Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mocno zakompleksiony

wzrost (151 cm) moim kompleksem

Polecane posty

Gość mocno zakompleksiony

Jestem bardzo niski, mam 151 cm i 20 lat. Zawsze wyzywano mnie od karłów, konusów, liliputów... Nie wychodze prawie z domu, nie mam znajomych. Rozważałem samobójstwo. Nienawidze kobiet za to, że uważają, że jestem gorszy... Znalazłem nawet taki link: http://www.bezkompleksu.pl/forum.php?f=930&t=9067 Poddałbym się takiej operacji, aby mierzyć choć 170 cm, ale to nierealne :(

Nie do wiary ktoś ode mnie niższy :) Trudna sprawa ja mam 152 cm ale jestem kobietą :) wiesz małe jest piękne ale czy w przypadku mężczyzn

Ci, którzy kiedykolwiek Cię wyzywali to zwyczajni idioci. Nie rozumiem, jak można wyśmiewać kogoś za coś, co nie od niego zależy. Czy kiedykolwiek byłeś u lekarza i rozważano podanie Ci hormonów?

Gość chce byc ruda
to nie twoja wina ze jestes niski... chciałabym ci pomoc ale nie mam pojecia jak:(

... no i? liczysz na słowa pocieszenia czy jak? :o jeśli tak to pomyliłeś fora kolego 🖐️

W Polsce na choroby które powinny być leczone hormonu wzrostu cierpi 3-5 tysięcy osób. Niżej wymienione choroby powinny być leczone hormonem wzrostu z refundacją przez NFZ (oprócz Zespółu Pradera Willego). Celem terapii hormonem wzrostu jest: zbudowanie masy mięśniowej, zmniejszenie ilości tłuszczu, zbudowanie mocniejszych i zdrowszych kości, poprawienie pracy serca, zwiększenie poziomu energii. Eksperci rekomendują terapię hormonami wzrostu osobom które cierpią na GHD z uszkodzeniami przysadki od dzieciństwa (np. guz bądź operacja w okolicy przysadki mózgowej) oraz osobom o innym rodzaju niedoboru wzrostu lub w przypadku innych genetycznych uszkodzeń. Zdiagnozowanie niedoboru hormonu wzrostu u dorosłych może być trudne. Wymaga kilku testów by określić czy istnieje niedobór hormonu wzrostu i czy jest na tyle duży by organizm wymagał terapii. Według specjalistów test na nietolerancję insuliny i test na poziom GHRH-argininy to najdokładniejsze testy pomocne w diagnozowaniu GHD. Jednak lekarze dobierają zestaw badań indywidualnie dla każdego pacjenta po to, by znaleźć najlepszą terapię. http://www.hormonwzrostu.com.pl/leczenie-hormonem-wzrostu.html