Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co z tym zrobic

Problemy ze skórą głowy

Polecane posty

Witam, od jakiegos czasu strasznie swędzi mnie głowa, zawsze jak zaczynają mi sie przetłuszczać czyli zaczyna się na drugi dzien od mycia włosów, gdy drapie to pod paznokciami mam cos białego, jakby łój i suche płaty skóry... zauważyłam tez lekko zaczerwienione plamki w miejscu swędzenia, wczoraj to pół nocy sie drapałam. i włosy strasznie wylatują mam juz jakby prześwity. nie pójde do lekarza bo jak raz byłam z pryszczami to facet mi powiedział ze słońce mi pomoże i koniec wizyty, a na prywatnego mnie nie stać. co to moze byc?? moze sa jakies domowe sposoby lub sprawdzone specyfiki w aptece ???

to moze byc lojotokowe zapalenie skory - sama sie z tego nei wyleczysz, w zasadzie to nie mozna sie wyleczyc z tego tylko zlagodzic lub wyeliminowac objawy. ale i tak potrzebnny jest dermatolog aby stwierdzil, co to jest

obecnie myje w garnier fructis, pamietam raz umyłam szamponem taty , chyba nivea jakis odświeżający i przeczyszczajacy mocno skórę głowy, i powiem ze fajnie sie po nim czułam nawet nie przetłusciły mi się tak prędko, ale mam myć w męskim..;/

próbowałam juz wielu rzeczy ale mało co pomogło....

Gość to też może być łuszczyca
U mnie tak to się właśnie zaczęło. Idź do dermatologa. Leki bez recepty są drogie.

A jeśli mowa o szamponach to Polytar jest dobry na różne dolegliwości skóry głowy.

Gość direction to perfection
ŁZS jak nic, a to wyrok niestety.gnaj do dermatologa,bo szampony drogeryjne tylko pogorsza sprawe

kupie ten szampon, do lekarza nie pojde bo na prywatnego mnie nie stac a jak mam isc normalnie to pierdole takie cos, raz byłam i podziękowałam... ;/

Gość wygląda to na łuszczycę
idź do lekarza

Jeżeli to łuszczyca bądź ŁZS to lekarz jest jak najbardziej wskazany. Szapmon tylko wspomaga leczenie.

nawet jezeli pojde do lekarza, to nie teraz ani nie dzis, znacie jakies domowe sposoby na te swędzenie?? nie wiem, alkohol, sok z cytryny??(do wcierania)

Gość direction to perfection
domowe sposoby na choroby skorne tego kalibru??? chcesz zyc? :) jezeli to nie lupiez kosmetyczny, albo alergia na costam - ja bym obstawala przy dermatologu. a poki co mozesz sobie kupic clotrimazolum i smarowac smarowac

Gość Mam podobny
problem, ale wiem że to łupież tłusty bo byłam u lekarza, objawy wprawdzie masz identyczne ale powinnaś to sprawdzić.Kupuje Zoxin w aptece i pomaga, jest niezbyt drogi ok 20 zł

Gość nfsjfdsnjdfksdf
Hej, mam dokładnie to samo już od dłuższego czasu, ale dopiero w internecie o tym poczytałam, bo dermatolog zbytnio się nie przejął (tzn przepisała jakieś krople i to wszystko). Odkąd przestałam drapać i to zdrapywać to włosy przestały wypadać. Pomagały mi również drożdże z cytryną (robiłam taką papkę, nakładałam na skórę głowy, owijałam foliową torbą i na to ręcznik, i tak siedziałam ok 3 godzin). Najbardziej denerwują mnie te strupy i "łupież" z tego :O Ale chyba już się przyzwyczaiłam :O

nfsjfdsnjdfksdf - dziękuje za rade:! tez mysle, ze przez te drapanie mi tak wylatują, aleczasami nie moge sie powstrzymac od drapania... wiecie, moja babcia powiedziała mi ze urynologia by pomogła, ale wole tego nie próbować..

Gość nfsjfdsnjdfksdf
Ja też ledwo powstrzymuję się z drapaniem ;) Ale warto, bo wcześniej strasznie mi wypadały a ja nawet nie wiedziałam od czego Co do babcinego sposobu to nie wykluczone, że jest dobry... ale ciężko się przełamać...

Kup Nizoral, pomoże na bank. Butelka szamponu jest droga, więc na początek kup szamponetkę, nałóż szampon i poczekaj parę minut, dopiero spłucz. Po ok. 3 opakowaniach powinno przejść.

Gość veryAnka
Jeśli to wygląda tak, jak napisałaś, sam Nizoral nie rozwiąże sprawy, bo niestety.. przesusza. Spróbuj coś co zawiera cyklopiroks - pielęgnujący skórę głowy, dbający o jej ph i leczący nie tylko sam łupież, ale przede wszystkim jego przyczyny. Ja stosowałam Pirolam, który polecił mi lekarz i zadziałało.

Gość malkolm
Też mi się wydaje, że to łuszczyca miałem bardzo podobnie. Mi lekarz przepisał clobex (szampon) i na razie nie mam problemów z objawami choroby.