Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djdjjdjdjdj

Pierwszy raz u ginekologa

Polecane posty

Gość djdjjdjdjdj

mam 17 lat , niedługo ide pierwszy raz do ginegokola z mamą. idziemy poniewaz mama podejrzewa ze mam cos nie tak z hormonami, od 5 lat piersi w ogole mi nie rosna. ale mam inne pytanie. czy w takiej sprawie lekarz moze mnie badac ? nie jestem juz dziewica i nie chce zeby mama sie o tym dowiedziala.

Gość jest nadzieja
Może, choć może i być tak, że trafisz do endokrynologa lub lekarza rodzinnego, a ten ostatni poprosi Cię o zrobienie wyników. Poproś mamę by nie wchodziła z Tobą do gabinetu, bo lekarz zawsze pyta o współżycie, rodzenie dzieci itp. Mamę może przecież zaprosić do gabinetu już po badaniu, by przekazać jej przy Tobie tylko te informacje, które są związane ze sprawą hormonów. Pozdrawiam:)

Gość ..........................,.,.
Przede wszystkim idąc do lekarza zrobisz to dla własnego zdrowia. Skoro nie jesteś dziewicą nie ukrywaj tego przed lekarzem. Po pierwszym stosunku tez zachodzą zmiany w organizmie. No i jeszcze jedna ważna rzecz, mama o niczym nie dowie się jeśli wejdziesz do gabinetu sama. Nie wyobrażam sobie też, aby lekarz badał Cię , a mama na to patrzyła. Jeśli skłamiesz , że jesteś dziewicą to wówczas będziesz badana od tyłu.

Gość djdjjdjdjdj
lekarz od razu pozna ze nie jestem dziewica prawda?

Gość jest nadzieja
Serio, nie ściemniaj bo nie ma po co. Tak jak pisałam- mamę lekarz może zaprosić po badaniu. Wejdź sama, przedstaw problem, daj się zbadać / to dla Twojego zdrowia/. Możesz poprosić lekarza o dyskrecję. Tylko nie kłam!

Gość pluciak
Oczywiscie ze pozna.

tak, przecież on zna się na tym, od tego jest obawiasz się bardziej jego czy swojej mamy

Gość djdjjdjdjdj
lekarza sie nie obawiam, wiele moich kolezanek juz bylo i mowilo ze bylo w pozadku. obawiam sie mamy.

Gość djdjjdjdjdj
pani ginekolog do ktorej mam isc jest dobra znajoma mojej mamy - dlatego tez boje sie ze jednak powie mamie.

powiedz mamie , że jesteś już prawie dorosła i nie wyobrażasz sobie aby ona chodziła z Tobą do lekarza, bo taka jest prawda. Nie masz 12 lat, tym bardziej że współżyłaś to bardzo normalne

Gość pluciak
a no to zmienia postac rzeczy :D z tym to moze byc roznie :)

Gość fsdfsdfsdfsdfsdfsdf
masz duży czy mały biust ? jeśli mały to nie miałaś oporów żeby się rozebrać ?

Powiedz mamie, że nie jesteś dziewicą to nic strasznego. Zrozumie Cię, mała częśc z nas jest dziewicą do 18 roku życia.

Gość jest nadzieja
a swoją drogą jak to możliwe, że uprawiałaś seks bez wcześniejszej wizyty u ginekologa i odpowiedniego zabezpieczenia? To skrajna nieodpowiedzialność :( Ps. Poproś ją o dyskrecję.

No mama oczywiście niech poczeka pod drzwiami. Lekarz musi dochować tajemnicy lekarskiej, więc jeśli powie coś Twojej mamie możesz złożyć pisemną skargę. Tak, lekarz pozna czy jesteś dziewicą. Przypomnij sobie kiedy miałaś pierwszą miesiączkę i ostatnią, czy w rodzinie były jakieś choroby (rak) takie sprawy. Albo wybierz innego lekarza, a nie znajomego mamy.

więc skoro to są znajome, poproś o dyskrecję, że jeśli chodzi o te sprawy wolisz, aby mama nie dowiedziała się tego od niej. Z resztą lekarz zobowiązany jest dyskrecją. Na pewno nie będzie poruszała kwestii Twojego dziewictwa, a kwestię Twojego zdrowia

Gość nikon i minolta
Panią ginekolog, nawet znajmomą twojej mamy obowiązuje tajemnica lekarska.

Gość djdjjdjdjdj
mam mały biust. oczywiscie ze mialam opory, ale z moim chlopakiem jestem juz 4 lata, wspolzyc zaczelismy dopiero miesiac temu. wczesniej duzo o tym rozmawialismy i jakos się przełamałam.

Gość djdjjdjdjdj
bardzo Wam wszystkim dziekuje za odpowiedzi :)

Gość fsdfsdfsdfsdfsdfsdf
dzięki za odpowiedz ja mam ten sam problem i nie wiem czy kiedykolwiek się przed kimś rozbiorę :o zazdroszczę chłopaka.

Gość djdjjdjdjdj
a co do wizyty u ginekologa wczesniej, to chcialam, ale usłyszalam od kolezanek ze nie przyjmie mnie bez rodzica przed 18 urodzinami.

Gość djdjjdjdjdj
a ile masz lat?

a mama wie o chłopaku?

Gość fsdfsdfsdfsdfsdfsdf
jestem w twoim wieku :)

Gość pluciak
Mama ci nie zrobi awantury o to ze nie jeste dziewica , bo to twoja indiwdualna sprawa. Jesli jestes z chlopakiem 4 lata to normalne ze uprawiacie seks , w ogole nie wiem jak wytrzymaliscie bez niego prawie 4 lata razem :D

Gość djdjjdjdjdj
chcielismy wczesniej , ale bałam sie :) w sumie ciesze sie ze nie zaczełam w wieku 13 lat. a miseczke mam A :(

Gość pluciak
To tylko swiadczy o tym jak bardzo chlopak cie kocha :D Ja jak poznaje jakas dziewczyne i nie ma seksu po 2/3 tyg to sie poprostu zniechecam do zwiazku. Jako 20-latek mam juz troche wieksze potrzeby :) Dobra ,powodzenia u ginekologa.