wersja y jest nieprawdziwa. potem umysł się jakby scalił i znów siedziałam na huśtawce. często mam dziwaczne, wielopoziomowe sny

Gość ikseskaa
i czasem po obudzeniu nie wiem, czy to jest sen, czy rzeczywistość :O i np. chcę kontynuować to, co robiłam we śnie. dopiero po jakimś czasie dociera do mnie, że to był sen

Gość Zuzanna Amellii
Ja z Wami chetnie pogadam ale musze teraz wyjsc. Odezwe sie wieczorem.

Gość likierrrr
kiedy byłam mała bardzo często miewałam świadome sny.. czasami głupkowate, w niektóre próbowałam kontrolować np przenieść się w jakieś miejsce, częściowo wychodziło, ale nie zawsze tak jak jakbym chciała :D szkoda, że z wiekiem coraz rzadziej się zdarzały, a teraz to już w ogóle ich nie mam :( :// myślicie, że jest szansa, żeby samemu nauczyć się je wywoływać?? może znacie jakieś sposoby ? ;)

cieszę się, że jest nas więcej, kiedy pierwszy raz wspomniałam o tym znajomym popatrzyli na mnie spod byka i stwierdzili, że jest ze mną coś nie tak :)

Gość likierrrr
znalazłam fajny opis po ang: 1. Set your alarm clock to wake you up 4 1/2, 6, or 7 1/2 hours after falling asleep. 2. When you are awakened by your alarm clock, try to remember the dream as much as possible. 3. When you think you have remembered as much as you can, return to your place of rest, imagining that you are in your previous dream, and becoming aware that you are dreaming. Say to yourself, "I will be aware that I'm dreaming," or something similar. Do this until you think that it has "sunk in." Then go to sleep. 4. If random thoughts pop up when you are trying to fall asleep, repeat the imagining, self-suggestion part, and try again. Don't worry if you think it's taking a long time. The longer it takes, the more likely it will 'sink in,' and the more likely you will have a lucid dream. trza będzie wypróbować x) a w przyszłości OOBE musi się kiedyś udać.. ;) a co do sceptyków, to sami są niedouczeni.. to nie jest jakieś fantasy to całkowicie naturalny stan..

Gość Zuzanna Amellii
Ten przepis jest niepraktyczny. Jak sie obudzisz w fazie SEM snu to i tak nic nie bedziesz pamietac wiec nie bedziesz mogla przepisu zastosowac. Kto z Was ma doswiadczenia z OBE?

Gość Zuzanna Amellii
Wszyscy poszli sie bawic w ten sobotni wieczor czy temat upadl?

ja jestem tu :) jednak niestety nie wiem nic o OBE i dalej zastanawiam się nad niektórymi Twoimi pytaniami :) a co do reszty pewnie się bawią;p poza tym jakoś z tym świadomym snem zaczął mi się kojarzyć film pt. 'incepcja', hm ciekawe czy kiedyś będzie możliwe śnić razem :)