Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak pytam..

Zapytam z ciekawosci :)

Polecane posty

Gość tak pytam..

Czy przelozylibyscie date slubu, jak byscie wiedzialy, ze wasza siostra/bratowa w czasie slubu bedzie na porodowce? biorac pod uwage ze zadne zaliczki nie zostaly wplacone.

Gość o matko, jacy tu ludzie na
jeśli nie byłyby zaklepane żadne terminy tylko byśmy dopiero sobie wymyslili, że np. 10 września chcemy ślub ale nic nie zaklepali to chyba bym przełożyła.

Gość wrrr!!!
Zależy, bo jeśli przełożycie ze względu na nią o tydzień czy dwa a ona powie, że nie czuje się na siłach to też bez sensu

Gość tak pytam..
to ja jestem ciezarna ;) i bardzo bym chciala byc na tym weselu, ale prosic przeciez ich o to nie bede. w gre by wchodzilo przelozenie o miesiac. tak chcialam zapytac i zobaczyc co inni mysla ;)

Gość moim zdaniem................
lepiej przełożyć na chwilę wcześniej. bo wolalabym ją z wielkimbrzuchem niż świeżo po urodzeniu, bo nie wiadomo jak się będzie czuła, czy zechce zostawić dziecko no i w ogole przyjść. a takie w ciąży - o ile dobrze się czują, nie mają problemów z całonocną imprezką i nie myślą co sekunda o swoim dzieciątku

Gość wrrr!!!
No właśnie, przecież nie pójdziesz z miesięcznym dzieckiem na wesele i nie zostawisz go nigdzie, bo co 4h będzie chciało jeść. I nie wiesz jak będziesz sie czuła, być może nie najlepiej.

Gość tak pytam...
niestety moja przyszla bratowa jest wredna i nie ma zamiaru przekladac nic, wiec juz postanowione, ze nie bede na weselu. bylam ciekawa jak inni by sie zachowali w tej sytuacji :)

Gość tak pytam...
z opieka nad dzieckiem by akurat nie bylo problemu...

aaa myślałam, że to ty robisz wesele i masz takie wątpliwości. jak jest wredna, to nie idz. nawet jak będziesz siędobrze czuła ;p lepszej wymówki sobie nie wymyslisz :D:D

Chyba nie, bo szukanie nowej sali itp jest skomplikowane, podobnie jak branie urlopow (moze juz niektorzy zaklepali) - do tego przeciez moze urodzic wczesniej albo tez i tak z jakiegos powodu moze nie przyjsc

a na kiedy ten ślub zaplanowany?

Gość tak pytam...
dopiero na przyszly rok.

tak pytałam.... bo zakładając, że jesteś w ciąży i już mniej więcej wiesz kiedy wylądujesz na porodówce, to oni mają dość mało czasu już chyba na organizację wesela. i aż dziwne że nic nie opłacili ;) no chyba, że to pytanie totalnei hipotetycznie

Gość tak pytam...
oni dopiero teraz wsztystko zaczynaja zalatwiac. nie wszedzie trzeba bukowac wszystko na rok naprzod ;)

Gość wrrr!!!
No nie mogą ustalać daty wesela pod jedną osobę... A z drugiej strony, ciekawe czy znajdą salę i całą resztę, skoro inni rezerwują już z 2letnim wyprzedzeniem

Gość tak pytam...
za to ja sie zemszcze i dam duzo mniejsza koperte :P

Gość tak pytam...
ja dla mojej siostry bym zmienila date, ale ja to ja.

Gość no ale jak
ale jak ty to sobie wyobrażasz ? data porodu jest datą umowną, często nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością. Możesz urodzić miesiąc wcześniej, lub dwa tyg po tej dacie. oni mają wziąść pod uwage wszelkie możliwe daty Twojego porodu ?

Gość tak pytam...
rany nie bedziemy sie rozdrabniac nad data mojego porodu. chcialam tylko wiedziec czy jakas PM by zmienilaby date ze wzgledu na brata czy siostre czy miala w dupie, to wszystko.

Gość no ale jak
tak a wczystko jest czarne albo białe :/ nie jest, kochana przykro mi. data porodu ma tu duże naczenie bo wiąże się z ewentualnym przesunięciem wesela. Oni np moga myśleć że i tak nie urodzisz w terminie i na wesele się załapiesz.

Gość mnimnka
Ja zmieniłam date ślubu bo moja siostra okazało się że jest w ciąży a bardzo chciałam żeby była na weselu.U mnie to wszystko było zaklepane,zaliczka na salę wpłacona.Zaproszenia na szczęście nie zostały jeszcze wysłane.Przesunęłam datę o miesiąc do przodu,z salą nie było problemu bo akurat ktoś odmówił a na nasze miejsce też ktoś szybko wskoczył,więc nie ponieśliśmy żadnych kosztów.Niestey siostra rodziła po terminie,miała problemy ,rodziła przez cesarkę,z dzieckiem też nie było dobrze,leżało w inkubatorze.Wesele nie było zbyt udane bo moi rodzice byli tylko na obiedzie ,potem pojechali do szpitala.Nikt własciwie dobrze się nie bawił ,bo jak można dobrze się bawić gdy wszyscy wiedzieli że moja siostra ma problemy.Żałuję że nie przesunęłam o całe pół roku,bo wesele miałam naprawdę smutne.Zostaw jak jest bo nie wiadomo w którą stronę przesunąć żeby było lepiej