Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana1234321

Związek z cudzoziemcem

Polecane posty

Gość zaklopotana1234321

Witam. 1,5 roku temy byłam na wycieczce we Włoszech, poznałam tam holendra, jest mężczyzną moich marzeń. W tym roku zaczęliśmy znowu komunikować się, rozmawiamy nadal przez skype itp. Czuję, że jest to jedyna osoba której moge zaufać, któa mogłaby mnie pokochać naprawde, nie raniąc mnie. Nie jestem jednak pełnoletnia by móc wyjechać do HOlandii. mogłabym jedynie zatrzymywać holendra napare dni u siebie i tak samo zostawac u niego w wakacje. Widzicie w tym jakis sens? Czy ktos mial/ma podobna sytuacje? Prosze o rade.

Gość zaklopotana1234321
kto pomoze? :(

Gość annankeeeeee
No a co to za problem? Przeciez to nie Arab tylko Europejczyk. Moze sie uda ;-)

Gość nie polecam zwiazkow z obco
obcokrajowcami,bylam z jednym z unii europejskiej(zeby nie bylo ze jakis hindus czy arab,czy czarny).Nie tylko z powodu roznic kulturowych,ale takze z powodu np tego,ze musialabys albo on przeprowadzic sie do obcego kraju,czesto z powodu na depresje spowodowana emigracja takie zwiazki sie rozpadaja,nie czujesz sie spelniona,etc kolejny problem to np.roznica jezykowa,dopiero po wielu wielu latach bedziesz mowic mniej wiecej tak jak on,a zawsze czyms cie zaskoczy. oddalenie od rodziny,ojczyzny,od czegos gdzie sie wychowalas,zylas ze 20lat to poprostu boli. pozniej bedziecie miec dzieci,dajmy na to rozwod,problemy bo dziecko ma dwie narodowosci... mozesz sie czuc gorsza od jego rodakow,czesto beda ci to dawac do zrozumienia,bedzie cie to draznic. jesli tu jeszcze wejdziesz to moze wiecej napisze... kiedys myslalam,ze narodowosc nie ma znaczenia...mylilam sie,ale nie zaluje,to jakies doswiadczenie,nie mysle,ze czas z nim spedzony byl stracony. teraz jesli wejde w jakis zwiazek to tylko z Polakiem. po co utrudniac sobie zycie? oczywiscie moze wypowie sie jakis wyjatek,ale ja ci dobrze radze.

Gość zaklopotana1234321
Hej dziekuje wam za odpowiedź! Włąsnie wiem ze jest mnostwo przeciw, ale jest jedno wielkie za- jezeli sie koha ;) Moglabys napisac cos wiecej o Twoim zwiazku z obcokrajowcem? Bardzo o to prosze :)

Gość szalejanka
jestem w zwiazku z obcokrajowcem od kilku lat. mieszkamy razem, planujemy slub. z tym, ze my oboje jestesmy dorosli, potrafilismy znalezc sposob by byc razem. u mlodych osob jak Ty to moze byc problem, bo raz, ze nie zarabiasz na bilety lotnicze to w dodatku pewnie masz jeszcze szkole. sam zwiazek z obcokrajowcem ma szanse przetrwac i byc udany ale u Was widze wiele przeszkod