Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaalicja

Brak czasu na swoją dziewczynę

Polecane posty

Gość aaalicja

Zacznę od tego, że jestem nastolatką i spotykam się z moim chłopakiem od kilku miesięcy. Jest ode mnie starszy o rok, nie chodzimy do tej samej szkoły. Na początku naszej znajomości wszystko było świetnie, wspaniale, z czasem się w sobie zakochaliśmy i wszystko było jak najbardziej okej. Być może powiecie że to tylko nieistotne, nastoletnie zauroczenie, powiem wam szczerze - nie mam dużego doświadczenia w związkach, jednak jestem pewna, że bardzo go kocham i jest to dojrzałe uczucie. To samo z jego strony, a przynajmniej on tak mnie zapewnia. Ostatnio jednak zaczęło się między nami źle układać. Od około miesiąca nie ma dla mnie czasu, a jeżeli już go ma to bardzo mało, od razu leci do swoich kumpli. Pisać też nie pisze, ale zawsze ma jakąś wymówkę - "nie mam nic na koncie", "byłem zajęty", "mam wyciszony telefon". Wychodzi więc na to, że prawie nigdy nie wiem co robi w ciągu dnia, nie muszę przecież wiedzieć dokładnie wszystkiego, ale chociaż krótka informacja gdzie jest byłaby mile widziana. Dodatkowo bardzo trudno się z nim umówić na spotkanie jak nie odbiera telefonów, nie odpisuje. Gdy już się z nim umówię to zdarza mu się mnie wystawiać, w ogóle nie przychodzić na spotkanie, zapominać, 5 minut wcześniej dzwonić, że jednak dziś nie da rady. I te głupie wymówki, nawet małe dziecko by w nie nie uwierzyło. Jest jeszcze jedna sprawa, która nie daje mi spokoju. Znam jego kolegów doskonale, nie zliczę ile razy z moim chłopakiem się z nimi spotykaliśmy. Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie to że on mnie przy nich ignoruje, zachowuje się inaczej niż gdy jesteśmy sami. Jakby tego było mało, sam nie chce poznać moich znajomych. Wyrobił już sobie na ich temat własne zdanie, nawet ich nie poznając. Tylko raz poszedł ze mną i z moimi znajomymi, nie odzywał się do nich i nie próbował poznać, szybko poszedł do domu pod jakimś głupim pretekstem. Bardzo go kocham, jednak takie zachowanie mnie irytuje. Rozmawiałam już z nim o tym wszystkim kilka razy, skutkuje na kilka dni, a potem? Od początku to samo. Dobrze wiem, że każdy chce jak najwięcej czasu spędzać z przyjaciółmi, zwłaszcza teraz, w tym wieku, ale jeżeli chłopak zaangażował się w związek to jednak chociaż trochę czasu powinien dla mnie poświęcić, prawda? Nie wiem już co mam robić, znajomi radzą mi skończyć tą znajomość bo widzą, jak mało czasu spędzam z chłopakiem. Jednak wiem, że gdy nie będę się z nim już spotykać, będę tego bardzo żałować i za nim tęsknić. Co robić?

Gość aaalicja
Dodam, że czasami gdy mnie przyciśnie to jem spleśniały chleb,

olej drania, znajdz sobie inego, jestes mloda, nie jednego fajnego chlopaka poznasz

Gość wracaj do szkoły dziecinko
Piszę się brak czasu dla swojej dziewczyny, gwoli ścisłości. Zaprezentowanych wypocin nie czytałam bo szkoda mi oczu :)