Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssmamaa

mój niemowlak jest grubY

Polecane posty

Gość sssssmamaa

corka ma 9 miesiecy i 10 kilo przy tym nosi ciuchy n a 80 cm. Jej jadlopspis wyglada nastepujaco: rano 180-210 ml mleka(godz. 6-6 30) tarte jablko, gruszka lub tym podobne(sama jej tre)od czasu do czasu jakis deser ze sloika)(godz 10) przed spacerem mleko okolo 180 ml (godz13) obiad- zupka jarzynowa (robie np. brokuly, marchewka, ziemniak, seler, pietruszka, dodaje pollyzeczki oliwy z oliwek) niczym innym nie doprawiamczasami zje sloik(godz okolo 17) potem kolacja -mleko (godz ok.21) wogole nie je kaszek ani deserow zawierajcych kaszki, raz na jakis czas lyzeczke glutenowej kaszki manny. pije herbatke rumiankowa, wieloowocowa oraz wode. W nocy nie je. caly czas sie zni bawie rozkladam kocyk na podlodze rurlamy sie, bawi my. duzo lezy na brzuszku, przewraca sie na boki, nawet chodzik kupilam ...... gdzie popelniam blas ze moje dziecko tak szybko przybiera na wadzee. AAA zaznacze ze badania oki.

Gość nie przesadzasz?
a widac po niej ze jest gruba? jaka miala wage urodzeniowa? moje dziecko do pewnego czasu przybierala ponad kg na miesiac, wcale po niej nie bylo widac,jak zaczela biegac przybiera juz malo ale w normie i wazy ok 10kg, ma 14 miesiecy.

Gość sssssmamaa
wiesz co nie widac zeby byla az taka gruba ma buzie puculowata....

Gość sssssmamaa
ahh zapomnialam napisac waga urodz. to rowno 3 kg

Gość sssssmamaa
nie przesadzasz?= do kiedy Twoje dziecko tak przybieralo??do ktorego miesiaca?

Gość nie przesadzasz?
moze ma taka budowe po prostu. pediatra cos mowi na ten temat? ile przybiera miesiecznie? jak zacznie sie ruszac, raczkowac, chodzic to mysle ze bedzie lepiej;)

Gość orsay200
Większość niemowlaków jest "gruba". W momencie kiedy dziecko zaczyna chodzić, z kluseczki robi się całkiem fajne i kształtne dziecko :)

Gość sssssmamaa
pediatra w sumie to nic nie mowi, ostanio tylko stwierdzila ooo juz na 97 centylu i nic wiecej

Gość nie przesadzasz?
spojrzalam w ksaizeczke i do 9 miesiaca tak przybierala. mimo ze od 7-8 raczkowala i juz w 11 miesiacu przybrala tylko jakies 500g (czyli przez 2 miesiace) i mniej wiecej tak sie teraz trzyma ze okolo 400g przybiera na 2 miesiace. jej waga urodzeniowa to bylo 3050g

Gość nie przesadzasz?
orsay ma racje;) chociaz moje dziecko jakos nigdy nie bylo grube, w sumie ona we wszystkim byla ksiazkowa, nawet z tym ze w rok potroila wage urodzeniowa, jedynie miala zawsze fajne grubiutkie nozki:D

Gość sssssmamaa
hmm czyli moze moja wkrotce tez przestanie tak przybierac...

dziwne, mój syn ma prawie 9mies. i waży 9600, mierzy chyba 84cm. Lekarka wspomniała, że jest zbyt szczupły adekwatnie do wzrostu, Mierzy tyle, ile około 1,5roczne dziecko a wagowo jest między 50 a 75 centylem czyli w sam raz na swój wiek.

Gość Mi.zielone
Nie martw sie,moja corka tez w wieku 8 miesiecy wazyla 9 kilo a teraz ma 18 i wazy 10 Jak zacznie raczkowac to bedzie przybierac mniej a jak zacznie chodzic to w ogole schudnie bo praktycznie bedzie tylko rosla.

Gość ijabuba
I czym sie tak przejmujesz? Już niemowlaki maja jakis kanon urody ? Ma byc chuda od urodzenia ? Jeśli zdrowo sie rozwija, rusza sie i nie ma problemów z koordynacją ruchową ,to w czym problem? Ty tez masz stresa bo poporodzie nie mieścisz sie w 36 ? Pomysl troche ! Pociesze CIe: mój syn był grubasem ,nawet miał ksywe "pączek ",nie przeszkadzało mu to w rozwoju ruchowym, raczkował jakby miał motorek w pupie :) W wieku 3 lat wazył 20 kg i wazył tak przez nastepne 2 lata,nie przytyła ni grama,tylko rósł... Teraz wazy 25 kg , ma 130 cm ( 6 lat ) i żebra mu sterczą pod skórą ! Spodnie bez paska spadaja z tytłka... Na wage składaja sie kości i mieśnie,nie ma grama tłuszczu. Nie stresuj sie tak !

Gość sssssmamaa
dzieki dziewczyny.... w sumie macie racje- jak zacznie chodzic to pewnie kilogramy spadna, zreszta to prawda- kazde dziecko rozwija sie indywudualnie i nie bede patrzala na te centyle. Owszem rozwija sie dobrze ladnie stoi na nozkach, pelzala a teraz zaczyna raczkowac i podnosic sie....

Gość baby b.
większość niemowląt jest grubiutka, jak zaczynają chodzić to waga już tak nie galopuje i z grubasków robią się szczupłe dzieci...:-)

Gość mamuśkaMałejZuzi
moja mała ma 9 miesięcy, waży 10 kg. i nosi ciuszki na 80-86 już od dawna i wcale nie jest gruba, wszyscy mówią, że jest duża jak na swój wiek ale nikt jeszcze nie powiedział, że jest gruba. to jest normalna waga, od tego momentu dziecko już będzie mniej przybierało na wadze....nie masz czym się martwić...widziałam wczoraj 6 mies. dziecko ważące ok 9 kg i malutkie to był dopiero grubasek!!!(ale jaki słodki)

Gość zazaleia
Sa grube, bo do wszystkiego rodzice pakują cukier i nie zwracają uwagi na to, żeby serwowac maluchom juz od pierwszych miesięcy życia zdrowe produkty! A przeciez istnieją takie firmy jak Holle, które do słoiczków ani do kaszek nie dodaaje cukru ani soli, większośc ich produktów jest tez bezglutenowa. Dlatego jak się chce i jak się dobrze poszuka to bez problemu można dziecko zdrowo karmić...

Gość gość
A co ja mam powiedziec? Moj maly synek zaraz bedzie mial 6 miesiecy, a wazy 10 kilo. I co mam zrobic? Jak niby pakuje w niego cukier, skoro jest na samej piersi?? Pediatra sama go trzymala i mowi, ze nic z tym na razie nie zrobie. Od paru dni mi pełza, moze zgubi troche...

Gość gość
21:58 a może twoje mleko jest bardzo mocne? Albo dziecko ma taka urodę. Nie pamiętam ile moja miała w tym wieku, ale kiedy miała 3 miesiące nosiłam na ręce ponad 7 kg. Jak zaczęła chodzić, to szybko zgubiła.