Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaaggddaa_lub

Ciąża i torbiel

Polecane posty

Gość mmaaggddaa_lub

Jestem w 6/7 tyg ciąży...lekarz wykrył mi torbiel na jajniku (4,5 cm). Jakie jest zagrożenie ? Czy ktoś był w podobnej sytuacji ?

Gość cyki cyki
A dlaczego nie spytałaś lekarza?

Gość srututtujeczka
ja rowniez mam torbiela 6cm na lewym jajniku takze chetnie sie przylacze

Gość wredna małpa27
męża siostra miała i 3 razy poroniła..raz w 6 mieś ale u każdego może być inaczej

Gość mmaaggddaa_lub
No właśnie nic konkretnego mi nie powiedział. Pzrepisał leki i powiedział, że musimy czekać, ale ja strasznie się martwie.

Gość kinder bueno_______
ja mialam w 8 miesiącu urodziłam dzień przed terminem wszystko będzie dobrze! jeżeli chcesz coś wiedzieć to pisz!

Gość mmaaggddaa_lub
Kinder bueno chce wiedzieć wszystko. co mam robić ?

Jak TA torbiel zostala przez Niego opisana ....? Gdy jest to torbiel prosta, cysta prosta...na 90% powinna sie rozejsc do 16 tyg , to samo gdy jest to torbiel ciałka żółtego wtedy wspomaga produkcje hormonow do utrzymania ciazy, gdy lozysko w pelni sie wyksztalci...powinna sie rozejsc. Mialam 5 cm cyste prosta do 18 tyg...poczym sie rozeszla. Tu w UK wcale sie takimi cystami, torbielami nie przejmuja...no chyba ,ze Sa to jakies zlozone struktory, wtedy trzeba usunac ale gdy ciaza bedzie juz w mire mocna ok 16 ,18 tyg. Sa tez dziewczyny ,ktore maja torbiel do konca ciazy I rodza zdrowe dzieciatka...tylko ze przeCC. Gdyz torbiel moze byc wskazaniem do cesarki. Nie martw sie na zapas, Twojemu dzieciatku nic nie grozi, zaufaj doktorowi, jesli mowi ,ze trzeba poczekac to widocznie trzeba. Dbaj o Siebie ...nie dzwigaj...pozdrawiam Cieplo I NIE MARTW SIE!

Gość kinder bueno_______
u mnie bylo to tak ciąża przebiegała bez żadnych zastrzerzeń w 8miesiącu na badaniu usg dopochwowym wykazalo cyste moja pani doktor powiedziala ze urodze przez cc dala mi skierowanie do szpitala na patologie ciazy gdzie lezalam 3 dni i zrobiono mi usg i raz mnie zbadano lekarz powiedzial do mnie ze niemam sie czym martwic i urodze naturalnie (balam sie cesarki bardzo chcialam rodzic sn) wypisali mnie do domu pod koniec 9miesiaca odeszly mi wody (dzien przed wyznaczonym terminem) urodzilam coreczke sn w ciagu 3godzin. wszystko bylo ok. nie martw sie wszystko bedzie dobrze wiem ze latwo tak mowic ale zamartwianie nic tu nie da. mam jeszcze pytanie do ciebie czy przed ciążą paliłas papierosy?

Gość rasalgul
Zwierzogród (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://d8x.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://d8x.pl/r/s8Szwierzogrod Zwierzogrodu nie można pomylić z żadnym innym miastem. Jest to jedyna w swoim rodzaju współczesna metropolia zamieszkiwana wyłącznie przez zwierzęta. W Zwierzogrodzie nie jest ważne, jakim stworzeniem jesteś – czy to największym z lwów, czy może malutką ryjówką. Możesz tam zostać kimkolwiek chcesz. Ale nie wszystkie marzenia spełniają się od razu... Gdy do miasta przybywa ambitna policjantka Judy Hops, szybko przekonuje się, że jako pierwszy królik zatrudniony w miejscowej policji, nie będzie wcale miała łatwego życia. Robi więc wszystko, by udowodnić swoją wartość (i zdobyć upragniony awans). Na jej drodze pojawia się jednak gadatliwy i chytry lis, Nick Bajer. Chcąc wykazać się za wszelką cenę, Judy przyjmuje sprawę, w której musi rozwiązać pewną kryminalną zagadkę. Jej partnerem w śledztwie zostaje nie kto inny jak wygadany i szczwany Nick...