Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

formiga

mrówki w mieszkaniu!

Polecane posty

Dzisiaj odkrylam droge mrówek pod sufitem...jest ich pełno! Wcześniej widziałam, że kręciły się jakieś ale teraz to istna inwazja. W tamtym roku w lato mialam troche ale jakoś same się wyniosły...macie jakieś sposoby na te okropieństwa? Mój mąż mówi, że mrówki nie są niebezpieczne, ale chyba przenoszą jakieś choroby czy coś??

Gość prawy_czlowiek
kup i rozsyp taki różowy proszek i zero sladu po nich zostanie

Ja miałam na balkonie. Są do kupienia specjalne granulki, które wysypujesz tam gdzie się kręcą i mrówki zanoszą je do mrowiska. Wiem, ze niehumanitarnie zabijać, ale żyć się z nimi nie da.

a pamietacie moze jak sie nazywa? Bo kupilam taki plyn do psikania ale nie pomaga...:(

Gość Bartez
Mrówki polskie z zasady nie są niebezpiecznymi stworzeniami, ale wkurzają jak chodzą po domu ;). Ja zazwyczaj wysypuje proszek, który uśmierca mrówki na ziemi (lub płyn), od razu większość z nich ginie i więcej już się nie pokazują. Idź do sklepu i znajdź jakiś odpowiedni preparat.

Gość do wyzej
kurcze ja mam juz ze 3 lata faraonki i niczym tego dziadostwa nie moge wyplenic...a kupowalam juz rozne srodki i nawet robilam mikstury z netu:(

ja wlasnie mialam w tamtym roku ale na zime sie wyniosly...dopiero drugie lato mieszkam w tym mieszkaniu. W ogole one wchodza z tego pionu na rury...myslicie, ze administracja budynku (10cio pietrowiec) moze cos na to poradzic? Zrobic jakas dezynfekcje?

rozsypcie mięte, mrówki nienawidza tego zapachu. Siostra w ten sposób z domu te cholery wypędziła

Gość do wyzej
ja zglaszalam do administracji powiem ci tak wszyscy lokatorzy musza miec w domu mrowki i musza podpisac zgode na dezynfekcje bez tego nic nie zrobia jelsi masz tylko ty to jest to tylko twoj problem tak mi powiedzieli

no to bylby problem, bo u mnie w bloku sa 4 klatki, po 10 pieter na kazdym pietrze 3 mieszkania wiec trzeba by bylo zorganizowac 120 mieszkan...jakos tego nie widze

Gość gość
ponawiam temat. zna ktos jakies sposoby na mrówki?

Gość gość
Mi w walce z mrówkami faraona w moim domu pomógł środek owadobójczy, który zakupiłam od firmy www.bentawet.pl Środek wbija nie tylko mrówki ale i inne robaki, których nie chcemy w naszym domu czy gospodarstwie. Polecam wam go.