Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunotka

Ile pieniądzy wziąć na wakacje?

Polecane posty

Gość sunotka

Hej, niebawem wybieram się na wczasy za granicę, na 10 dni. Bardzo dawno nie byłam na takich "prawdziwych" wakacjach i ciężko mi się zorientować jaka kwota będzie odpowiednia. Póki co planuję wziąć 1500 zł. Myślicie, że starczy?

Gość sunotka
oczywiście w temacie miało być "pieniĘdzy" a nie pieniądzy ;)

Samochodem, samolotem? Jaki to kraj? 1500zł/4(euro)=375 Może i starczy, ale skromnie.

Gość sunotka
Autokarem, ale cała wycieczka jest opłacona, tzn. hotel z wyżywieniem. Kurczę, myślisz, że za to da się żyć skromnie? To ile powinnam wziąć mniej więcej żeby lekko "poszaleć"? :)

Gość Fanka Linkin Park!!!
Weź ile się da, przynajmniej będziesz mogła sobie na wszystko pozwolić. Oblicz, ile pieniędzy i na co chcesz dziennie wydać i z sumuj wszystko :) lepiej wziąć więcej niż za mało.... Chociaż jest ryzyko,że wydasz wszystko co masz i wrócisz bez grosza ;D ale jak szaleć to na maksa ;D nie chowaj kasy "w skarpetach" tylko baw się! Udanych wakacji :)

Gość sunotka
Kraj to Bułgaria, małe miasto.

Gość chciałam tylko dodać
czy opłacone masz wyżywienie ? jesli nie,to cieńko.Ja biorę 600 euro 12 dni w Grecji wyżywienie opłacone.

Gość sunotka
No jasne, fajnie byłoby poszaleć bez konsekwencji, ale po wakacjach też jest życie :P I też fajnie byłoby wtedy żyć trochę lepiej niż o chlebie i wodzie ;)

Jak to jakieś małe, NIETURYSTYCZNE miasteczko, to powinno Ci starczyć, najwyżej trochę skromniej będzie. Choć jak dla mnie, z 500euro powinnaś mieć, bo nie wiadomo co człowiekowi strzeli do głowy, a wakacje nie są po to by się ograniczać. :D

weź tyle na ile Cię stać ,to nie te czasy zastaw się a postaw się :D

Gość sunotka
Napisałam, że wszystko opłacone. Hotel, przejazd, wyżywienie, wycieczki fakultatywne i zwiedzanie. Kasa ma służyć do codziennych wydatków, pamiątek, drinków itp. Nie jesteśmy też typami klubowiczów, więc raczej nie martwimy się o kasę na sam alkohol i imprezy ;) Ok, a 2000 powinno styknąć? To już będzie więcej niz wyniosły mnie wszystkie koszty wycieczki :D

Gość sunotka
Nie jedziemy do żadnego Słonecznego Brzegu czy Złotych Piasków, bo nie znosimy takich zatłoczonych, turystycznych kurortów :P Nam chodzi głównie o to, by poznać prawdziwą kulturę Bułgarii. Zastaw się a postaw się to moim zdaniem bardzo głupie myślenie, wybacz :)

Gość sunotka
Ceny normalnych produktów nie odbiegają od tych w Polsce.

Zastaw się a postaw się to moim zdaniem bardzo głupie myślenie, wybacz ---------------------------------------------------------------------------------------- Wybacz ? przecież pisałam,że to nie te czasy na to powiedzenie :D

Gość sunotka
przepraszam w takim razie, źle zrozumiałam :) A może ktoś był w Bułgarii i może się wypowiedzieć?

Gość sunotka
halooo?

Gość jugo
weź kartę do bankomatu - jak zabraknie to wypłacisz ;) masz 150 zł do wydania dziennie, powinno spokojnie wystarczyć na drobne wydatki. ceny są podobne jak w Polsce nad morzem

Gość sunotka...
To coś co się zaczerniło to oczywiście podszyw- myślisz, ze nikt się nie domyśli? :D Jeśli o mnie chodzi to to co miałam wydałam na opłacenie wakacji. Być może Wy macie mnóstwo kasy na kontach, ale ja jestem tylko studentką, która pracowała całe dwa miesiące żeby opłacić przynajmniej część wakacji. Reszta to prezent od rodziców :P

Gość jugo
no to po co się pytasz ile wziąć skoro masz z góry ustalony limit?