Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna374563470

krew i śluz w kale

Polecane posty

Gość dziewczyna374563470

Hej. Krew w kale pojawia mi się około 4 lat. W dodatku gdy nie krew to brązowy śluz. Mam częste biegunki i czasami kucie w brzuchu i wzdęcia. Urodziłam dziecko półtora roku temu, miałam cesarkę i powiedziano mi że wszystko jest ok. Wybieram się do lekarza w każdym tygodniu ale strach bierze nade mną władzę i doi spotkania z lekarzem nie dochodzi. Boję się że dzieje się ze mną coś strasznego i mogę stracić życie. Jestem osobą pewną siebie ale co do zdrowia wole wmawiać sobie że jest wszystko dobrze. Dzisiaj zamierzam iść do lekarza rodzinnego po skierowanie do jakiegoś specjalisty, gdyż właśnie drugi dzień mam kucie w dolnej części brzucha po lewej stronie. Miał ktoś z Was podobne objawy i tak długo zwlekał? Proszę podnieście mnie na duchu i napisze co was czekało. To że wizyta u lekarza jest nie unikniona wiem bardzo dobrze tylko poprostu kieruje mną strach! pozdrawiam i proszę o jakąs małą pomoc i wsparcie.

Gość są owszem
krew w kale to nic dobrego. Im ciemniejsza tym znaczy że z wcześniejszego odcinka ukł. pokarmowego. Bardzo jasna krew pojawiająca się przy wypróżnianiu to często od hemoroidów jest ale tak jak u ciebie to chyba z wcześniejszych odcinków jest. A co ma cc do twojego ukł. pokarmowego -przecież w czasie cc nie grzebią ci w jelitach tylko otwierają macicę. Stan jelit bada się kolonoskopem. Bez tego można tylko gdybać. co do podobnych przypadków to nie wypowiem się bo pociechą to nie byłoby więc po co. Idź do lekarza i nie zwlekaj dłużej -może to nic takiego ale gdyby nawet to chcesz osierocić swoje dziecko z powodu strachu??

Gość dziewczyna374563470
jest jasna i bardzo czysto czerwona, dzisiaj idę przed 17 do lekarza.. już chyba czas się odważyć, w końcu nie mam 5 lat!

Gość dziewczyna374563470
u lekarza dano mi skierowanie do chirurga, idę w poniedziałek i zobaczymy co z tego wyjdzie bo dopiero wtedy będę miała badania.. już jakiś krok do przodu więc jestem dobrej myśli..