Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,mnkjnjn

dlaczego bog nie karze zlych ludzi a dopierdala dobrym?

Polecane posty

Gość szantowiec28
ubiczuj mnie po jajkach i wydłub mi gały, może Ci ulży

Gość Donata00
przeczytaj księgę hioba

Gość ,mnkjnjn
a co ci? zyjesz w biedzie?? masz ciezka chorobe?

Gość ptasiek nastroszony
po śmierci Tam się wszystko wyrówna

Gość ,mnkjnjn
nieprawda;/ nie chce po smierci chce teraz zeby bylo dobrze

Gość Donata00
to się kurwa pomódl jak na coś zasługujesz to dostaniesz "proście a otrzymacie"

Gość ,mnkjnjn
modlilam sie codziennie nic to nie dala

Gość fhgfdssxcvd
boga nie ma tepaku. jak w niego wierzysz i widzisz ze sie to wszytsko kupy nie trzyma to nadal w towierzysz? taki naiwny jestes? bog to wymysł manipulantów ktorzy maja z tego niezłą kasę i ociemniały naród. dzieja sie zle rzeczy dobrym ludziom bo moze są naiwni, moze sie zamartwiaja i przciagaja gówno do siebie moze przypadek.. moze pech.. moze tzw zli ludzie sa tak naladowani złą energią ze nic ich nie tyka ;p nie wiem.. gdybysmy wiedzieli czemu dobrzy ludzie maja przesrane to nie musieliby biedni ociemniali naiwniacy wierzyc w boga z braku laku

Gość bo Bóg jest Żydem
a Żydzi mają poyebany system wartości, i tych, którym Bóg doperdala, tzn że ich bardzo kocha. Przekonał się o tym Jasiek Pawełek Dwa, jak mu Bóg doperdolił, każąc umierać latami we wielkich męczarniach.

Gość Donata00
każdy musi nosić krzyż każdy ma inny

Gość bo Bóg jest Żydem
jaki krzyż, chłopy noszą jaja, a kobitki noszą piczki, głupia denatko.

Gość ,mnkjnjn
nie chce tego krzyza chce byc zdrowa:(

Gość gramma
niech sie ten rok szkolny zacznie ....

Gość ,mnkjnjn
mam 25 lat apropos roku szkolengo nigdy nikogo nie skrzywdzilam;/

Gość gramma
a w Boga wierzych chociaż ? czy tylko sobie o nim przypominasz jak coś złego sie dzieje ?

Gość ,mnkjnjn
wierze od zawsze wierzylam ale jak opatrze jak mi za przeproszeniem zycie dopierdala to brak mi siL NIE CHCE TEGO KRZYZA!!

Gość gramma
a na czym polega twoja wiara ? czy tylko do kościoła chodzisz ?

Gość ,mnkjnjn
oslabiacie mnie

Gość bo Bóg jest Żydem, obrzezanym
bo Bóg w którego wierzysz, to demony YHWH, i jego syn Joshua, nazywany Jezusem, karmiące się ludzkim bólem i złością, dlatego , jest tyle wojen i nienawiści.

Gość wszyscy szczesliwi sa
Nie można zaprzeczyć temu, że szatan, z powodu wyższości swej natury, może łatwo panować nad ludźmi, nad rodzinami i wszystkimi strukturami religijnymi, świeckimi, ekonomicznymi i politycznymi. Nie jest on ograniczony ani czasem, ani przestrzenią, może więc działać wszędzie. Chcąc małpować Boga, diabeł usiłuje, choć w sposób przeciwny, działać jak Bóg. Jest to naturalnie szaloną pychą, bo między nim, a Bogiem, jest przestrzeń nieskończona. Jego czynności są kloaką wszelkiego zła, które wpływa na zachowanie ludzi; zniechęcenie, kłótnie i oszustwa, kradzieże i bluźnierstwa, sprośności i gwałty... Wrogość mocy zła wzrasta w miarę postępu duszy w doskonałości i świętości. Dusze dobre są doświadczane w miarę ich gorliwości, podczas gdy obojętne są zostawiane w spokoju, a dusze złe mają powodzenie w rzeczach materialnych za sprawą szatana. Nie znaczy to jednak, że moce zła życzą dobrze potępionym - diabeł jest niezdolny do miłości nawet najmniejszej - piekło nienawidzi zawzięcie wszystkie dusze, bo nienawidzi naturę ludzką, która wydała Dziewicę Niepokalaną, Chrystusa Pana i Zbawiciela, oraz Kościół. Do Nich skierowana jest cała ich nienawiść. Szatani, nienawidząc wszystkich ludzi, pomagają grzesznikom w ich dążeniach. Jest to wymóg ich strategii związany z planem wiecznej zguby dusz. Diabeł nie jest wcale cierpliwym, ale umie złośliwie czekać. Potrafią ukrywać siebie i swą nienawiść nawet przez wiele lat, byle wyrwać dusze Bogu, Zbawicielowi i Dziewicy Współodkupicielce, wrzucając do piekła owoc Ich nieustannych trudów - zbawienie dusz.

Gość ,mnkjnjn
ale wytlumaczcie czemu jest tylu zlych, potwornie zlych ludzi ktorzy krzywdza innych i zyja w zdrowiu i dostatku ?? no czemu??

Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość gramma
skor twoim zdaniem bycie złym daje szczęscie - to czemu nie jesteś zła ? stań sie im podobna i będziesz żyć jak pączek w maśle .

Gość ,mnkjnjn
nie umiem

Gość bo Bóg jest Żydem, obrzezanym
a ten głupi szczęśliwiec, juz znów zaczyna te swoje bzdury cedzić. Nie ma baranie żadnego Szatana, jest tylko stan braku Boga. Wymyślony w sredniowieczu system zero-jedynkowy, zło-dobro, możesz wsadzić w dupsko św. Jankowi Pawełkowi Zwei

tylko nic nie ma za darmo zapłacisz własna dusza w piekle Orędzie z Medjugorie 25 sierpnia 2011 r. „Drogie dzieci! Dziś wzywam was, abyście się modlili i pościli w moich intencjach, bowiem szatan chce zniszczyć mój plan. Zaczęłam tu od tej parafii i wezwałam cały świat. Wielu odpowiedziało, ale jest wielu , którzy nie chcą ani usłyszeć ani przyjąć mojego wezwania. Dlatego wy, którzy powiedzieliście TAK bądźcie silni i zdecydowani. Dziękuję, że odpowiedzieliście na moje wezwanie."