Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myslicielkowa27

Chce sie przeprowadzić w Warszawy....

Polecane posty

Gość Myslicielkowa27

Bardzo chcę... nie wiem tylko jak sie zabrać za szukanie pracy - bo to podstawa. ... ktoś może doradzi?? i z góru dzięki za głupie teksty i durne wypowiedzi. Chce sie przeprowadzić, bo poczułam chęć zmian w swoim życiu. Mimo ze mieszkam w dużym miescie, chce do Wa-wy

Gość Ichbin ichbin
jesteś?

Byłam wczoraj w W-wie i jeszcze mnie głowa boli.. Nie lubię turkotu tego wielkiego miasta, wszędzie samochodyyy, mało parkingów ... Dojeżdżałam do pracy do Waw i wcale mi się nie podobało. Nie chcę tam mieszkać.. Studiuję jedynie tam.. Pracę zmieniłam..

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
o fuj - naprawdę chcesz się przenieść do Warszawy? Okropność. Jedynie Łazienki są tam niezłe, ale już się rozlatują. Kurde jak ja żałuję, że nie wrzuciłam więcej od tego Kruggera, u którego byłam. Ja chyba wrzuciłam 1 zł, a on wrzucił 2 zł i tyle :( Nie doceniłam tych Łazienek. A było chyba - co tam jeżdzisz jak nic nie wiesz. A oni coś wiedzą? Głupie tłumoki. Mieli się pochwalić jak się w zyciu ustawili DZIECKIEM PONIATOWSKIEGO. Bo tyle wiedzieli, ale reszty nie. Np. miasto wisielców. Bo ja jechałam do miasta wisielców i to logiczne, a oni co - chcieli samobójstwo popełnić, że o mnie stali? Dekle. Ale im dobrze :(

Wiecie ja jeździłam do miasta samobójców - logicznie - po szkole średniej imienia Latającego Holendra nawet mnie ciągnęło. A POWINNO? WCALE. Londyńska szkoła - no ale to londyńska - co ja tam robiłam w tej Warszawie? Szlakiem samobójców i tyle. Bo wiecie Hitler popełnił samobójstwo w Berlinie to co ja latałam po Warszawie. Ze szkoły średniej i Poniatowskiego, ale ja tam wydział prawa i administracji i tyle. No i jedynie, że miałam mniej kasy i tyle. A to podstawa się dowiem - w mieście diabła tak, ale ogólnie tyle ile. Tam tak - tam się jedzie cyrografem. Tego nie wzięłam pod uwagę. No ale wiecie - co to ta Polska - tylko chrzest. Kościół i tyle - bez stosa i koniec. Dobrze pieprzyłam. Co to konstytucja - król wisielec i powieszony parlament. To jest robota KK w Polsce i tyle :(

Gość rreeema
owieczka mam twoj numer IP. Zadzwoniłam do zakładu dla psychicznie chorych, juz jadą po ciebie

Ale wiecie to jest przerażające jak ludzie bronią tej Warszawy - nie ma czego i tyle. To jest miasto... ja wiem czego i kogo, ale ja tego nie napiszę bo tak bo bym ich zniszczyła. No cyrografy mają i tyle. I wiecie np. w USA jest LOST Angeles, a zwłaszcza LOST VEGAS i tyle. A to powinna być LOST WARSAW albo coś tam takiego. To miasto nawet pomówione nie jest jaki to shit jest i tyle. No nie wiem co możnaby wymyślić na Warszawę - może po prostu WAR&SAW - i chyba tak jest pomówiona Warszawa - War - wojna and SAW - piła, którą się tnie to czy tamto. Tak mi się wydaje. Bo np. w USA się pomawia miasta - ksywki się daje i kto wie czy ich tak nie pomawiają. I kto wie czy tak morza nie mają i po co im ta SYRENKA warszawska - z piły mogą mieć morze - ryba piła i tyle. A kto wie? Bo np. Angliki powinny siedzieć w Warszawie a nie. Może przez to, że ten WAR SAW jest. I nie rozumieją WARS i SAWA. A SAW to kobieta? I mieli sobie może zrobić WARSAWA i wymawiać łarsawa. Da się to tak wymawiać w angielskim? łarsawa albo łarsała, nie?

