Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betsy24

jaki efekt dają środki antydepresyjne?

Polecane posty

Gość betsy24

Czy dodadzą mi energii? chce iść do psychiatry po środki antydepresyjne,bo nie mam na nic energii.Nie fizycznej,lecz psychicznej.Jestem tak oklapła i przygnębiona,ze juz rano drecza mnie czarne mysli i nie wierze w glebszy sens zadnego dzialania..przebijam sie jakos przez ten dzien,marzac o tym,zeby pojsc spac.Nie wiem czego chce i nie wiem co mnie czeka i wydaje mi sie,ze to kwestia chemii mozgu,bo pewien niepokoj i niewiara w cokolwiek towarzyszy mi zawsze,w mniejszym lub wiekszym stopniu.Nie pamietam,zeby kiedys wypelnianaila mnie niczym nie zmącona radość.No,po alkoholu owszem.I krotko w okresie zakochania-wiec w okresie zmiany chemii mozgu. Jak mi sie cos uda zrobic,to cud. Czesto sie'' zawieszam'' na czarnych myslach i wspominaniu,a robota lezy odlogiem. Nawet nie chodzi o to,ze nie potrafie byc smutna. Czy tabletki mi pomoga w ogarneiciu zycia? w wiekszej efektywnosci?nie chodzi o smutek,latwo sie rozmiesze np ogladajac Friends :) ale jak przestaje robic przyjemne rzeczy,znowu ogarnia mnie uczucie pustki i bezcelowosci.

Gość depresyjna26
Mam podobnie jak Ty:(.Przed urlopem obiecałam sobie, że umówię sie na wizytę u psychiatry, potem wyjechałam na wakacje...słońce, plaża, zabawa i czarne schematy myślowe ucichły...Teraz wróciłam i znowu to samo:(.Nie mam motywacji do niczego:(.Jutro dzwonię do psychiatry, bo sama nie dam rady ogarnąć życia..

Gość betsy24
no ale powiesd mi czy to dziala korzystnie i nie uzaleznia?

Gość depresyjna26
A tego właśnie nie wiem, nie brałam wcześniej żadnych prochów.Dopiero się wybieram do lekarza, bo nie wytrzymam dłużej.Czekam na wypowiedzi tych, którzy brali antydepresanty.

Gość WPolsceJakWraju!
Antydepresanty pomoga ale musza byc dobrze dobrane!!! To co pomoze jednej osobie to drugiej juz niekoniecznie! Metoda prob i bledow dobiera sie leki! W przyszlosci jak beda prowadzone badania genetyczne bedzie to duzo latwiejsze! Teraz sa leki nowej generacji , prawie bez skutkow ubocznych.

Gość depresyjna26
To muszę jakiegoś dobrego psychiatrę namierzyć.

Gość betsy24
no ok,a czy one nie szkodza? czy brane wiele miesiecy nie sprawia,ze po odstawieniu bedzie jeszcze gorzej?

Gość WPolsceJakWraju!
Ja biore SSRI , wychwytuja zwrotnie serotonine z neuronow kory mozgowej , czyli utrzymuja odpowiedni poziom serotoniny! Jezeli jest jej za malo to czlowiek zaczyna chorowac na depresje! Wypowiadam sie jako laik ale juz wyedukowany. SSRI mozna przyjmowac przez wiele lat! Ale sa osoby , ktore bardzo negatywnie reaguja na SSRI! Ja reaguje ok.Sa pewne przeciwskazania np. maloplytkowosc ale to juz hematologia. Wszystko wyjasni lekarz!