Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shisha__

Mamuśki kilkulatków :)

Polecane posty

Gość Shisha__

Pogadamy? Są tu jakieś? :D

Gość Shisha__
Nie wiem, czemu o bachorkach chcę gadać na d. ogólnej, zamiast na dziale "Ciąża, poród , macierzyństwo" 🖐️

Gość Shisha__
Bo tak mi sie podoba podszywku :P :)

Gość Shisha__
Ogólnie pogadać sobie o wszystkim i o niczym :)

Gość Shisha__
ewks w jakim wieku Twoje dziecię? :)

Gość ccvvvvvvvvc
pogadac owszem , ale nienawidze przechwalanie sie jedna z druga co moje dziecko umie najlepiej robic, jest lepsze od twojego, slczniejsze, inteligentniejsze, cudowniejsze i naaj..takie wpisy mnie do żałosci doprowadzają , wiecznie przechwalanie sie ze 4 latek juz nie nosi pampersa i umie lyzeczka zupkę jeśc i podac gacie lub buta : o

Tez takiego czegoś nie lubię:) Moja mała skończyła w marcu 4 lata

Gość iouypyutiytup
Wypierdalaj paszkwilu

Gość Shisha__
Eeeee... Żadnego przechwalania... Pogadać o życiu, codziennym lub nie :) Co Wy takie nie w sosie?

Gość Shisha__
Zero gadania o kupkach i zupkach... Dlatego założyłam temat, bo inne niezbyt mi odpowiadają :)

Gość ccvvvvvvvvc
kurde no , ale to stalo sie nagminne :(ostatnio byl super topik zalozony, "mamy parolatkow, przynzac sie jakie najczesciej bledy popelniamy i nie jestescmy idealne." tos w tym stylu i niestety rozpierdolilli ten tepik mamuski bo zaczely prawie na cale strony kafe wypisywac co ich synek lub corcia umie robic, jakie sliczne minki, co swietnego powiedzialo itd... wszystko pierdziela przez takie zachlysnienie sie swoim bejbe i uniemozliwiaja prpowadzenie dyskusji na dany temat. Ja mam 4 dzieci, pochwale kiedy jest na to miesjce, ale nigdy nie przechwalamam

Gość Shisha__
Ej dziewczyny, tu ma być pozytywnie, miło... Żadnej spinki, tylko luz blues :)

Gość Shisha__
ewks... "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat" :D

Gość Shisha__
Zasada number one: nie porównujemy, nie przechwalamy się :)

Gość paszczurzyca
ja jestem mama 2,5 latka i też chętnie pogadam, siedzicie w domu czy wróciłyście do pracy?

No z chęcią to wróciłabym już do domu, ale niestety jeszcze w pracy:(

Gość Shisha__
paszczurzyca witaj w naszym gronie :)

Gość paszczurzyca
ja też siedzę w pracy a mój szkrab z babcią dziewczyny często zdarza Wam się wybywać gdzieś samym? mieć czas tylko dla siebie? czy macie tak że czasami potrzebujecie odpocząć od wszystkich i wszystkiego? niewiem czy to dziwne aleja nie czuję się zmęczona dzieckiem i nie potrzebuję np. wyjeżdżać na wakacje bez małego aby odpocząć wręcz przeciwnie nie wyobrażam sobie tego

Gość ccvvvvvvvvc
ja pracuje w domu ,mam 4 dzieci 10 lat, 6, 3 i 14 miesięcy, nie jest mi cieżko,gdy musze cos porobisz,posprzatac,do kuchni wyjsc to namlodszą do kojca wsadzam i robie swoje ,ogolnie dzieci ucze od malego samodzielnosci i umiejetnosci zajecia sie sobą na jakis czas,bo w innym razie bym je z oczu nie mogla spuscic i by ze mnie nie zlazły a takto jakos zabawią sie sobą nawzajem .Nigdy nie oczekuje od starszego rodzentswa opieki nad mlodszymi, to jest pierwsza zasada ze rodzenstwo nie ma obowiązku zajęcia się mniejszymi, jedynie gdy tego chce, ale nie na sile :)

Ja też raczej nie wychodzę nigdzie sama, czasem wyskoczę gdzieś z moim, do kina, czy pograć w coś ale to na godzinkę, góra dwie i to też rzadko. Teraz postanowiliśmy, że raz w tygodniu idziemy pograć wieczorkiem a mała z dziadkiem:)

Gość Shisha__
Ja czasami potrzebuję "oddechu" :) Raz na jakiś czas lubię wyjść z koleżanką do pub'u, pogadać. Ale wakacji bez syna nie wyobrażam sobie...

Gość ccvvvvvvvvc
mam czas dla siebie, na swoj wlasny relaks odpoczytek, czy to krzyżówka, gazeta, ksiązka, nieraz sie z drzemne te 20 minut, wiec jak najbardziej wypoczynek jest najwazniejszy, bo z przemęczonia niestety rozne nas zle stany dosięgaja, i niepotrzebnie wyladowujemy swoje frustracje na maluchach, a tak nie pownno byc wiec u mnie codziennie jest tak, że odetchniecie, chwila relaksu dla siebie jak najbardziej

ccvvvvvvvvc- podziwiam, czwórka dzieci i dajesz radę. Szacun:) Ja też uczę mojej żeby sama się zajmowała sobą, bo nie zawsze mam czas na wszystko niestety. Doba powinna trwać dłuzej:)

Gość Shisha__
No i widzę, że fajne dziewuchy spotkałam! :) Ciesze się... Nie lubie takiego przesadnego roztkliwiania się...

Gość paszczurzyca
ja codziennie do 15 jestem w pracy potem też jak potrzebuję nie muszę lecieć biegiem do domu bo wiem, że Mały ma najlepszą opiekę - babcia i dziadziuś, ale tak pozatym to chyba wolę gdzieś razem wyjść na plac zabaw, na rowerek itp, mam tylko mały problem moje dziecko nie słucha się mnie, nie zawsze ale zdarza się że np. w sklepie czy na podwórku mogę wołać go pół godziny i zdzierać gardło a On nic, ogólnie jest bardzo żywym i baaaaaaardzo skręconym dzieckiem,

Gość Shisha__
paszczurzyca... Nie ma dziecka, które słucha sie zawsze :)

Gość ccvvvvvvvvc
nikt nie lubi jak mu sie rozkazy nakazy daje, a tym bardziej dziecko co jeszcze dopiero uczy sie byc tym "podleglym".Naprawde mam stycznosc z wieloma dziecmi, i nieliczne jednostki sluchają sie i wykonuja kazde polecenie rodzica, to jest rzadkosc, zdecydowanie wiekszosc dzieci lubi i chce postawic na swoim, mysle ze to jest prawidlowy rozwoj inteligencji dziecka , walecznosci w jakims stopniu tez poplaca bardzo.A juz kompletna klęska jest jesli rodzic egzekwuje palsuszenstwo dziecka bijąc go czy szarpiąc ,.. bedzie zbierac plony za pare lat :o