Nie chyba powinno być tak Warshawa - coś mieli zrobić. Co to za WARS tam był i sawa? Bo to jest od warsa i sawy i to żle brzmi - to brzmi strasznie. Ale są ratowani tam przyrodą i to wiem. Ale teraz już ich rozjebią i te łazienki też. Już chyba ich stać na swoje WRESZCIE.

No wiecie WARS by mógł być - wielki wojownik słowiański jakiś nie? A ta sawa też - jego muza. No ale co - miasto WARSAW wtedy? Bez sensu. No sami powiedzcie i tyle. I ten Poniatowski nie dał tych łazienek i zdjęcia są w necie jak one wyglądają. Ale patrzcie dziecko Poniatowskiego - daliby go na stołek do łazienek i niech załatwia kasę od uni. Tu gdzie mieszkam to tyle kasy dostali na remont pałacu, a tam by nie dali? Najwyżej by rozwalili. To tu odbudowali a tu ruina. Przecież w tych Łazienkach powinno sie coś dziać. Harcerze tam urzędowali. No wiecie dobrzy i harcerze, ale no nie wiem.. przecież to by coś znaczyło. A tak to jest symbol ROZKŁADU Warsaw - trup się rozkłada. Bo czemu nie opłaca się stać o Łazienki. No one powinny błyszczeć i być BYĆ MOŻE symbolem odbudowy Warszawy po wojnie nie wiadomo po co ale wszyscy się złożyli. NA PAŃSTWO . A po co komu takie państwo? I tyle :( Tu nawet pracy nie ma normalnie - wszystko Kościół - jak cię ochrzczą takie masz zycie. ja im się nie spodobałam. A symbolem odbudowy Warszawy jest Zamek Królewski - no też może być ale te Łazienki też - zobaczcie - jeszcze w komunie je stawiali bo Monachomachia i obiady czwartkowe, a teraz co? Bez znaczenia. A przecież powinny mieć znaczenie. Ja tam powinnam siedzieć i kasę załatwiać - to mogę robić w Warszawie. Tu gdzie mieszkam też był park, ładne drzewka sadzić. Tak mieli stać o przyrodę ładną wiecie. Miejską zieleń. A ci się ograli inaczej, a ja wzięłam i wszystko ograłam jeszcze inaczej - ja się tam tam miałam wrócić i ciepnąć 10 zł i Krugger jest wylany z roboty dawno, a ja mam 11 lat spokój w pracy i tyle. Bo co są warte pieniądze w Łazienkach - ciepie się kaskę tam i jest stała praca. Ale tak z 10 zł. W monetach. Żle rzucają - bo nie chcą dać. No to na stałą pracę jak będą rzucać to dadzą kasę z uni. I poza tym ile oni rzucają? po 1 grosz. No przestańcie na króla Stanisława? To na państwo. A teraz zobaczcie - zaraz by też banki poszły i tyle. A od normalnych tam się dowiem, że te Łazienki tam to JEDEN WSTYD. Wszystko się sypie - wiecie jak to powinno być? Stała opieka parlamentu - na Łazienki powinnien składać się parlament i stać o to i wtedy by byli NORMALNI, a tak ten parlament nadaje się do wysadzenia w powietrze. No bo przy takim myśleniu amerykańcy wysadzą budynek parlamentu i najwyżej pałac królewski a łazienki bez znaczenia i zostawią i błąd. No ale tak się da odbudować Warszawę a inaczej po państwie. O co chodziło w tym Wars i Sawa to nie wiem mieli wymyślić świętego męczennika. Tylko to mogło ich uratować :(

jak oni tam wrzucają po 5 groszy to podatki są wyzsze , a np. 10 zł wrzucą i fiskus ma ich w tyłku. To dużo i tyle. Ale jacy z nich ludzi. Przypierdolić i tak im przypierdolą, ale ocalmy te Łazienki Królewskie i tyle. Bo to właśnie takie niesamowite miejsce i w dzisiejszych czasach można wiecie posiedzieć i podumać tam - jaki ten KK w Polsce jest ZAWSZONY. Kto go odwszy. I to jest bardzo dobre miejsce żeby pomodlić się za nich i dojść do wniosku, że mieli mu tem parlament wysłać na ten obiad czwartkowy czy umieją posłużyć się przy uczcie nożem i widelcem jedząc mięso na przykład albo np. czy siorpią pijąc zupę i tyle. A o reszcie to juz w ogóle nie należy rozmawiać bo to ABSOLUTNIE NIE MA SENSU. Np. pieniądze. I tyle. Bo czemu tu nie ma banków w Polsce? Przez KK. Wszystko przez nich i tyle :(

