Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvvvvvvvvvvvvdcc

TECHNIK RACHUNKOWOSCI W SZKOLE POLICEALNEJ -KTO ROBIL?

Polecane posty

Gość cvvvvvvvvvvvvdcc

czy jest tu ktos kto robi lub robil technika rachunkowosci czy tez moze zna kogos kto sie tego uczyl? i jako osoba po tymże kierunku moze powiedziec czy warto sie w ogole zapisywac??? skonczylam juz studia ale nie mam po nich pracy, na nastepne mnie nie stac wiec teraz mysle o jakims techniku.. co wy na to?

Gość cvvvvvvvvvvvvdcc
up

Gość cvvvvvvvvvvvvdcc
up

Gość za duży nochal
chyba chodzi o studium ekonomiczne? w porzo :classic_cool:

Gość i frytki do tego?
Ja robie technika administracji w tym roku, nie stac mnie na studia tak samo jak Ciebie i mam nadzieje ze rzyda mi sie do czegos:)

Gość oikyhutgrfeds
a czy to nie wstyd isc po studiach do szkoly policealnej??

Gość ja tak robilammmmm
technika rachunkowosci po studiach. niestety wcale mi to nie pomoglo w znalezieniu pracy bo w tej branzy liczy sie doswiadczenie a jesli jest stanowsiko do przyuczenia to wola studenta zatrudnic

Gość oikyhutgrfeds
ale przeciez w trakcie tego studium policealnego robi sie jakies praktyki = doswiadczenie??

Gość tak robi sie praktyki
2 tyg w banku 2 tyg w us i 4 tyg w firmie. ale to sie naprawde nie liczy dla przyszlego pracodawcy. wymagane jest min roczne jak nie wieksze doswiadczenie

Gość ja tez robilam technika rach
po studiach i nie moge znalesc pracy:-(

Gość iuytrewq
ja bym mogla zrobic, ciekawi mnie to. ale mam prace wiec to tylko tak dla rozwiniecia zainteresowan. powiedz co potrafi się po takiej szkole, i faktycznie czy to nie glupio sie czlowiek czuje wsrod mlodzików , jak czlowiek juz po studiach.. mi wszyscy mowia ze to troche obciach i tylko to mnie powstrzymuje bo naprawde skoro nauka za darmo a ja mam wolne weekendy to moglabym sobie pouczyc sie w takiej szkole.. ale sama nie wiem..

dla mnie zaden obciach. wlasciwe nikt sie nie pyta co wczsniej robilas. chcesz to mowisz nie chcesz to ie mowisz. u mnie byly osoby po studiach ale mialy prace i po 1-2 semestrach przerwaly nauke bo im sie inie chcialo albo nie wyrabialy czasowo. nauka bardziej przypomona szkole srednia bo ykladaja kawe na lawe czyli to co masz umiec masz podane na zajeciach. poznalam rachunkowosc przedsieiorstw, zarys finansow, przedsiebiorczosc, podstawy ekonomii i marketingu, elementy prawa, technika biurowa

Gość iuytrewq
a do czego to jest przydatne.. np masz teraz wieksze rozenzanie o co chodzi w gospodarce, albo jak wypelnic pita np? bo ja taks zczerze mowiac nie mam zieloneo pojecia a chcialabym sie wlasnie dowiedziec zeby nie byc taka zielona ;p no i nawet pita sobie nie umiem wypelnic..

tak na ekonomii uczylismy sie wypelniac pity:-) tak mam wieksze rozeznaie ..oczywiscie ta wiedza jest bardzo rozlegla wiec nie sposob od razu wszystko wiedziec bo ciagle sie cos zmienia. ale juz wiem gdzie szukac w razie czego. umiem naliczyc wynagrodzenie, zaksiegowac pewne operacje finansowe itp.oczywiscie przydala by mi sie praktyka bo powoli zapominmam

Ja robiłam , w tym roku zdawałam egzamin -pozytywnie :)

dodatkowwo ukonczylam kurs organizowany przez pup- ksiegowy ds. plac i rozliczen z zus. bardzo zaluje ze nie moge sie rozwijac w tym kierunku:-(

Gość iuytrewq
ehh to dajcie spokoj zeby czlowiek konczyl szkole, kursy , mial umiejetnosci i nikt go nie chcial zatrudnic??? to ja sie pytam po co sa w takim razie te szkoly.. porazka w tej polsce :( ja jestem ciekawa czy jest KTOKOLWIEK kto dostal prace po jakims technikum w tym typie np ekonomii czy adminitrsacji czy rachunkowosci po szkole licealnej zaocznej. cos mi sie wydaje ze zaloze sie ze nie.. to jest dobre chyba jak ktos chce tak jak ja .. poszerzyc swoja wiedze dla siebie. bo dla przyszlego pracodawcy to sie jak widze chyba w ogole nie liczy. zeby byc glupia sekretarką trzeba miec chyba z 10 mgr i 5 certyfikatow jezykowych .. dno..