Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monachium pytam.

Jest ktoś z Monachium??? :)

Polecane posty

Gość monachium pytam.

mam dwa pytania. czym się najlepiej poruszać po monachium? metrem? a jest bezpiecznie w metrze? a taksówki są np. drogie? i jeszcze jest gdzieś jakieś centrum handlowe niedaleko uniwersytetu bundeswehry ???? bardzo prosze o odpowiedź!!!!

Gość monachium pytam.
a autoibusy?

Jell! Juz zawalu przez Ciebie dostawalam! Nie udawaj niezyjacej nigdy wiecej! :D

Byłam w Monachium, na lotnisku albo w hotelu ci dadzą taką mapkę z liniami metra, generalnie metrem i autobusami dojedziesz wszędzie.

Gość monachium pytam.
a co z tymi autobusami???? lepiej wyjdzie metrem i szybciej będzie?

Gość monachium pytam.
no tak tylko że ja lecę sama i nikt mi żadnej mapki nie da..... myślisz że z mapką się bez problemu odnajdę????

nie udaje, sorry :-( nie mam jak wejsc na skrzynke w pracy. bo co chwile mi jakies blokady wyskakuja :-( :-(

autobusami o wiele dluzej, metrem najszybciej i chyba w sumie najtaniej, mapki dostaniesz wszedzie, sa do ogarniecia i troche kultuy by sie przydalo

Gość Miraculum5
W Monachium najlepiej poruszac się komunikacją miejską. Jest ze sobą idealnie zgrana. U bahnem jeździ się szybko i wygodnie. Można z obrzeży dojechać również sbahnami. Jedyne co mnie drażniło, to dość wysokie ceny biletów

To nic takiego, po prostu sie martwilam. ;) Myslisz, ze Cie perfidnie zablokowali? Jak juz bedziesz miala chwile, zeby wejsc na maila to opoweim Ci wszystko o czym mialam opowiedziec. :D

Tą mapkę dostajesz dosłownie wszędzie, byłam tam 3 dni a dostałam chyba z 5 w różnych miejscach. Komunikacja w Monachium jest naprawdę bardzo, ale to bardzo dobra. Nie sposób się zgubić i wszędzie można dojechać. Bezpiecznie też jest, zdarzało mi się jechać metrem po meczu Bayernu, było mnóstwo ludzi, ale nie przesadnie, bo przed i po meczu metro jeździ co 5 minut i nikomu nic się nie stało, spokój był.

Gość monachium pytam.
a przykładowe ceny biletu na metro jakie są???

nieee, mysle ze nie, juz czesc stron byla poblokowana wczesniej, a teraz mam problemy z wejsciem na yahoo.... ehhh a w domu zadko kiedy otwieram laptopa... odezwe sie... U Ciebie wszystko ok ?

Nie pamiętam dokładnie jakie ceny były, ja kupiłam jakiś bilet na wszystko, wszędzie i na 3 dni i chyba ok. 50 euro zapłaciłam, ale nie dam sobie za to głowy uciąć. A te mapki, jakbyś nigdzie nie dostała są też na tablicach na każdej stacji metra.

Jak bedziesz miala czas, to sie odezwij po prostu i tyle. :) Wazne ze zyjesz, bo ostatnio jestem straszna panikara (nawet uwierzylam w taka durna rzecz, ze szkoda gadac, o tym tez Ci opowiem) :O Ogolnie ok, mamy duzo swietowania ostatnio. ;) I tak sobie wszystko powolutku ogarniam ,stabilizuje i w ogole. A co u Ciebie? Juz spokojniej?

Gość monachium pytam.
no o.k. dzięki dziewczyny. 50 euro to trochę dużo no ale trudno......

troche spokojniej, ale od poniedzialku sie znowu zacznie :-O najpozniej w weekend skrobne maila, obiecuje :-)

Jelly Belly, dlatego pisałam, że nie dam sobie głowy uciąć. Możliwe że to 50 euro to było za dwie osoby, po prostu nie pamiętam, bo kupowałam bilet tylko raz na 1 stacji s-bahna tak, żeby mi starczyło na cały wyjazd. Pamiętam tyle, że bilety tanie nie są, ale komunikacją można dojechać wszędzie i szybko, więc coś za coś.

To w weekend bede grzecznie czekac. :) Akurat w weekend bede znowu w podrozy, ale tym razem ze tak powiem z inna "firma". :D Znowu bede narzekala na dlugi lot, halas i zmiane pogody. :classic_cool:

Ty i te Twoje firmy :-D :-D :-D odezwe sie, bo mam juz tyle zaleglosci mailowych, ze naprawde musze sie za nie zabrac :-)

Gość monachium pytam.
no już się przestraszyłam tym 50 euro bo to trochę za dużo by mi wyszło..... dobra dzięki wam bardzo. :))))