Ja się zastanawiam ile ja tam wrzuciłam czy ja tam wrzuciłam 1 zł czy 2 zł. Więcej niż ten Fredek nie wrzuciłam - tyle samo? Beznadzieja.Bo ja przez to nie mam stałej pracy w Polsce - od razu powinna mi pasować. Nic z tego. No tam tam wszystko, ale już tego nie pamiętam. Stała praca to tam. No pasuje idealnie. Ale nie będą wiedzieć skąd. Np. przyjeżdżasz do Warsaw szukać pracy i zaczynasz w Łazienkach 10 zł tam zostaw w wodzie - 2 razy po 5... choc nie - 10 zł moneta powinna być. Tak jest w Polsce teraz - 10 zł to drobniak i tyle. Bo wy się z wszystkiego kasą wyplątujecie ale co? Macie monetę 10 zł? Już powinniście mieć i tam ciepać i nie po was a tak po was przez unię i tyle. A stalibyście POWAŻNIE o tego Poniatowskiego i nie po was, a tak w tej uni po was. Euro albo wojna i tyle. Tak was załatwią. Bo jaki powód? Taki i tyle. A armia z USA. Husaria i leją. Zrobią to Sobieski pod Wiedniem - przyjadą IM pomóc.

Czyli widzicie Krugger wrzucił 1 zł ja 2 zł bo Krugger mi dał bo mi było szkoda 2 zł. To jest ograne, ale to jest ograne inną narodowością i tyle. I dlatego sobie tam rządzę. Bo bez przesady, ze ja tam miałam coś wrzucać - Krugger miał mieć z podatku na remont Łazienek odciągnięty i tyle. I całe to jebane w łeb towarzystwo tam wiecie i tyle. Na KK. I tyle. Zeby ich nie zdetronizował i ich... zdetronizowali i tyle. Tacy są durni i tyle :(

Wiecie ten co mi kazał wrzucić do tej wody miał rację, ale nie do końca i tyle. Mną się nic tam nie dało wskórać. On miał mi napisać, ze w życiu sobie leci dzieckiem diabła Poniatowskiego i bym się zastanowiła nad tym królem a tak omal nie oszalałam. Z innych powodow mi się wydawało a przez to i co teraz? A jednak to ograłam i to jak? Unią polsko-londyńską. A tam nie wróciłam - nie ma po co jak widzicie. Wszystko się rozsypuje i tyle.

Gość dupeczka zokieneczkaa
A ja mieszkałam tam 5 lat i byłam zakochana w tym miejscu... Warszawa jest piękna, trzeba tylko wiedzieć gdzie i kiedy iść.. A jak chcesz ją pokochać, wystarczy powłuczyć się po niej nocą :-).. Wyprowadziłam się na wieś, gdy urodziłam dziecko, tu jest cudownie, czuję się na niekończących się wakacjach... woda, pogórki, polne dróżki... Ciszaaaa.. i ta cisza czasem mnie przeraża :-) i tęsknię za Wawą:-)

Patrzcie jak to jest ograne - np. żeby nie było ANI JEDNEGO NORMALNEGO BANKU. Bo brechtają że mieli rację że zrobili ze mnie zero. A z siebie? Co oni banki mają? Chyba im wali na łeb. I zadnych szans NA JAKIKOLWIEK NORMALNY BANK, ale tak jest zajechana unia bo jeszcze najgorsi nie byli ale do 2004. Jak przyjeli Polskę to sie mieli zgłosić do dymisji i nikt nie rozumie czemu wiecie. Oni im nic nie zrobią bo będzie prawo husarii w razie co - z nich po cichu dla USA no ale... a ja wiem jak to jest zajechane wszystko. Idealnie po prostu i tyle :(

Warszawa jest obrzydliwa z nazwy KRAKOWSKIE PRZEDMIEŚCIE wszystkich ciągnie na zamek królewski a powinni o niego nie stać bo tam jest grób i stać o Łazienki - monachomachię, obiady czwartkowe. Na KK. Poniatowski trochę ją poprawił to marnie skończył. Jacy są warszawiacy? OBRZYDLIWI. Tam trzeba mieć 2 rodowody najlepiej jak sie jedzie i tyle. A Stanisław August to był niedoszły architekt, ale tego nie rozumiał i tyle. Bo z takiej był rodziny. Choć gdyby wiedział co dalej to by został architektem, ale wiecie od dziecka pan papież - to jakie szanse na normalność. A w przyszłości to będzie architekt i sejm 4 letni jego załoga. I pływać z nim mogą i tyle - taki Qurang Medan tylko nie było telefonu wiecie, żeby zadzwonić że wszyscy sie wieszają i tyle.

