Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny pomozcie jakos

HELP jak nie jesc??

Polecane posty

Kurde, dziewczyny poradzcie cos! Jestem w 34 tc, przytylam juz 21 kg!! (druga ciaza, w pierwszej 19 kg), ale nie moge powstrzymac sie od jedzenia czekolady!! Normalnie codzinnie musze jesc cos z czekolada, a to kanapke z nutella, a to cos innego podobnego. I najgorsze jest to, ze NIE UMIEM i nie moge tego niczym innym zastapiac! Zadne owoce, zadne salatki, no nic po prostu nie moze mnie zadowolic, chociaz probuje jesc inne rzeczy i zastapic ta czekolade czyms innymi, to i tak to nic nie daje...Co robic? Przeciez z takim tempem to zaraz dobije do 35 kg!!

Gość zrób test!
nie kupować tego co nie powinnaś jeść i tyle. Jeśli nie ma to nie zjesz -proste.

No ale to wcale nie jest takie proste...:O W pracy mamy przerwe na lunch o 12.00-12.30, wiec wszyscy razem calym dzialem idziemy cos zjesc i ja wlasnie jak nie kupie rogala z czekolada albo czegos innego podobnego to i tak zrobie to wracajac z pracy :o Ja nie moge sie powstrzymac...:o

Gość klxdlngcbd
Ja przytyłam 25 kg przez całą ciąże bo też wiecznie czekoladę żarłam :/ Jedyna zachcianka !! Niestety nie potrafiłam jej opanować. Dla pocieszenia napiszę, że jak urodziłam to odeszła mi ochota na słodkie. I w ciągu 8 miesięcy pozbyłam się wszystkich kilogramów ciążowych. Nie odchudzałam się bo karmiłam ale nie jadłam słodyczy, wiecej się ruszałam i wystarczyło :)

Gość zrób test!
no to skoro musisz to będziesz się po porodzie odchudzać. Nic innego się nie poradzi. Ewentualnie niech mąż ci zabierze pieniądze -wtedy do pracy zabierzesz tylko kanapki a słodkości nie kupisz bo nie będzie za co. ;)

Gość Miraculum5
Ja też tak miałam i mam do tej pory. Jestem w 29 tc, na plusie prawie 14 kg i załamka. Ale to jest kwestia silnej woli. Ja się zaparłam w sobie, dziś np w sklepie sięgnęłam po czekoladę, przeparadowałam cały sklep, ale wróciłam, odłożyłam a wzięłam sobie jogurcik i mandarynki. I póki co waga stoi w miejscu :)

Taak, tylko ze ten moj maz to tez "nic" nie wart...Nie dosc, ze sprawdza czy mam pieniadze w portfelu i jak ich nie mam to mi cos tam wrzuca, zebym zawsze miala kase, to jeszcze biega do sklepu po Nutelle i Milke, bo uwaza, ze w tej chwili nie powinnam sobie niczego odmawiac :O Dla niego to zaden problem. Caly czas mowi, ze przeciez po pierwszej ciazy szybko doszlam do siebie (jakos po pol roku - 7 miesiacach wazylam tyle samo, ile przed bez cwiczen, bez diet), wiec powinnam to olac i sie nie martwic. Takze chyba nie pozostalo mi nic innego jak tylko czekac az po urodzeniu i pologu bede mogla sie wziac za siebie...Dobrze, ze w pracy mozemy sobie zalatwic karnet na fitness ze znizka ;)

Miraculum5 - zazdroszcze ci tej silnej woli, naprawde :) Ja raczej to slabych osob nie naleze, ale teraz ta czekolada w ciazy to jakis koszmar. Normalnie dzien bez czekolady to dzien stracony. U mnie wyglada to tak, ze moge zjesc 5 mandarynek, jablka i do tego jogurt, a i tak bede miala fatalny humor dopoki nie zjem czekoldy :o Normalnie to takie glupie, ze az smieszne :)

Gość Miraculum5
No to zazdroszczę męża! Mój, nawet nie zdążę wsadzić kęsa czegokolwiek do ust, już gdera niby w żartach, ze znów jem, że mam wielką dupę itp itd... Przez niego się 3x zastanawiam zanim cokolwiek zjem. Znam ból 'fazy czekolady'. Musisz powalczyć sama ze sobą, nie masz wyboru. A jak już musisz coś z czekoladą, to kupuj albo gorzką albo jakieś mini batoniki, które mają niewiele kalorii, a po zjedzeniu idź na spacer.

Miraculum - powaznie? Kurcze, troche nie w porzadku ten twoj maz...Masz racje z ta gorzka czekolada tylko najgorsze jest to, ze mi sie wlasnie potwornie chce mlecznej :o Czasem sie z samej siebie smieje jaka ja glupia i slaba jestem i to baba prawie 32 letnia :) Ale co zrobic...:) Sprobuje jednak przekonac sie do gorzej. Z dwojga zlego ona jest jednak lepsza.