Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wynajęta6789

Czy w czynsz wliczone są opłaty za prąd , wodę?

Polecane posty

Gość wynajęta6789

Czasem pisze np.300(czynsz w tym zaliczka za wodę, prąd,co) czasem, czynsz+opłaty , czasem sam czynsz.. jak to jest??

Gość czynsz
czyli masz czynsz , wode , gaz , prad , TV , kurs na prawko , paralotnie do tego wypozyczalnia dvd za free i szwedzki stol dziennie rano

Gość wynajęta6789
a jeśli pisze 200zł czynsz+media ?

Gość kurwamać
ewentualnie jakaś mała część, a resztę trzeba dopłacać. To wszystko zależy od miejsca i zawsze warto się zorientować. Ja przykładowo w czynszu mam gaz (niezależnie od zużycia - brak liczników) i trochę wody (są liczniki, ale część jest w czynszu, za wszystko co zużyje więcej - dopłacam). Prąd tylko na licznik.

Gość kurwamać
jeśli pisze 200zł czynsz + media, to prawdopodobnie nic nie jest wliczone. Płacisz 200zł czynszu za: wywóz śmieci, koszenie trawników, mycie klatki schodowej, administrację blokiem itp itd. Za media (woda, gaz, prąd) płacisz osobno. W zimie dochodzą jeszcze opłaty za ogrzewanie.

Gość wynajęta6789
a jak myślicie, ile takie media typu prąd , gaz , mogą wynieść na powierzchni ok. 30m2 ?

Gość ptasiek nastroszony
ale urocza Niewiasta.

Gość zależy gdzie
miejscowość itp

ja np za prad place ok100zl-3 osoby 50m kw ale nie oszczedzamy jakos gaz malo-30zl(tylko kuchenka) bo jezeli bedziesz miala junkers to oplaty za gaz beda wyzsze

Gość gośćstokrotka
Ja mam zamiar wynająć mieszkanie a z opłatami to ma tak być to znaczy odstępne-- mieszkanie-prąd -woda-gaz za wszystko trzeba płacić co miesiąc 1300zł. . za odstępne jest 500zł-mieszkanie 300zł + rachunki- kwota całościowa to1300.Nie rozumiem jednego rachunki za prąd i te podobne płaci się co drugi miesiąc a z tego co zauważyłam to te opłaty będą jak by podwójne co miesięczne .pobierane z tej kwoty 1300zł.czy ten wynajmujący nie chcę się dorobić tak że na opłatach- naprawdę nie wiem co o tym mam już myśleć.