Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia___34

chyba nigdy nie spotkam inteligentnej osoby na ALLEGRO

Polecane posty

Gość basia___34
bazienka - jak pisałam, czasami ktoś ma same pozytywy

Gość basia___34
reganka --- nie upokarzaj się już bardziej :O piszesz takie brednie że głowa mała. Prawo cywilne i karne to dwie rożne rzeczy. Policja nie ściga nikogo w sprawach cywilnych. Matko Boska, ludzie! Ja widzę że ta niewiedza ma znacznie szersze kręgi niż tylko na Allegro.

ja pierdolę, czytam cały temat i widze że tu siedzą debile, szczegolnie Reganka debilko, goody ma rację, a ty jej nie masz ja pierdole nie trzeba byc prawnikiem żeby znac takie podstawy

tylko akurat w moim przypadku sprzedawca od razu napisał, że wyśle mi pieniądze żebym mogła odesłać na allegro mam ponad 200komentarzy, reklamowałam rzeczy kilka razy i nigdy mi nikt kosztów nie zwrócił;/

Gość Hi Woolllffff
Handluję na allegro od 6 lat i powiem że z różnymi przypadkami już się spotykałem.Czasem trafiam na fajnych ludzi ale zdarzają się również czyste chamy i prostaki.Np ostatnio facet nie dość że kupił u mnie przedmiot o 100zł taniej niż normalnie by to zrobił to jeszcze sępił się UWAGA o 1,50zł i musiałem mu spuścić to 1,50zł bo mi nieładnie napisał i nagadał.Jak spuściłem to od razu przybrał miły ton :) Nie tak dawno sprzedałem pierścionek panience która wszystko pięknie i fajnie a jak jej się nie spodobał to postanowiła mi go odesłać, szkoda że dopiero po miesiącu czasu bo tak to wszystko było ok :) Groziła sądem, pisała maile, wydzwaniała i uczepiła się jak wrzód dupy.Miałem z nią niezłe jazdy ale też dużo śmiechu :) Ostatecznie dała sobie spokój:) Trzeba uważać na allegro bo jest to fajne miejsce do robienia z ludzi idiotów.Już nie raz się o tym przekonałem.

Czarna Anielica > masz pełne prawo żądać zwrotu wszystkich poniesionych kosztów, w tym wysyłek. Chyba że dokonujesz zwrotu w ciągu 10 dni - wtedy nie.

Przypominam, że zwrotu można dokonać tylko, jeśli kupiło się od firmy w opcji Kup Teraz. Jeśli od osoby prywatnej albo w licytacji, to tylko reklamacja.

Gość drrrrrrrrraaammm
Reganka MacNeil - ahahaaha z której choinki się urwałaś? :D ahaha no nie mogę. na policji musieli mieć prawny ubaw :)

Gość drrrrrrrrraaammm
niezły ubaw * :o :P

Reganka > brak mi już słów. Nadal nie widzisz różnicy między prawem cywilnym a karnym, prawda? Dlaczego miałbym iść na policje, bo Sprzedający nie zwrócił mi kosztu za wysyłkę? Przecież to prawo cywilne, a policja nie zajmuje się prawem cywilnym. Proszę, dokształć się choć odrobinę, bo to wstyd z taką niewiedza brać udział w dyskusjach...

Gość basia___34
Od 1 zł się zaczyna. Jeśli ktoś oszuka milion osób, każdego na 1 zł, to zarobi milion zł, a wg dziwacznych przekonań Reganki zgłosić tego nie można bo to za mała kwota. Reganka, popieram goody'ego w kwestii tego byś zasięgnęła chociaż trochę wiedzy na tematy o których chcesz dyskutować. Nie rozumiesz, że robisz z siebie teraz głupią?

Gość drrrrrrrrraaammm
Reganka wlasnie przez ludzi z taką mentalnoscią jak twoja w polsce się zyje jak się zyje :o 20zł nie majątek, ale oszustwo to oszustwo!

Tak, trzeba o 1 zł. Właśnie z tego powodu jaki opisała basia. Oszust może oszukać w ten sposób miliony ludzi. Zresztą... nie chce mi się już z Tobą dyskutować.

ja pierdole towar niezgodny z opisem, a ta zapierdala na policję z rykiem a potem pierdoli wszędzie że policja jest do dupy jak tu nie nazwać cię 100% debilem? jeszcze taki debil poucza innych ja pierdole

Gość basia___34
Nie dzwoni się, tylko odsyła towar z reklamacją. Bez tego to nawet sprawę cywilną przegrasz.

Gość pracownik allegro
Reganka skopać ci ryj szmato?