Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam mnóstwo leków

GDZIE ODDAĆ NIEPRZETERMINOWANE LEKI?

Polecane posty

Gość mam mnóstwo leków

Po chorej babci zostały mi dwa worki leków. Są wśród nich opioidy, morfina, kodeina i inne, niezwykle kosztowne leki. Mam kilka paczek leków, gdzie jedno pudełko jest warte prawie 300 zł! Cała torba to majątek ponad 5000 zł i szkoda mi tych medykamentów wyrzucić. Gdzie można to oddać? Caritas odpada bo to złodziejstwo, które sprzedaje leki za granicę. Czy szpital onkologiczny może przyjąć takie leki? (niektóre są napoczęte, a kilkanaście pudełek nieotwartych) Nie chcę też jechać na darmo, bo mam kazał drogi!

Gość mam mnóstwo leków
w górę, nie wiem co z tym zrobić!

Gość nm,.iop
DO APTEKI

Gość mam mnóstwo leków
a do apteki to po co? aptek takie rzeczy utylizuje!

Gość mam mnóstwo leków
mam jeszcze 3 pudełka Pamifosu-90, cena 500 zł za jedno. Czy szpital może to zużyć?

Może do jakiejś fundacji? Albo to przytułku ( poczytaj w necie które są dobre - np prowadzone przez jakieś zakony, ale musisz poczytać które dokładnie, takie gdzie ludzie naprawdę znaleźli się na bruku z przyczyn sobie niezależnych ) tam też są ludzi chorzy

Gość mam mnóstwo leków
znasz nazwę jakiejś fundacji, której by się to przydało?

Gość MARTA PLOOOO
JA JE WEZME, GDZIE MIESZKASZ?

Gość mam mnóstwo leków
a po co Ci te leki? Jesteś chora? ;(

Gość mam mnóstwo leków
nowotwór. Stąd tyle morfiny (5 pudełek), kodeiny i innych opioidów.

Gość dossddddr
najlepiej do szpitala chociaz nie jestem pewna jak to teraz wyglada... ewentualnie hospicjum... w przytulkach nie beda potrzebne tego typu leki ... do apteki nie mozna oddac leków.... chyba ze własnie do utylizacji a i tak nie wszystkie apteki przyjmują bo same muszą za to placic

Ten lek w google mi wyszukało, że to choroba Pageta.. spróbuj może nawet odświeżyć ten artykuł ( nie wiem czy artykuły jak tematy podnoszą się po nowym komentarzu?) http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=727 Może jakaś potrzebująca osoba się zgłosi, możesz też nawet założyć temat i zrobić to samo - oddać po prostu jednej osobie która choruje na to, a ma ciężko sytuację - wiesz prywatnie po prostu prześle Ci skan jakiegoś tam stwierdzenia choroby czy może z Twojego miasta będzie i tyle

Gość dossddddr
małablondynka...chcialabym cie uswiadomic ze w tym momencie namawiasz ją do nielegalnym obrotem lekami i to jeszcze narkotykami... w polsce jest to karalne...

Gość mam mnóstwo leków
w sumie blondynka, masz rację. Tylko że jeśli ktoś jest chory, to ten lek ma prawie za darmo (coś koło 3 zł). Normalnie kosztuje 500 dla osoby nieubezpieczonej i w sumie takiej szukam.

Gość mam mnóstwo leków
dossddddr, masz racje, nawet trochę mnie przestraszyłaś. Szkoda tylko, że chory nie dostanie leku. I umrze, bo nie jest ubezpieczony. Ważne by było praworządnie. Morfiny i tak bym nie oddała. Za duży strach, że sie przyczynie do czyjejś narkomanii. Smutne

Szczerze nie znam się i nie wiem... oddać za darmo potrzebującym nie można czegoś swojego? Jeśli tak to wyjeb do rzeki z pewnością ( ironia żeby nie było) będzie to lepsze jak oddanie potrzebującym którym państwo nie pomaga 🖐️

Gość dossddddr
nie nie... ona nie ma racji bo wystarczy chocby jedna osoba z tego forum napisała do nadzoru farmaceutycznego i masz kobieto przesrane... wiec dobrze sie zastanow co robisz bo chyba nie do konca wiesz co ty w domu masz...

Gość dossddddr
nie czegos swojego co jest narkotykiem nie mozna...chyba wiesz co to jest narkotyk i co z tym mozna zrobic...

Gość mam mnóstwo leków
pieprrz**e to. Leki zawiozę na onkologię, a jeśli nie przyjmą, wyrzucam na śmietnik. Nie chcę mieć ani problemów, ani tym bardziej kogoś na sumieniu.

Gość mam mnóstwo leków
Odźwierny, nie ma najmniejszych szans

No nie wiem ile kosztują, napisałaś warte 5000 to jakby ktoś miał się miesięcznie za tyle leczyć to nie każdy raczej może sobie pozwolić ;) No i tak tak.. NIE ZNAM się na takim czymś jak oddawanie leków i tylko propozycję podałam bo nie raz widziałam tematu typu "sprzedam/oddam opakowanie czegoś tam"

dossddddr nie czegos swojego co jest narkotykiem nie mozna...chyba wiesz co to jest narkotyk i co z tym mozna zrobic... No spoko spoko, skoro tak piszesz to Ci wierze :)

Gość dossddddr
bo pisza to tak samo ludzie niedoinformowani jak ty... a czytalas pod tymi postami ze ktos inteligentny im pisał ze sprawa moze wyladowac w nadzorze? jeszcze jak sprzedaja leki otc... spoko tu nie ma takieo problemu ale cos co jest na receptę jak tabletki anty... czy narkotyki na ktore kiedys byla specjalna recepta a czesc aptek nawet tego na stanie nie trzyma to prosze cie...

Gość mam mnóstwo leków
Odźwierny, przykro mi. Nie chodzi wcale o pieniądze. Nawet za milion dolarów nie sprzedam czegoś, co może zabić. Jeśli masz problem z narkotykami, zgłoś się na leczenie. Pozdrawiam serdecznie

No dobrze, już nie będę Ci truł . Może pójdź do lekarza rodzinnego i przedstaw sytuację ? Jesteś dobrym człowiekiem.;)

Gość MARTA PLOOOO
PISALAM ZE MOGE JE PRZYJAC. TAK CHORUJE. GDZIE MAM PO NIE PRZYJECHAC, JAKIE MIASTO?