Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz po weselu

młodzi zazyczyli sobie wina

Polecane posty

Gość juz po weselu

zamiast kwiatów, a potem to wino powędrowało na stoły. Uważam, że młodzi zachowali się bardzo ok dzieląc się z goścmi i widać, że nie chodzilo im zeby miec dla siebie korzysc, a zeby i goscie mieli z tego ucieche:) wina byly naprawde smaczne i dobre i bylo urozmaicenie dla wodki ktora pili glownie mężczyźni.

Gość juz po weselu
Nie to nie o to chodzilo na pewno ze bedzie taniej. Przeciez mogli sobie wziac to wino do domowego barku, a wystawili na stoly uwazam, ze to bardzo ladnie z ich strony. Ze nie prosili o to wino wlasnie dla wlasnej korzysci tylko zeby sie podzielic:)

Gość juz po weselu
największą frajdę miałam jak mężuś wkładał mi koreczki z wina do cipki a ja figlarnie strzelałam w dal hihih ale zabawa

Gość zrobili tak bo pewnie
nie chcieli pić sikaczy to upchnęli gościom

Gość juz po weselu
Żadne sikacze. A jesli Wy kupujecie na swoje wesela wina to ile placicie za butelke? na pewno oszczedzacie jak najbardziej. Ja nie znam sie na winach, ale bardzo mi smakowaly. Towarzystwo tez nie bylo jakies wymagajace, ale do sikacza uwazam, ze tym winom daleko bylo. Ja sama kupilam wino za 60zl. Wiec nie sadze by za te cene moglybybyc sikacze. Goscie inni rowniez sie postarali i kupili dobre wina. Niektorzy inne trunki nie wszyscy kupowali wina byly ten szampany i jakies takie lepsze wodki. Ale ja pilam wino i prosba byla tez o wino. Czemu doszukujecie sie czegos zlego w tym? uwazam, ze to dobrze swiadczy o mlodych, ze postawili na stoly zamiast zapakowac do samochodu i samemu wypic taka ilosc.

Gość juz po weselu
Oczywiście wiem, że są wina za kilkaset złotych nawet te najlepsze, ale przeciez oczywiste jest, ze nikt w ramach wiązanki nie kupi az tak drogiego wina. I na pewno kazdy proszacy o zamiennik wino zamiast kwaitow liczy sie z tym, ze nikt nie kupi super wina za kilka stówek.

Gość mnimnka
A ja nie rozumiem jak młodzi mogą prosić o wino zamiast kwiatów a potem to wino chowają sobie w piwnicy,to wino powinno być na weselu na stołach,to swiadczy o kulturze młodych

Gość to są sikacze
wino za 20 zł ? zabawne. Może za niedługo będą prosić o ciasta itd aż im się uzbiera coś na stołach więcej kosztem gości :D

Gość ja86sia
a ja też poprosiłam o wino zamiast kwiatów (te i tak by zwiędły, i nawet nie zabrałabym ich wszystkich do domu), ale nie wiem czy postawię je na stole, ponieważ tak czy siak kupujemy kilka butelek wina (akurat będziemy przed ślubem we Francji i kupimy tam jakieś różne rodzaje), sporo gości zapowiedziało, że będzie piło wyłącznie wino, ale jeśli zobaczymy, że dużo go idzie to dołożymy to "gościne", jeśli nie to będą na późniejsze okazje, gdy ktoś nas odwiedzi :) i oczywistym jest, że nie liczymy na żadne luksusy, po prostu wino jest dużo praktyczniejsze niż wiązanka, która zwiędnie na drugi dzień :)

Gość moim zdaniem................
z jednej strony fajnie i miło, ale z drugiej strony pierwsza myśl jaka się nasuwa - to to, że chcieli sobie oszczędzić. otrzymanych kwiatków - które nawiasem mówiąc, której postoją niż wina - nikt nie rozdaje gościom, by też z nimi się zachwycali. ja jak robie komuś konkretnemu prezent, nie bardzo chce zeby ten prezent oddawał komuś innemu. a tym bardziej wino, które pjacki wojek zaraz wyrzyga do kibla.

Gość ja uwazam ze mlodzi w ogole
nie powinni robic sugestii w kwestii co chca dostac zamiast kwiatow, zaczyna sie z wesela robic targowisko zamiast eleganckiej uroczystosci z taktem i klasa

Gość kasiaaisak
ja kiedyś też myslalam, żeby zarządać w zaproszeniu d gości tego czy tamtego. bo też nie chcę kwiatków. ale z czasem stwierdziłam, że zaproszenie będzie czystym zaproszeniem a nie listem do swiętego mikołaja. przy wręczaniu zaproszenia, goście z reguly pytają się, co młodzi chcą na prezent. wtedy trzeba powiedzieć rezolutnie, że najchętniej to pieniżążki i dodać, że proszę nie kłopotać sie z kwiatkami. goście to nie idioci, nie trzeba im tego pisać czarno na bałym jeszcze w zaproszeniu. to dla mnie brak klasy. poza tym nie zawsze goście (dająć kopertę) mieli jakikolwiek zamiar, dodawać do tego kwiaty. także skąd pomysł, by wymieniać kwiaty na cokolwiek. to od razu narzucanie dodatkowego prezentu.

Gość my też chcemy wina
ale na stoły sami kupiliśmy wina bo dla mnie to też tak by wyglądało, jakbyśmy chcieli zaoszczędzić. jeśli jakiegoś zabraknie to postawimy to z tych "prezentowych"

Gość a co to jakaś zrzutka party
czy co ???

Gość imnka33
też uważam ze niektórzy nie mają kultury,prosząc o wino to ciekawe o co rodzina zmarłego będzie prosić bo przecież kwiaty też zwiędną

Gość prośbiczka
prosząc o wino i chowając je w domu ,to jak byście się czuli idąc na urodziny z butelką wódki a gospodarz chowa ją do barku a nalewa bimber

Gość ja86sia
jest różnica w "chowaniu" wina otrzymanego na prezent biorąc pod uwagę, że masa innego alkoholu (w tym także wina) jest wystawiona, a w przynoszeniu flaszki do bezpośredniego wypicia na czyjeś urodziny...