Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doobrońcówzawodówek.

Do wszystkich obrońców zawodówek!!!!

Polecane posty

Gość doobrońcówzawodówek.

Weźcie łopaty i pracujcie jako robotnicy bo i tak nic z was nie będzie a chodzi wam tylko o kase a prawda jest taka że powinniście zarabiac grosze.

Gość efdrefeferderef
teraz tro nie wyczyn skonczyc studia wiec nie pierdol bo i taki zwykly debil ma studia

Gość 45u46u
Ja mam zawodówkę i nie pracuję przy łopacie.Jestem kucharzem i pracuję na kuchni, lubię tą pracę bo jestem szefem i pracuje jak mi się podoba w dodatku kasę też wyciągam niezłą..Studia mnie nigdy nie interesowały, liceum też, pracuję i mam się dobrze a do tego większość życia zamiast na naukę poświęciłem na życiowe pasje.

Gość skoro każdy
może skończyć studia to jakim tępakiem trzeba być żeby nawet matury nie zdać :o A pasją dla niektórych jest własnie nauka

Gość skoro każdy
powiem jeszcze że wszystkie osoby po szkołach wyższych im. myszki miki psują opinię studiom i powinni wszystkie te studia jebut zamknć. Bo to wstyd kto się teraz mieni studentem :o

Gość Aannaaa
A czy ktoś kto nie ma matury jest od razu tępakiem ? Znowu się zaczyna wrzucanie i wałkowanie tego samego tematu i zaraz będzie wojna Zawodówka VS Studia i tak dalej.Każdy robi co mu się podoba i nie ważne jakie ma wykształcenie, ważne żeby miał olej w głowie i potrafił godnie żyć, jak ktoś jest zaradny to nawet tylko jak skończył przedszkole to sobie poradzi w życiu.Co mi po takim studencie który jest debilem i zapatrzonym w siebie egoistą który nie umie zmienić żarówki ? To działa w dwie strony.

Gość Kaajjkaa
Ja też mam zawodówkę, skończyłam szkołę fryzjerską i dorobiłam się po 5 latach pracy swojego zakładu.Pracuję od dnia do nocy, robię sobie wolne kiedy mi się podoba i zarabiam tyle co nawet ludzie z wyższym wykształceniem nigdy nie zarobią.Nie czuję się gorsza mimo tego że nie mam matury a już co najlepsze studiów dlatego śmieszą mnie takie tematy bo zazwyczaj piszą je ludzie którzy chyba nic o życiu nie wiedzą i się im zwyczajnie nudzi.

Gość skoro każdy
Na studia nie idzie sie tylko po to zeby zarabiac potem. Ale niektórzy tego nie zrozumieją

Gość e53u74rtyur6eu6
Ja natomiast skończyłem dwa kierunki studiów i nie obchodzi mnie to czy ktoś ma studia czy podstawówkę, zawodówkę lub liceum.Osobiście znam dwóch gości po zawodówkach i to najlepsi faceci jakich znam, znam też dziewczynę po liceum bez matury i też fajna z niej życiowa kobieta.Wszystko zależy od człowieka a nie wykształcenia.

Gość skoro każdy
Ty natomiast się chwalisz :P

Gość czarnula2323
hehe zawodowka najlepsza jest. w tym roku skonczylam. mialam nauczyciela od matematyki on pow ze zaluje za zamiast technikum nie wybral zawodowki. a wiecie dlaczego? bo w technikum tylko praktycznie sama teoria jest tak samo jak liceum . mowil ze co z tego ze tam mu gadali jak wyglada to czy tamto jak w praktyce w zyciu by nie wiedzial jak sie za to zabrac. sama sie przenioslam do zawodowki bo technikum to porazka. a ta nauka to jest tylko na sprawdzain po pewnym czasie nic nie pamietasz z materialu. a jak widze kogos z ksiazka to ze smiechu nie moge. jak mozna ksiazki czytac i sie uczyc masakraaaaaaaaaa

Gość skoro każdy
a jak widze kogos z ksiazka to ze smiechu nie moge. jak mozna ksiazki czytac i sie uczyc masakraaaaaaaaaa faktycznie, masakra :o

Gość lepiej miec dobra zawodowke
niz liceum/technikum/policelne studium czy studia. Po zawodowce od razu idziesz do pracy i zarabiasz na siebie.

Gość bkjhhiji
teraz matury to pikus w porownaniu do niegdysiejszych wiec polowa debili zdaje matury

Gość dżordżini armani
cieszcie się pajace po zawodówkach że zarabiacie więcej od absolwentów szkół wyższych póki możecie :] za 10 lat nadal będziecie zarabiać tyle co dziś a my kilkka razy więcej od was :D na pochybel nieukom ;]

Gość to jeden z mitów
owszem, są przypadki, że osoba po zawodówce zarabia lepiej niż magister czy doktor, ale to przypadki. Wciąż dominuje tendencja taka, że im wyższe wyszkatłcenie, tym wyższe zarobki, wyższe stanowisko, wyższy prestiż. Statystycznie - bo jeśli weźmiemy pod uwagę przypadki poszczególnych osób to bywa różnie. Są osoby, które zarabiają nieźle, bo oprócz zawodu mają też zmysł biznesowy i na dodatek trafiają w niszę i ok, ale weźcie pod uwagę że przytłaczająca większość osób z wykształceniem podstawowym to zwykli wyrobnicy z pensją niewiele przekraczającą najniższą krajową: szwaczki, pracownicy produkcji, kucharze (sic! - co druga firma gastronomiczna upada w ciągu pięciu lat), kasjerzy itp. itd. Nie wmawiajcie młodym ludziom, że wystarczy olać naukę i iść do zawodówki żeby dorobić się kokosów bo to nieprawda.

Gość ja uważam że lepiej że osoba
po zawodówce czy szkole średniej zarobi więcej niż debil po studiach :)na pochybeł pasożytom żerującym na koszt rodziców :]

Gość Vlex
wykształciuchy po studiach, którym domy budują ludzie po zawodówkach, którym włosy na łbie układają ludzie po zawodówkach - gardzę wami, skoro nie doceniacie że muszą być i studia i zawodówki. :D

Gość mental cut
studenci na studiach uczą się technik podrywu i szkolą w uprawianiu seksu, a potem wykorzystują tą wiedzę do zdobywania pracy i awansowania. :D

Gość rzeczywiście jest się czymś
chwalic że ktoś skończył studia i co z tego jak nie ma kasy po tych studiach.

Gość dżordżini armani
tak tak :D skoro ktoś jest nieukiem to co ma robić? niech chociaż maluje paznokcie, siedzi na kasie albo rowy kopie. Ludzie po zawodówkach to są ,,Pany'' :D Niech nikt absolutnie nie idzie na studia ;] po co nam lekarze, inżynierowie, prawnicy? Po zawodówce też można operować ludzi, projektować mosty, konstruować nowoczesne maszyny. Apeluję do wszystkich olejcie studia i idźcie do zawodówki tam jest fajnie :]