Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Felicjusz_Taboret

Badania okresowe - praca

Polecane posty

Gość Felicjusz_Taboret

Witam. Co jaki czas i jakie są koszty takich badań. Musze mieć badanie toksykologiczne ze względu na rodzaj wykonywanej pracy. Oczywiscie z zaświadczeniem udaje sie do Lekarza Medycyny Pracy. Ile to kosztuje ? Zazwyczaj.... ?

Gość a zakład pracy nie zwraca
kosztów? Powinien zwrócić.

Gość Felicjusz_Taboret
Zapewne zwróci koszty, ale przecież to ja bede płacił temu lekarzowi i chciałbym byc przygotowany na jakąs tam sumę. Więc ?

Gość a zakład pracy nie zwraca
nie wiem ile kosztują badania toksykologiczne. Nie wiem czy masz okulistę, neurologa, przeswietlenie płuc...zadzwoń do przychodni i się zapytaj.

Gość wisienka na torcie2
co ty masz za prace, ze badania toksykologiczne sa ci potrzebne? pracuje w kadrach, zajmuje sie tym tematem ale z takimi badaniami sie nie spotkalam napisz chociaz jaka to branza

Gość powiem i ja .....
powinieneś dowiedzieć się w kadrach jakie badania okresowe są wymagane w tym zakładzie ....np w mojej pracy raz na dwa lata ...krew...mocz i płuca zazwyczaj jest tak że zakład pracy daje listę pracowników do laboratorium przyszpitalnego i mamy tydzień żeby tam iść zrobić badania tak samo jest z prześwietleniem płuc....lekarz przyjeżdża do zakładu pracy jak są już wszystkie wyniki i każdy z nas wchodzi do niego bada ciśnienie wypytuje o samopoczucie przebyte choroby i omawia wyniki to wszytko.....ale kiedyś ja musiałam załatwić to osobno....za badania dostałam rachunki ale już nie pamiętam ile co kosztowało lekarz wziął 40 zł oczywiście zwrócili koszty

Gość Felicjusz_Taboret
badania toksykologiczne chce mieć bo pracuje w branży chemicznej, dla powagi sytuacji powiem Ci ze jakbym dotknął jakiejs butli, z której cos by przypadkowo wyciekło, wtedy zapewne przez skóre ta substancja dostałaby się do mojego organizmu, gdyz one bardzo dobrze wnikają przez skóre i odłożyła w tłuszczyku na "lepszy czas", tzn kiedy np złpałoby mnie przeziębienie, zeby to sie uaktywnić i mnie załatwić na amen, do czego niekoniecznie chciałbym dopuścić. Po prostu chce miec takie badania dla siebie, zeby wiedziec jak obecnie mój organizm radzi sobie w tej pracy. Tyle. Cos jest napisane o NDS NDN - cóz to za wskaźniki ?