A bankierem też był niezłym, ale to wszystko było bez sensu. Choć Bank Narodowy jego imienia i byłoby nieżle a tak? Wiecie ja tak piszę bo jakie ja szanse miałam w tej Holandii. Listy mi czytali i wiecie jak mnie przedstawiła ta Iwonka - ze dewotka z Polski przyjeżdża. I tyle. No bez sensu i tyle. Ja nie jestem dewotką. Po prostu Iwonka przesadziła. Gdzie mój podatek - teraz co? Wszystkich uważam za oszustów i złodziei - mordercy i tyle. A powiem wam tak no dobrze - trochę z kasą przesadziłam, ale kogo to obchodzi? I teraz kasy nie mam zaś przez tę pierwsza firmę. Ale dewotka wypraszam to sobie. Po prostu widziałam diabła i to było coś strasznego i tyle. I koniec :(

Wiecie jak należy wykończyć Iwonkę? Wsadzić jej do pizdy trotyl i ją rozsadzić jak ropuchę. Tak sie robi - ropusze do dupy się dmucha. Za co? Za studia wyższe. W Wyższej Szkole Palenia Tytoniu. Bo mnie się w Polsce nic nie udało, ajej się wiecie WSZYSTKO udało. Na tej wsi. Bo wiecie wyjechałaby do Warszawy i też wygląda, a tak? Z tej wsi taka kariera? No to tego kierowcy choć to z Warszawy by musiała być. A przynajmniej nie wiem ... z Wrocławia, Opola. Kaj to z takiej wsi taka kariera i to póżniej tak jest. Bo tak mi ja reklamowali - dziołcha ze wsi jak ty i tyle. I co dalej? Ma to znaczenie? No to robię ją z Warszawy. Ze wsi - no ale której? Opolskiej. No nie - to za mało na taką karierę. Dla mnie ona na zawsze pozostaje z Warszawy i nie dałam rady i tyle. No i tak wyglądam - jak ŁOŚ i tyle.

Wiecie że ona to wszystko czyta ta Iwonka? Bo ja jestem dewotką. Nie doceniłam że oprócz picia jeszcze pali i tyle. I mnie wypali. No nie wypali mnie ale zniszczy całą Polskę. Bo taka jestem. Musicie JĄ zabić ja chcecie się mieć dobrze bo was zajeżdża bo cała rodzinę wyrżnęła. Bo czemu sie nie poddałam taki kierowca. ZE WSI!! się dowiem. No właśnie - czemu ona poszła? Podala powód, ale ZADNEGO KIEROWCY NIE BYŁO ZE WSI , żadnego tam. Wszystkie laski z miasta i tyle. Z Wrocławia, Opola własnie - taka prawda. I jeden NAJLEPSZY kierowca za wsi, żeby to ograć, tak? :(

Wiecie ja nigdy nie widziałam jak ta Iwonka jeżdzi a do pracy żadnego kierowcy ze wsi nie było więc wydawało mi się to podejrzane. A ciekawe że te laski nie mogły robić tego co ona i młodsze i języka by się nauczyły. To zaraz mnie wyrzuciła. Ona mnie skreśliła zanim cokolwiek się stało. I co by się stało jakbym nie wypiła. Bo się miałam nie dać i mam pracę do dziś. A ciuchy? Bo wiecie wszyscy na mnie za ciuchy, ale widzieliśbyście jej ciuchy. Szła do sobie do chłodni w bluzeczce za biust i tyle. No chyba, że szła do biura - tez tak mogło być. Pracę ogrywać i tyle. No cóz... ale ona była OK a ja nie dawałam się nawet na taśmę. Tak nic nie umiałam. Ale wykończyć ją z czasem to umiem. Będę się o to MODLIĆ. Jak to dewotka.

