Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilona ja:)

Erasmus

Polecane posty

Hej:) czy ktoś z Was był na Erasmusie? Jak to jest?

Gość nfsjfdsnjdfksdf
Wielu moich znajomych było/jedzie. Co chcesz wiedzieć?

No właśnie wszystko:) szperałam po internecie, ale tam tylko piszą, że wiara wkółko imprezuje i nic więcej nie robi. Chciałabym zaciągnąć opinii jak to naprawdę jest, bo jak już pójdę na studia, to chciałabym wyjechać:)

Gość nfsjfdsnjdfksdf
Wiesz, to zależy od osoby ;) Są tacy, którzy głównie imprezują, ale i tacy, którzy utrzymują jakiś tam balans :D Po pierwsze na Erasmusa można wyjechać dopiero na III roku (lub II - jeśli się mylę proszę mnie poprawić). Trzeba mieć czyste konto, tj żadnych warunków na następny rok itd. Z językiem bywa różnie: jeden z moich kolegów wyjechał do Hiszpanii i uczy się w jęz. angielskim, inna koleżanka jedzie za 2 tygodnie na rok również do Hiszpanii będzie się uczyć właśnie po hiszpańsku (dodam, że nie mówi biegle) Można jechać na pół roku lub na rok. Pod uwagę brane są oceny, ale z doświadczenia wiem, że od ocen ważniejszy jest "wywiad" ;)

Gość nfsjfdsnjdfksdf
Poza tym jeśli będziesz osiągać złe wyniki w nauce to raczej Cię cofną z powrotem do Polski

Kurczę mówię po angielsku tylko. Jest możliwość, że byłabym na uczelni, w której nie mówią po angielsku?

Up