Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaccccccccccca

jakie slodkie wino

Polecane posty

Gość szukajaccccccccccca

hej wybieram sie na wesele mlodzi nie chca kwiatow ale nic nie zazyczyli sobie w zamian za to wiem ze panstwo mlodzi lubia wino bardzo ale słodkie ewentualnie półslodkie, ale nie narzucali gosciom zeby je przynieśli, wiec nic nie mowili... tak wiec ja korzystając z tego ze wiem ze sie uciesza z wina chce kupic tylko jakie?? bo wina słodkie to taka dolna półka i bardzo tanie ktore bedzie najlepsze?? a nie chce wybierac jakiś wytrawnych skoro wiem ze takie nie piją ...

Gość hahahahaaa
dobre są wina carlo rosi - dość słodkie jest różowe. tak jak ja nie przepadam za winami, to to jedno jestem wstanie przełknąć

Gość kolorekzielony
cin cin

fresco:D za 11,90 ale to troche wstyd dać. najlepiej udaj się do monopola i zapytaj, wybierz to, które wg ciebie ma odpowiednią cene.

carlo rossi nie jest najgorszym winem, aczkolwiek przez zbyt duże parcie i popyt, producenci idą po taniości, bo mają już wyrobioną markę i wiedzą, ze zejdzie nawet jeśli będzie gorszej jakości. ludzie lubią markowe produkty.

Gość zyrafka102
Ja też uwielbiam słodkie wino i najsmaczniejsze wg mnie jest kagor mniam :) polecam, cenowo różnie ale rzadko w którym sklepie przekracza kwote 20 zł

Gość olatola1
tokaj

Gość mrówczanowa
tylko mogen david

Gość inamorata
Tylko najpierw zapytaj młodych czy możesz przyjść z butelką wina,może lepiej kupon toto lotka.Ja też będe prosić gości by przychodzili bez kwiatów ale wzamian za kwiaty nie chcę nic innego

Gość czy mi ktos
kagor czerwone wino słodkie my mielismy na weselu kosztuje do 30 zł

Gość czy mi ktos
zadne kadarki i carlo rosii, to dla małolat którzy nie wiedzą co to dobre wino a cin cin to wermut - ziolowy

Gość kiedy bedzie cimno
Varna 17 zł pycha

Gość tylko na chwilę......
Bardzo dobrym winem jest Sweet Boa ale jest półsłodkie tylko ciężko je dostać przynajmniej w moim mieście :(

Gość Kropcia88
Matko... A co to za pomysł, że słodkie wina to tylko dolna półka?? Przepysznym winem jest wspomniane porto. Mistrzostwem świata jest czerwone Porto Ruby Offley'a. W Almie kosztuje jakieś 60 zł.

Gość julka19x
nie kupuj nigdy carlo rossi , to są jakieś popłuczyny,nie da sie tego pić. Kadarka jest dobra ale niewiem czy nie za tania,sama zdecyduj.Moze warto kupić szampana? Trudniej o pomylke chyba ze kupisz ruskiego.

Gość pppychaczka
są ludzie i debile,debile piją tylko słodkie wino wo wszystkich potraw a normalni ludzie wiedzą kiedy i jakie wino pić do czego,u normalnych ludzi więcej pija się wina wytrawnego

A jeśli ktoś nie lubi win wytrawnych czy półsłodkich? Ja nie lubię i ich nie piję. Preferuję słodkie i półsłodkie. A to, że ktoś na siłę chce być światowy..? Cóż, każdemu wg jego upodobań, popychaczko :)

Gość jjjjjjjjjjjjjjestem soba
o poziomie tego forum nie da sie powiedziec ze jest pyszne jak martini. Ze z wiekiem staje sie slodsze. Tu z czasem panuje coraz gorszy gnoj. I co ja tu robie?

Gość amelia877
Myślę , że martini powinno zdać egzamin. Wolę jednak dać Parze Młodej sprawdzone wino . Zazwyczaj jest to Chteau Vartely Reserve Pinot Noir http://www.sklep-wina.pl/213,ch-teau-vartely-reserve-pinot-noir.html. Kwiaty są niepraktycznym prezentem, podczas gdy wino świetnie sprawdzi się podczas przyjęć.

Gość gość
Nie wiem kto powiedział że wina słodkie to dolna półka. Ostatnio na szybko chciałam kupić jakieś słodkie wino i najtańsze to była jakaś podróba kagora (ohyda, z prawdziwym kagorem nie miało to nic wspólnego) i ceny od 17 wzwyż. Tymczasem wytrawne i półwytrawne zaczynały się już - uwaga - od 11 zł i prawie nie widziałam win wytrawnych powyżej 20zł, a słodkie były same powyżej 20zł. Zaczęłam wręcz ostatnio uważać, że wina wytrawne piją ludzie w takich ilościach (w moim otoczeniu tylko ja z moim facetem pijemy słodkie wina, wszyscy wytrawne) bo jest mega tanie i wytrawne brzmi "dostojnie". Wiem że to generalizowanie ale cóż, taka myśl mi się nasunęła.

Polecam wino Tamaya lub Castra Rubra. elegackie, niedrogie, a smakują naprawdę dobrze. Pozdrawiam.

Gość gość
najlepsze jest zrobione we własnym gąsiorze pół na pół wiśnie i truskawki. Odlot natychmiastowy pod względem koloru , zapachu i smaku. Lekko słodkawy smak - nie piłem lepszego.

Gość gość
plebsie slodkie wina to wstyd i najgorsza polka dla meneli tego sie nie pija i nie podaje to raz sama sobie zrob jak cos pol slodkie hmm tez wstyd ale jak juz to e rumunskie wina i moldawskie ale ogolnie zle sa widziane wszedzie takie picie takiego wina to udawanie tylko znawcow hehehe

Gość gość
kup belta kadarka i juz

Gość anatana
Przesadzasz kolego - kwestia taka jak się to wino pije. Wina słodkie są przeznaczone pod desery, a nie po to, żeby się nimi upić. One dopiero w takim połączeniu idealnie smakują. Jeśli będziesz w jakimś sklepie winiarskim, np. Centrum Wina, to zapytaj o to - każde wino jest towarzyszem dla innego typu potraw!

Jeśli zamierzamy już kupować wino, warto dowiedzieć się więcej o winach, by nie kupować ich przypadkowo. Jest masa rodzajów win, można je klasyfikować na różne sposoby i nie każde "słodkie czerwone wino" smakuje tak samo - poczytaj sobie więcej przed ostateczną decyzją, żeby kupić świadomie, a nie tylko ze względu na chwytliwą nazwę czy ładną butelkę. Przydatne informacje znajdziesz na przykład na http://o-winie.pl/co-wiedziec/