Gość klaudiaqq
iiiiii znam cie, wiem kim jestes. Jestes dzieckiem diabła. Jestes zlym człowiekiem i juz niedlugo wrocisz czarci pomiocie do swojego ojca pod ziemie No napisz tu nam wszystkim o tym, myslisz ze nikt nie wie?

hahaha pora na mocniejsze leki.. szkoda mi jej/jego... taki bełkot z siebie wydawać.. to ewidentnie niezrównoważenie:( a co do wawy..to nieeeee... Tylko nie noca!:) Dla mnie za głośno, za duże odległości... nie, nie nie;D

Bo co Iwonce zostaje po mnie? Na pewno nie samobójstwo. Przeprowadzić sie do Warszawy i starać o pracę w Łazienkach Królewskich - załatwiać im forsę. Zobaczcie nie pasuje? Pasuje i tyle. Albo być kierowcą - taksówką jeżdzić. Do Warszawy się może wynieść, a ja co mam robić? Z Holandii i Niemiec idealnie pasuje, a ja co mam zrobić? Ja się mogę po niej zgłosić na policję w celu odbycia dożywotniego wyroku. Albo się powiesić - bo ja jestem złym człowiekiem. Dobrym. Czemu ona nie jest po liceum ekonomicznym? Ona jest po normalnym liceum - ew. profil ekonomiczny, dalej ma tam wyżsża szkołe nauki jazdy różnorakiej, ale podatki liczy w HOLANDII i wszystko gra - w urzędzie może być. Bo jak ja z nią przegrałam. Urzędem. I TAKIE MAM ZDANIE O HOLANDII. Ona zdecydowała że nie dostanę zwrotu podatku bo mi sie nie nalezy bo nie stoję o stałą pracę i co ja sobie nie myślę. Bo tego nie rozumie nikt i tyle. Ale to miała powiedzieć jak za mną wydzwaniała do Niemiec bo nie będzie im pasowało jedynie, ze byłam w Niemczech wiecie. I tyle. No to tam miałam siedzieć. Ale mnie nikt nie powiedział, że tam nie ma stałej pracy. Ale wiecie W SUMIE jedyny błąd to to wykształcenie i jej i tej z tego amazon.de bo ten Niemiec by mnie olał, ale ta bibliotekarka nie. Lecz ich pech polega na tym, ze tam się nie stoi o wykształcenie , na tym polega amazon.de i ja to wiem od tego szefa, że właśnie tam się w ogóle nie stoi o książki z 10 tys. powodów i tak się zarabia. A to, że odeszłam to nie jest wina Niemców tylko mojej grupy bo na początku miał ktoś podejść, ze tylko za państwa mogą być książki. Książek nie ma z niczego innego. Tylko z państw. I tak się tam dostaje pracę i tyle. A mogłam myśleć szkołą bo i tak wszystko było żle, zaczęło sie od BEZSENSOWNEGO szkolenia NA PALETACH - i tak jechałam i nagle jakieś półki, zupełnie co innego i ja myślałam, że to chwila i na palety, a tu nic i tyle. I za to zasłużyłam, żeby mi powiedzieć, że tam się nie stoi o książki i tyle. A tak mnie ograli bo chciałam być bibliotekarką w Polsce i tyle. No i to jest wina tylko i wyłącznie naszych, a jego zainteresowanie tą grupą widzicie jakie było i tyle :( A mną ani takie ale że wszystko mam poskładane to na tyle zasłużyłam wiedzy za papiery - a reszta? Ani na tyle i koniec. I ja mogłam mieć tam lepszą pracę, ale musiałabym być kryta i to też wszystko takie... zostaje tylko ten pożar, a matka kiepska się dowiem tu w Polsce. Nie, nie, nie - ograna - bo mi ogrywali tytoń - jak tego nie wiedziała to mi przykro, ale na polu tytoniu była bo to pamiętam i tyle. I po co stała o ten tytoń. Qurang Medan to nie wiem czy wiedziała, ale ja tak jestem zajechana a ona po cichu też. Po co mi miała być niemiecka matura? Pojęcia nie mam ale tak było, a reszta... reszta to pierdoły i tyle. :( A największa pierdoła to niemiecka matura bo liczy się zawód i tyle. I ogólna renoma szkoły i tyle. I no własnie profil i np. jeśli ktoś w Polsce chodzi to technikum to se może maturę niemiecką zdawać bo z Polski ma zawód, a egzamin to nieważne. Ale jak ktoś chodzi do liceum - taka rodzina tam - to już nie powinno być zdawania matury bo np. szukanie pracy w Niemczech po liceum polskim to sklep i koniec. Nic się nie opłaca. Po technikum się opłaca. I patrzcie - tak Lepper jest Niemcem po niemieckich studiach i z rodowodu i tyle. Bo nie miał matury i tyle. I miał rację. No tyle ile. A ja z matury - uniwerek i tyle. I co sie dzieje? Tak mam prawo do dziś. Bo ja mam prawo. Bo wiecie - czemu sie nauczycielkom tu w szkole nie dam - bo chodziłam do szkoły bez prawa i medycyny, ale ja prawo miałam, a nawet proces miałam wtedy. I to miały zauważyć, że do szkoły chodziłam bez prawa, ale ja prawo miałam i czemu. No i tyle. Nie powinnam a miałam. Z doktoratu miałam prawo i do dziś mam i co? Nikt mi nie da rady. Przegrałam, ale co z KK pomówionym jako Adolf Hitlerem - to jest jakby z nie wiem... opętańcem przegrać. Coś w tym stylu. No ale ogólnie miałam rację do dziś. Ta Iiwonka też żenada. Zostaje jeszcze ta Dąbrowska, że od niej nie ma szkół w Polsce. No wiecie ... bez przesady. Skomplikowane to i tyle. No niby nie ma, ale wiecie - jak tylko co widzicie tak jak u mnie w domu to niemiecka matura to jak ma być dobrze. Bez sensu i tyle :(

