Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hairrrr

jak zadbac o włosy

Polecane posty

Gość hairrrr

dwa miesiace temu scielam sobie koncowki, przestalam prostowac, zauwazylam, ze poprowiły mi się włosy. wkrotce zbliza się wrzesien, chodzę do szłoły, wiem ze bez wyprostowanych włosów nie ruszę się z domu. znacie jakas dobrą prostownice ? i jakies kosmetyki do włosów zeby zopobiec zniszczeniu włosów. Dodam ze mm cienkie i słabe włosy.

Gość hairrrr
miało byc poprawiły*

spróbuj czegoś takiego: po umyciu wytrzyj je trochę ręcznikiem, a potem połóż się na łóżku, ale tak, żeby głowa była ,,poza", żeby wisiała w powietrzu, wyczesz je wtedy i wysusz normalnie suszarką- efekt naprawdę super, wiadomo, że nie jak po prostownicy, ale jest ok. No chyba, że masz bardzo długie włosy albo bardzo niepodatne na prostowanie. Jak tak to kup coś na ochronę przed wysoką temperaturę-mgiełki takie są.;)

Gość hairrrr
poprostu jak nie wyprostuje włosów to mam siano, to nawet nie są loki, tylko siano ;/ ale na dłuższą metę prostownica tez niszczy włosy, chciałam zastosowac jakies kosmetyki zapobiegające niszczeniu włosów. Ale nie mam pojęcia jakich. i w nową prostownice chciałam zainwestowac myslalam o prostownicy remington albo babyliss nie wiem jaką kupic. co polecacie?

Mnie bardzo pomaga jedwab, mam taki w spray'u i ostatnio ścinałam włosy na początku kwietnia, a do tej pory nie mam żadnego rozdwojonego włosa.. Czyli chyba działa ten jedwab, więc i ogólnie tez zregeneruje włosy po prostownicy tak mysle.

a może kup sobie szampon do prostych włosów?? Kiedyś miałam taki z Pantene i był niezły. Moje włosy sa raczej proste, ale po umyciu wyglądały jak spod prostownicy :D

Gość hairrrr
dzięki mermoladka za radę może spróbuje :) a te mgiełki stosuje się przed prostowaniem?

Gość PRZECZYTAJ TO koniecznie
Dziewczyno, zamiast prostować włosy kup sobie za kasę, którą poświęciłabyś na "dobrą prostownicę" serię odżywek z l'oreala albo lepiej kerastase do włosów, które się puszą i nie układają. będziesz miała lśniące i gładkie, a prostownicą tlyko pogorszysz sprawę i za rok będziesz te kudły musiała zgolić na łyso

Gość hairrrr
a te mgielki i jedwab w jakiej firmy są? stosuje się go przez prostowaniem?? i jaką prostownice polecaciea?

a nawet nie wiem;) wiem tylko, że takie kosmetyki istnieją, ale sama nie używam:) są też spreje, ale to na suche włosy przed prostowaniem...:)

Gość carolinaplace
ja prostuje codziennie i polecam prostownice remington ;) a jesli chodzi o poprawe kondycji wlosow to odzywka wax. Tez przed suszeniem mozesz rozprowadzic po wlosach kropelke jedwabiu np. biosilk. Przed prostowaniem spryskaj wlosy mgielka i prostuj na najnizszej temp! Jesli zajdzie potrzeba to mozesz podwyzszyc ale polecam zaczynac od najnizszej.

Gość PRZECZYTAJ TO koniecznie
jedwab podobno na dłuższą metę wysusza. Ja bym używała tego raz na jakiś czas chociaż i tak mam bardzo zdrowe włosy i same błyszczą, ale na twoim miejscu nie kupowałabym żadnych prostownic tylko dobre kosmetyki, jak będą odbudowane może nawet zaczną się ładnie kręcić

L'oreal i tak samo ich marka Kerastase - to są kopalnie silikonów. Na dłuższą metę niszczą włosy. Już lepiej olejem kokosowym sobie smaruj. I dobre odżywki, a nie supermarketowe badziewie.

Gość hairrrr
szamponu nie bede narazie kupowac. Kiedys stosowalam szampon gliiss kur i to była porażka po kazdym myciu włosów wypadały mi ;( teraz mam szmpon Alpecin C1 i jest o niebo lepiej.

Gość hairrrr
edyciak jedwab spryskuje się przed prostowaniem włosów? czy lepiej kupic jedwab w Rossmanie czy w aptece?