Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SDDSSDSDSDD

do ktorego roku zycia dostaje sie rente po zmarlym rodzicu?

Polecane posty

Gość SDDSSDSDSDD

czy jak sie pojdzie do pracy to renta przepada?

nie prawda, nie przepadnie jeśli pójdzie do pracy pod warunkiem, że będzie się uczyć oczywiście obowiązuje do ukończenia 26 roku życia

Gość zyrafka102
do momentu 25 urodzin, ale warunkiem jest że musisz cały czas chodzić do szkoły, jak przerwiesz nauke i nie zgłosisz tego do zus-u będzie trzeba zwracać pieniądze

o już wiem, tak to jest... ,,Prawo do renty rodzinnej przysługuje do ukończenia nauki w szkole, nie dłużej jednak niż do osiągnięcia 25 roku życia. Jeżeli uprawniony osiągnął 25 rok życia, będąc na ostatnim roku studiów w szkole wyższej, prawo do renty rodzinnej przedłuża się do zakończenia tego roku studiów (Art. 68 ust.1 p. 2 i ust. 2 ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, z późniejszymi zmianami). ,,

Gość dfghjkl;'
dokladnie jak wyzej ja mialam rente po tacie do 25 roku zycia chyba ze jest sie na ostatni roku i ma sie 26 i nie koniecznie mussza to byc studia-mzoe byc jakas szkola byle wpisana do rejestru -w kuratorium-jakos tak a jesli chodzi o prace to mozna jesli dochod nie przekroczy iles tam-dokladnie nei wiem bo mi przekroczyl i musialam zrezygnowac z pracy