Gość EWKAAA2222222
wykształcenie wyzsze i doktorat to ty chyba w warzywniaku chciałas debilko kupic a nie zrobic. kurwa to juz dzieci w podstawowce umieja pisac a ne bełkoczą bez ładu składu i sensu a ta kretynka o doktoracie piertoli

Ewka-czy Ty przeczytałaś jej wywód :P ? gratuluję cierpliwości, ja kończę po dwóch zdaniach :P

dlaczego ona nie jest po TECHNIKUM ekonomicznym - ta Iwonka - tak chciałam napisać. To świadczy że była NIEMORALNA bo nie rozumie Polski. A wykształceniem niech się nie tam nie rzuca wiecie bo W SUMIE ani średniego tam nie ma bo normalna praca to co? Maturę ich by musiała zdawać i by mogła być - studia jako średnie by jej zaliczyli PO ZDANIU MATURY bo czemu ona nie ma swojego biura tam otwartego. Ale jakie szkoły? Jedynie, że znajomości w urzędach. I co się mnie tak bała wielce? A przecież wiecie w Polsce też są różne szkoły, ludzie sa po studiach. Nie mają prawa biura sobie otworzyć podatkowego w Holandii? Ona na mnie tak naskoczyła jakby nie wiadomo co sie stało. Na 3 miesiące tam chciałam być - taką miałam umowę, a reszta i tak nie zależała od niej. A jak się skończyły nocki to i tak było wiadomo że dłużej nie bo nie miałam jednej pracy i tyle. I miałam stać o firmę. Lecz ich pech polega na tym, że z Polski byłam wysłana do VENLO wiecie. I teraz - bo się zgodziłam na inne wyjście i co - nie szukałam stałej pracy bo Venlo blisko granicy. No dobrze Venlo blisko granicy, ale co - język polski tam obowiązuje? Bo nie doceniły takiej oto sprawy, że ogólnie jechałam OD ROKU w herbaty wiecie - na magazyny z herbaty, ale na tych magazynach była NORMA i był tam jezyk niemiecki, z którym tak sobie tam radzę. Poza tym uważałam, że ja tam nie powinnam jechać z gołym zadkiem tylko coś musze zarobic w tej holandii - 3 miesiące akurat i do Niemiec. Zobaczcie nawet nie pół roku - dokładnie 3 miechy jak było napisane. No i to był początek końca. Mogłam z innej firmy jechać - no niby prawda, ale póżno robiłam prawo jazdy, to prawo jazdy mnie okradło, w pracy kłopoty. I słuchajcie na dzień dobry ta iwonka, a dalej co - dalej znowu Iwonka, taka Holenderka i ta biblioterka i Ilona i biura... no fajnie, ze ale to jeszcze nic. JESZCZE SZKOŁA POLSKA DO TEGO na mnie. No to już padłam i tyle. Bo tak bym się doktoratem wybroniła, a tak ...padłam wiecie. Bo o co mam pretensje. Szkoła za dużo. A teraz mam profesora samobójcę i co? Kto się wiesza? Bo jak teraz jadę szkołę. Profesorem z Warszawy - samobójcą i tyle. I co? Nie wiedziałam tego bo zbiorowe samobójstwo po mnie na tym amazon. de że mi nie dali rady, a tak wiecie... niezbyt pasuje i tyle. I by mnie wsadzili do kicia przez parafię św. Józefa tu i szkołe. Bo i tak powinnam siedziec za papieros 9 lat temu ale nikt mi nic nie powiedział. Tam na tym amazon. de już wiedzieli ale nisko, załoga na dole i tyle. No to 9 lat temu info i co? I przyjdę i nimi pomiotę jak oni mną i tyle mnie obchodzą. Praca stała to szafeczka miała być przede wszystkim, nie? Zawsze tak było, jest i będzie. Szafeczka? Po co szafeczka się dowiem. Po co szafeczka? A kto miał iść pierwszy do tej szafeczki i czemu ja? :(

