Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruchy.dziecka

Słabe ruchy dziecka w 21 tc. - było lepiej - co jest grane?

Polecane posty

Gość ruchy.dziecka

Hej dziewczyny! Pierwsze ruch (delikatne pukania od wewnątrz) poczułam w 19 tc. od 2 dni dziecko jest jakby mniej ruchliwe. Pukanie od srodka nie jest już tak odczuwalne..wczoraj wieczorem popukało troszke..dzis przykładając ręce do brzuszka czuje lekkie pulsowanie..ale skąd moge wiedziec czy to np nie jest jakis przepływ płynów do dzidziusia? A ponoc miało być bardziej wyraźne..hmmmm....:(

Gość mamamama27
poczekaj jeszcze pare tyg na wyraźne ruchy - może mały sie obrócił i kobie teraz do wewnątrz - jest malutki i ma dużo wód stąd mozesz nie czuć

przez pierwsze kilka tygodni ruchy nie będą regularne. Jeśli się martwisz, zawsze możesz jechać na IP. Zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku, dziecko powinno w około 30min. się obudzić

Gość ruchy.dziecka
To nie jest tak, ze w ogole nie czuje ruchów..wczoraj "puknal' leciutko kilka razy.. dzis jeszcze nie miałam czasu by to dokładnie skontrolowac. Zaniepokoiło mnie to, ze wczesniej czuła dzieciatko w nocy lub z samego rana gdy jeszcze lezałam w lózku. No nic, poloze sie na godzinke i zobaczymy. Czytałam, ze dobrze jest zjesc cos słodkiego by dzieciatko troszke pobudzic..tylko, ze nie jadam duzo słodyczy..w tym momencie brak czegokolwiek słodkiego..no moze cukier sie znajdzie :) Co jeszcze moze pobudzic dzieciatko, moze wiecie?

Gość fghtjf
mocne ruche dziecka odczuwa sie 28-30 tydz. w tyg wczesnijszych zastoje sa norma.tak mi mowil lekarz na oddziale.

Ja też miałam z tym problem, mojego lekarza akurat nie było, nie miałam gdzie wykonać usg i trafiłam do szpitala. usieli mnie przyjąć na oddział by zrobić usg (paranoja). Leżałam 3 dni i odstawałam nospe. Oczywiście już po pierwszej tabletce dzieciątko się obudziło. Więc może weź sobie nospę lub pół. Słyszałam, ze częśto ciężarne ją biorą i nie szkodzi dziecku.

Gość ruchy.dziecka
Dziękuję za te informacje. Już kilka razy wylądowałam w szpitalu z innymi "problemami". Nie chce niepotrzebnie panikowac. Bede cierpliwa :)