Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ,mnkjnjn

dlaczego bog nie karze zlych ludzi a dopierdala dobrym?

Polecane posty

Go艣膰 bo B贸g jest 呕ydem, obrzezanym
Piek艂o, matole, jest tu na ziemi, koniot艂uku.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wszyscy szczesliwi sa
to dlaczego inkowie wierzyli w szatana czemu aborygeni Eskimosi Indianie wie偶a w szatana wiara w szatana jest o wiele starsza ni偶 kk 艂atwo to sprawdzi w bibliotece

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo B贸g jest 呕ydem, obrzezanym
lepiej ty si臋 kurva zajmij nauka j臋zyka ojczystego, bo saedzisz orty, 偶e a偶 w kutasie strzyka, merkabo, koniot艂uku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ,mnkjnjn
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gramma
zada艂am ci pytanie na czym polega twoja wiara . bo co艣 mi sie zdaje ,ze ptrzypominasz sobie o nim " jak trwoga to do Boga " ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brak argument贸w zazwyczaj
u niedouczonych i powtarzaj膮cych brednie innych ludzi skutkuje wulgaryzmem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...hmm....
B贸g rozdaje krzy偶e, to fakt ale rozdaje je w taki spos贸b, 偶eby ka偶dy m贸g艂 je unie艣膰, je偶eli wierzysz w Boga naprawd臋, to czujesz jego obecno艣膰 przy sobie i niesiesz go razem z nim. Wtedy jest 艂atwiej. Je偶eli wierzysz w Boga, on jest z Tob膮 i niesie go razem z Tob膮, mia艂 sw贸j cel, 偶eby Tobie go da膰!! Je偶eli nie wierzysz, jeste艣 na pozycji straconej, bo jeste艣 sama!!! B贸g je偶eli w niego wierzysz prawdziwie jest przy Tobie i Ciebie nie skrzywdzi!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ckcmd,
sam jeste艣 偶ydem obrzezanym, w dodatku brak ci jakiejkolwiek kultury, je艣li nie potrafisz powstrzyma膰 sie od ubli偶ania innym to lepiej znikaj z tematu bo 艂amiesz regulamin forum

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brak argument贸w zazwyczaj
modlilam sie codziennie nic to nie dala zale偶y jak siie modli艂a艣 鈥濱 otrzymacie wszystko, o co na modlitwie z wiar膮 prosi膰 b臋dziecie (Mt 21,22). Warto zwr贸ci膰 uwag臋 na akcent postawiony w powy偶szej wypowiedzi, kt贸ry dotyczy wiary. Ze s艂贸w Chrystusa wynika, 偶e wiara jest tym niezb臋dnym czynnikiem, kt贸ry warunkuje wys艂uchanie naszych pr贸艣b. W tek艣cie poprzedzaj膮cym wy偶ej cytowane s艂owa jest mowa o nieurodzajnym drzewie ligowym, kt贸re na s艂owa Chrystusa: 鈥濶iech偶e ju偶 nigdy nie rodzi si臋 z ciebie owoc (Mt 21,19), natychmiast usch艂o. 鈥濧 uczniowie, widz膮c to, pytali ze zdumieniem: >>Jak mog艂o drzewo figowe tak od razu uschn膮膰?

Udost臋pnij ten post

2. Pokora Dalsze pytanie: czy potrafimy do Boga si臋 zwraca膰, maj膮c 艣wiadomo艣膰, kim my jeste艣my, a Kim jest B贸g? Innymi s艂owy, czy stajemy przed Bogiem 艣wiadomi naszej absolutnej zale偶no艣ci od Boga? Przecie偶 zwracamy si臋 do Tego, Kt贸ry jest Panem wszech艣wiata W艂adc膮 ca艂ego kosmosu! 鈥濨o Pan jest Bogiem wielkim, wielkim Kr贸lem nad wszystkimi bogami. W Jego r臋ku g艂臋biny ziemi, szczyty g贸r do Niego nale偶膮. Jego w艂asno艣ci膮 jest morze, kt贸re sam stworzy艂, i ziemia, kt贸r膮 ulepi艂y Jego r臋ce (Ps 95,3-5). Wszystko od Boga otrzymali艣my i ca艂kowicie od Niego zale偶ymy: 鈥濧lbowiem On jest naszym Bogiem, a my ludem Jego pastwiska i owcami w Jego r臋ku (Ps 95,7). Czy stajemy przed Bogiem 艣wiadomi tej zale偶no艣ci? Czy potrafimy uzna膰 to, pe艂ni kornego uwielbienia? Innymi s艂owy, czy zwracamy si臋 do Boga pe艂ni pokory?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gramma
podejrzeam ,z臋 autorki wiara ogranicza siedo chodzenia do ko艣cio艂a i to jeszcze od 艣wi臋ta .Ale jak co艣 zaczyna sie dzia膰 to B贸g , niczym z艂ota rybka powinien pospe艂nia膰 nie 3 ale wszystkie 偶yczenia " wierz膮cej " autorki .

