Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tak i tak źle

Kolczyk w pępku- kto ma? Mam kilka pytań i proszę o odp. :)

Polecane posty

Witam :) Mam pytania do kobiet posiadających kolczyk w pępku, ponieważ chciałabym sobie zrobić :) Jak długo Wam się goiła rana po przekłuciu i? Słyszałam że nawet 6 miesięcy się goi :( Jak bardzo to boli? Trochę mam strach przed tym :D Lepiej zrobić sobie tam kolczyk latem niż zimą? (podobno latem bo mniej ubrań się nosi) Po jakim czasie można zmienić kolczyk? Czy miałyście jakieś powikłania? Jak tak to jakie? :) Proszę bardzo o odpowiedzi, będę bardzo wdzięczna. Oczywiście pójdę również do kosmetyczki i się wypytam kilka rzeczy, ale podejrzewam że ona mi wszystkiego nie powie :D

Kolczyk goi sie kazdemu inaczej ale jest to prawda ze moze barbac sie nawet przez kilka miesiecy. Kolczyk mozesz zmienic wtedy kiedy bedziesz widziala ze jest juz lepiej pepek napewno troszke zaropieje wtedy dziurka sie powiekszy do rozmiaru preta kolczyka do pepka czyli banana , aczkolwiek z koleczkiem zagoi sie szybciej. Czy zrobisz zima czy latem bez roznicy wazne zeby uwazac zeby nie zachaczac o niego ubraniami i dobrze pilegnowac, przemywac i czyscic pepek jak i kolczyka

Aha, dziękuję ślicznie za odpowiedź :) Ja się zdecydować nie mogę, bardzo mi się podoba ale boję się że boli :( Przy okazji mam ostatni rok szkoły średniej i nie wiem jak to z wychowaniem fizycznym. Moja koleżanka nie zdejmuje... Ale jak ja bym sobie teraz zrobiła to chyba by mnie troszkę bolało przy ćwiczeniach, jakbym np. miała leżeć na brzuchu... i myślę czy nie poczekać sobie do matury...

Co do bolu to trwa on tylko kilka sekund i nie jest duzy, igla jest ostra a wprawna reka piercera robi to szybko i fachowo. Ja nie zdejmowalam na wfie wlasciwie nigdzie jedynie do wyczyszczenia. Kolczyka juz nie mam ale czasem za nim tesknie moze znowu sie kiedys zdecyduje;)

To dobrze, przynajmniej już się tak bać nie będę. Ale i tak jak zrobię we wrześniu to obawiam się tylko o ten w-f bo u mnie w szkole lekki rygor jest :( Może poczekam do przerwy świątecznej i na urodziny sobie zrobię albo po maturze dopiero, ale na pewno zrobię :D

Pierwszy raz miałam przebijany miesiąc po porodzie, strasznie się babrał ale przez to że miałam srebrny kolczyk. Ściągnęłam, zagoiło się, kupiłam złoty i poszłam znowu. Za drugim razem bardziej serducho mi biło ale mocno nie boli. Za drugim razem wcale nie babrał mi się, szybko zagoił i mam już 3 lata. Przebijać możesz kiedy chcesz, mi wcale się nie zaczepiał a mam długiego kolczyka.,a co do gojenia to każdemu inaczej.

No ja właśnie złota nie mogę mieć bo z uszami tak miałam, że ze złotymi kolczykami mi się uszy zagoić nie chciały, a ze srebrnymi tydzień i już było wszystko ładnie, więc ja kolczyk do pępka na pewno srebrny :)