nawet jakbym poszła do tej szafeczki to ten szef by mnie nie chciał bo myślałam szkoła A CO MIAŁAM ROBIĆ a takich wyrzucił. Ja to wiedziałam i miałam to gdzieś, ale no to normy nie - 5 zamówień i koniec. Nie - ciągle norma. Ale tam jej nie powinno być. Nie - powinna. No i to było takie że co dalej? Pchanie wózka - najgorsza praca i tyle. Bo za państwa nie było normy i tylko tak miałam myśleć - jestem z Polski, a jadę z Holandii do Niemiec i mam tam stała pracę. A ta szkoła to nie bo załogę wylali i mieli prawo, a dalej było ogrodnictwo gdzie mnie oskarżono o to, że nie stałam o Venlo a ja je też i sie smiały ze mnie i dlatego mogłam być. A z czego się śmiały to nie wiem. Ale miałam tam siedzieć i dać się wylizać czy za dużo chciałam - wylizywać Magdzie i Żaklinie i Rusce pewnie i Arabom brać do ust , tak? Bo nie stałam o Venlo i Iwonka się smieje że i tak jej nic nie zrobię bo żle się wyrażałam i się śmieje, ale to jest kłamstwo i niestety wyleci bo urząd podatkowy ma jej dosyć i w razie co sie ją spławi i wtedy rzeczywiście może jechać do Warszawy i tam szukać pracy z kasą z Holandii, staliby o nią - możeby coś dostała, a tam nie powinna być ponieważ nawet W SUMIE nie ma matury. Bo jedyne co miała zrobić to nauczyć się języka i zdać maturę żeby była ICH wiecie. Tyle. Ale nie bo była żoną lekarza i tyle. I tak sobie jedzie. No cóz... to się z nim rozwiodła bo ona faceta powinna mieć, ale chyba w Polsce i tyle. Facet Holender bo znowu będzie się śmiała, że sobie olałam faceta Holendra bo po co jej ten facet? Chyba rozumiecie. I to jeszcze ten mój brat. Jest po prostu idealny no ale... jaki on jest? A jaka ona jest? I mam nadzieję, że facet Holender to był lekarz i tyle. Ew. mechanik samochodowy. Nic więcej nie zostaje i tyle. Bo w sumie powinna sie wydać za Holendra żeby mieć to co ma. A czego chce w tym ogrodnictwie? Po ryju. Nie jak każda kobieta lubi kwiaty, a nawet je kocha. To co tam kombinuje z tej Holandii? Bo tam mówią po polsku. To bardzo żle jej powiem - no i widzicie - tak jestem rok bez pracy a tu nie lepiej. I tyle warta jest Holandia. A co mówiła w tym urzędzie podatkowym? Że już niedługo ślub bo przecież ostatnio tak mnie na śluby znosi, że coś strasznego. Ciekawe czemu? A wszyscy że jak się wyda to się powinnam jej bać. I TYLE MI MAJĄ DO POWIEDZENIA. No jakby robiła na taśmie, ale bez taśmy? Oni mieli powiedzieć tak - jak Iwonka zda holenderską maturę to się powinnam jej bać. Bo wiecie - nawet się nie odezwałam w sprawie Venlo - co fakt to fakt. Ale się bałam. No i jak teraz wyglądam? Gorzej niż kretynka. A podatek? I koniec :(