Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baryłaaaaa

opuchnięte stopy, brak kostek - BANIE - proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość baryłaaaaa

jestem w 33 tc, nie przytyłam dużo bo jakieś 8 kg, a wcale nie mam kostek, moje stopy wygladaja jak balony!!! czemu tak jest? Pije duzo wody mineralnej, zdrowo sie odzywiam, jestem aktywna a mimo to wstaje rano juz bez kostek, a klade sie z kołkami jak bańki... wyniki wszystkie mam rewelacyjne, wrecz ksiazkowe... lezenie z nogami w gorze nie pomaga miała tak któraś?

Gość zrób test!
a jak z ciśnieniem??

Gość baryłaaaaa
też w normie, 119/76

Gość baśka mi ukradła nicka
Ja tak mam, też mi nic nie pomagało, wybieram się do lekarza.

Gość zrób test!
skoro w normie to ok. Jeśli ci opuchlizna schodzi przez noc to nie masz się czym martwić. Ja od około 7mies. zaczęłam po całości puchnąć -ręce, nogi itp. Z początku po nocy schodziło ale potem przestało i nic nie schodziło. Zeszło dopiero po porodzie -w ciągu kilku dni. Nic na to nie mogłam poradzić, mimo że brałam leki bo miałam ciśnienie czasem powyżej 140/90.

Gość baryłaaaaa
mocz idealny, ciśnienie idealne, morfologia idealna. Waga dobra. Ale te nogi... masakra. Biorę zimny prysznic, leże z uniesionymi, to nic nie daje...

Gość baryłaaaaa
widzisz, wstaję już z lekko opuchniętymi, nie budzę się z nogami jak kiedyś, ale to co się później dzieje to już jakaś masakra jest, wieczorem chodzę jak potwór

Gość zrób test!
znam ten ból znam. Mnie przez to potworne zatrzymanie wody przybyło w ciąży do dnia porodu prawie 20kg. Wiem że to była woda bo po 2tyg. od porodu było już minus 20kg. Moim zdaniem nic na to się nie poradzi.

Gość zwyczajna forumowiczka
Poproś męża o robienie czegoś w rodzaju drenażu limfatycznego (głaskanie z leciuteńkim uciskiem nóg od palców do pachwin) Zrezygnuj z soli Pietruszka i seler działają moczopędnie.

Gość klosowa
tez tak miałam. Gin powiedzisł, że to łagodna postać gestozy, bo ciśnienie miałam w normie.

Ja też tak miałam - polecam Ci Cyclo3Fort - przynosi ogromną ulgę - można brać 3x dziennie, co prawda nie zeszła mi cala opuchlizna, ale czułam się po tym znacznie lepiej :) Mam nadzieję, że pomogłam :)