Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyta_89

praca a ciąża

Polecane posty

hej ;) pracowałam miesiąc bez umowy i jak się dowiedziałam o ciąży to odeszłam od tej baby bo była okropnym pracodawcą, ale ona mi nie wypłaciła mi jeszcze pieniędzy i ona chce zrobić coś takiego, że mamy się spotkać u księgowej jej. Bo sobie wymyśliła, że ona nie musi mi płacić za ten miesiąc bo ja niby oszukałam ją, co mam zrobić pomocy.

odeszłam bo mam pracę z umową od razu ;) no to jak ja mam się wykłócić o pieniądze ? ;d

Gość rggfsdfv
podpisywałaś sie naliście płac? jesli tak no to jest dowód ze pracowałaś i musi ci wypłacić . albo postrasz, ze idziesz do inspekcji pracy i pare innych kontroli też możesz nasłać

nie miałaś umowy, więc może być ciężko. Zawsze możesz zaszantażować ZUSem, bo chyba oni interesują się zatrudnianiem "na czarno". Zagroź, że naślesz na nią kontrole, może otrzeźwieje

no ja ją już zastraszyłam adwokatem i , że mam nagraną rozmowę z nią, że ona musi wypłacić pieniądze. A tego dnia co odeszłam to mojej koleżance dała umowę od razu i w ogóle nas podsłuchiwała i nawet nam o tym nie powiedziała, że jest. Wiedziała wszystko i wyżywała się na nas jak coś złego się powiedziało .

Gość miałam podobnie
do ciebie i nie chciała mi wypłacić powiedziałam jej ze ok nie chce nie musi wyciagłam tel i powiedziałam że powie to policji i byście widziały jak szybko żuciła mi kasą na stól :D wziełam i wyszłam :D

ja to mysle , ze tez tak zrobie a jak bedzie jakis problem to nagram z nia rozmowe zebym miala jakies dowody na to ;)

Gość miałam podobnie
wystarczy że opowiesz policji jak wygląda jej zakłąd i gdzie co trzyma bo skad byś to wiedziała ? jak są inni pracownicy to napewno wiedzą że pracowałaś na czarno a jak policji skłamią to będą mieli problemy wcześniej czy póżniej ... pozatym każda szefowa sie boi policji i podania ich gdzie kolwiek że na czarno przyjmują ...

no jak już jej powiedziałam o adwokacie to była przerażona, a ona nas miesiąc zbywała z umową a codziennie się do niej dzwoniło to potrafiła nie odbierać i ona mówi, że ja firmę oszukałam a o ciąży dowiedziałam się po 3 tyg od zatrudnienia i nic przed nia nie zatailam