Udost臋pnij ten post

Jezus im odpowiedzia艂: Zaprawd臋, powiadam wam: je艣li b臋dziecie mie膰 wiar臋, a nie zw膮tpicie, to nie tytko z figowym drzewem to uczynicie, ale nawet je艣li powiecie tej g贸rze: 鈥濸odnie艣 si臋 i rzu膰 si臋 w morze, stanie si臋. I otrzymacie wszystko, o co na modlitwie z wiar膮 prosi膰 b臋dziecie>Panie, dopom贸偶 mi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie zwalaj w艂asnej winy na Bog
Boga. To tak zwani ludzie tak post臋puj膮, a jest ich niestety wi臋kszo艣膰. :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ,mnkjnjn
a jak mam sie modlic zebym wyzdrowiala?? no jak?? czy blagam cie Boze pomoz mi codziennie przez lata to malo??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...hmm....
Pisz臋 to z pozycji osoby, kt贸ra ten krzy偶 niesie oczywi艣cie i nie by艂o mi 偶ycie us艂ane r贸偶ami!! Godz臋 si臋 z tym faktem, 偶e B贸g chce 偶eby tak by艂o!! Zawsze si臋 modl臋, 偶eby jego a nie moja wola by艂a spe艂niona!! Dodam, 偶e do ko艣cio艂a na msze nie chodz臋 niestety:(, czego mi chyba niekiedy brak:(. Chodz臋 do ko艣cio艂a kiedy mam na to taki przyp艂yw wewn臋trznej potrzeby. Ksi臋偶a skutecznie zabili we mnie t臋 ch臋膰 uczestniczenia we mszach 艣wi臋tych, jednak w Boga wierz臋, to taka si艂a, kt贸ra pozwala mi 偶y膰, mam taki jakby dialog z samym Bogiem, wierz臋, 偶e si臋 mn膮 opiekuje i nic z艂ego mnie nie spotka dzi臋ki temu, 偶e ten krzy偶, kt贸ry musz臋 nie艣膰 razem z nim to dam rad臋.

Udost臋pnij ten post

gorliwo艣膰 i 4. Ufno艣膰 5. Wytrwa艂o艣膰 Kto potrafi tak si臋 modli膰, posiad艂 wielk膮 pot臋g臋 i moc, wi臋ksz膮 od si艂y atomowej. Kto modli si臋 pe艂en wiary, pokory, gorliwo艣ci i ufno艣ci, ma poniek膮d udzia艂 w mocy Boga wszechmog膮cego.

Udost臋pnij ten post

i masz odpowiedz grzech sprowadza cierpienie c贸偶 warta wiara kt贸rej nie poddano pr贸bie Je偶eli nie b臋dziesz poddany pr贸bie, nie dowiesz si臋 jakiej jako艣ci jest Twoja wiara. ...... To wtedy mo偶esz si臋 dowiedzie膰 ile naprawd臋 jest warta Twoja wiara w Boga. Je偶eli nie b臋dziecie spo偶ywali Cia艂a Syna Cz艂owieczego i nie b臋dziecie pili Krwi Jego, nie b臋dziecie mieli 偶ycia w sobie. Kto spo偶ywa moje Cia艂o i pije moj膮 Krew, ma 偶ycie wieczne, a Ja go wskrzesz臋 w dniu ostatecznym. Cia艂o moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spo偶ywa moje Cia艂o i Krew moj膮 pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (Jn 6:53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latoro艣l i uschnie. I zbiera si臋 j膮, i wrzuca do ognia, i p艂onie (Jn 15:6).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ,mnkjnjn
nikt nie odpowiedzaial na pytanie w tytule tematu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ,mnkjnjn
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gramma
ty te偶 na 偶adne nie odpowiedzia艂a艣 to jest臋smy kwita .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ckcmd,
odpowiedzieli ci, to 偶e nie zrozumia艂a艣 to ju偶 niczyja wina

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gramma
zada艂am pytanie autorce -a nie dyskutantom .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...hmm....
Pogodzi艂am si臋 z Bogiem i go nie wyzywam w moich z艂ych dniach, tylko wzywam, 偶eby mi pom贸g艂!! Kiedy艣 by艂am niesamowicie osob膮 wierz膮c膮 w 'ko艣ci贸艂" czytaj ksi臋偶y, zawiedli mnie na ca艂ej linii kilka razy, mam jednego Boga, kt贸ry jest przy mnie, a wiesz sk膮d to wiem?? Usiad艂am przed Bibli膮 modli艂am si臋 d艂ugo i otworzy艂am j膮 na wskaz贸wce, 偶eby mi B贸g co艣 podpowiedzia艂, bo ja nie mia艂am ju偶 si艂 : I otworzy艂 mi si臋 Psalm 91 i wyczyta艂am w nim: Dlatego, 偶e Pan jest ucieczk膮 twoj膮. Najwy偶szego za艣 uczyni艂e艣 ostoj膮 swoj膮, Nie dosi膮gnie ci臋 nic z艂ego.... Albowiem anio艂om swoim poleci艂, Aby ci臋 strzegli na wszystkich drogach twoich... Wierz臋 w to bardzo i czuj臋 jego obecno艣膰..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ckcmd,
gramma, nie m贸wi艂am do ciebie, do autorki bo twierdzi 偶e nikt jej na pytanie nie odpowiedzia艂, gdyby przeczyta膰 wszystkie posty to odpowied藕 si臋 znajdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...hmm....
Jaki niesiesz krzy偶??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...hmm....
a z innego 藕r贸d艂a " B贸g kocha tych co rozdaje im krzy偶e"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ckcmd,
B贸g wszystkich kocha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madagaskar81
Dochodz臋 do wniosku, 偶e np. ludzie pozbawieni n贸g co艣 s艂abo si臋 modl膮 bo nigdy 偶adna noga nikomu nie odros艂a, a przecie偶 sprawi膰 偶eby ko艅czyny odros艂y to dla Absolutu tw贸rcy wszech艣wiata chyba piku艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madagaskar81
kiedy艣 nie mog艂am odda膰 stolca, modli艂am si臋 d艂ugo i 偶arliwie i w ko艅cu Jahwe wys艂ucha艂 mojej pro艣by, szkoda, 偶e akurat najbli偶sze WC by艂o 2km dalej

Udost臋pnij ten post