Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaleniec 2012.

Czy bank wymieni mi pieniądze ????????????????????????????????

Polecane posty

Gość szaleniec 2012.

Założyłem się z kumplem że w tydzień ( pn-nd ) uzbieram 2012 złotówek. Zakład rozpoczyna się od jutra i kończy się 4 września w niedzielę ;) Kwotę rzecz jasna mam. Są to nominały : 20 x 100 zł 2 x 10 zł 1 x 2 zł a więc nie ma żadnej "złotówki". Te nominały muszę zamienić na 2012 złotówek. Jak mam to zrobić ? W bankach da radę to zrobić ? Są też sklepy ale chyba oczywiste jest że nie będą zbyt chętne na większe wymiany bo drobne są im zawsze potrzebne. Jak wy byście rozwiązali ten problem ? ;)

Gość Donata00
najpierw spytaj znajomych czy mają potem to tylko banki i sklepy

Gość szaleniec 2012.
Znajomych to ja nie będę pytał. Ja nie mam na to pół roku ale 7 dni ! :D Muszę conajmniej po 300 zł dziennie łykać. A tak poza tym to ja pracuję codziennie a w domu jestem z powrotem po 18-tej. Tylko niedziela będzie cała wolna.

Gość szaleniec 2012.
A ty się czarnulo nie śmiej bo zakład jest właśnie o 2012 zł :D Jeżeli wygram to kumpel daje mi w Sylwestra 2012 zł a jeżeli przegram to ja jemu daję w Sylwka kasiorkę :D

WYmienią ale nie na raz. Wymieniaj codziennie kilkaset złotych bo im sie nie chce tyle liczyć. Albo jak masz kilka banków w mieście to idź do kilku i w każdym wymieniaj

Gość szaleniec 2012.
Konieczko , pomyliłem się. Jest oczywiście jedna "dycha" a nie dwie. Brawo za bystrość :D

Gość szaleniec 2012.
Little , lepiej mnie nie denerwuj. A ile tej prowizji ?

Przecież masz 7 dni. Więc najpierw rozmień wszystko tak żeby były same 10 a potem chodź po różnych sklepach i rozmieniaj 10 na złotówki. Nie powinno być problemu.

Nie wiem ile, bo jak pani w okienku mi powiedziała, że za rozmienienie kasy wezmą prowizję, to uciekłam :D

Gość w banku nie będzie problemu
''Wymieniaj codziennie kilkaset złotych bo im sie nie chce tyle liczyć.'' W bankach mają gotowe rulony, 50 sztuk po 1zł także nikt tego zapakowanego nie liczy. Daje ci taki rulon złotówek i wsio. Z tym, że 2 tysiące od razu nie wymienisz, bo wątpię, żeby pani w kasie tyle miała w bilonie po 1 zł.

Gość w banku nie będzie problemu
''W banku mogą wziąć prowizję za rozmienienie pieniędzy '' Nie bierze bank prowizji od rozmienienia. Bank bierze prowizje od wymiany walut.

Gość shgsdg
moja znajoma kiedys do knajpy potrzebowała to 500 zł jej na raz wymienili w pko

na slub kolezanki w zeszlym roku tez tak zrobilismy... tz dalismy cala kwote w groszowkach w pieknej skrzyni. po prostu poszlam do banku, powiedzialam pani w okienku, ze potrzebuje taka a taka kwote w groszach. umowilysmy sie na konkretny dzien kiedy poszlam je wymienic i nie bylo problemu.

Gość shgsdg
i wlaśnie to były takie papierowe rulony z nadrukiem pko coś tam i taką dziwną taśmą sklejone

Gość szaleniec 2012.
Papierzany bąk hahaha :D Tak, jasne. Najpierw na dych których będzie 201 a następnie 201 dych na 2012 złotówek. Kiedy ja bym to załatwił mając czas każdego dnia tylko po 18-tej przy czym w mojej miejscowości są 3 sklepy czynne do 20 lub 21. Sklepy odpadają. Nie mam czasu na to. 300 sztuk dziennie to nie takie proste , zwłaszcza gdy się pracuje. A w dodatku nastepnego dnia muszę wstawać o 4:00 by dojechać do pracy na 6:00.

Gość shgsdg
tylko bank, dasz babce kase i sie umówicie na np środe czy coś tam.. przyjdziesz, odbierzesz i już

Gość NBP_________________________
Idź do oddziału NBP (Narodowego Banku Polskiego). Jak nie maja od ręki, to sobie zamówisz te złotówki. NBP właśnie jest po to że jak ktoś (bank, firma, obywatel) potrzebuje banknotów to ma je dostarczać. Nie znam prowizji, ale pani w okienku Ci powie.

Gość inansnanas
nom w NBP to kiedyś moja ciotka jak do niemiec jechała to zamawiała kase

Gość dhdt
popros znajomego jakiegoś żeby ci pomógł i odpal mu później sete

Gość szaleniec 2012.
Nie no , znajomych nie będę prosił. Po co mam setę odpalać skoro wiem że sam dam radę :D Nie miałem tylko pewności czy w banku da radę to załatwić. Najwyżej bym się męczył i latał gdzie się da. Po kasach biletowych , po sklepach , po marketach , znajomi pewnie też by coś uskubali. Tylko że wtedy to by było sporo zachodu i stresu. No to w takim razie od jutra atakuję banki :D 3majcie kciuki ;) Za tydzień napiszę jak wyszło :D

Gość wiatraczkowakrowa
idź do banku, jesli sie boisz że sie upokorzysz to nie martw się, ja kiedyś obudziłam poł poczty bo mój list się w skrzynce niefortunnie zablokował (takie u nas nowe elektroniczne skrzynki cholerne pozakladali) i mówiłam że to ważne i że musze sie upewnic że wpadł. Gość przyjechał otworzył no i... zobaczyli że to tylko hasło z krzyzówki do tele tygodnia, poczułam sie kal burak ;(