Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pufa z aksamitu

Wiek opiekunki.

Polecane posty

jeśli młoda osoba ma doświadczenie w opiece nad dzieckiem to czemu nie ;) wiadomo ,że młodsza osoba jest bardziej energicznaa ;)

Gość uwazam ze....
najlepiej znalezc z jakims doswiadczeniem i powinna miec skonczone min 20 lat - mlodsze sa raczej nieodpowiedzilane starsze odradzam - maja swoje poglady - przegrzeja ci dziecko lub utucza no i sprawnosc juz kiepska ( jak dziecko ruchliwe to moze byc klopot )

Gość uwazam ze....
no i jeszcze jedna wazna sprawa zatrudnij niepalaca

Gość mamama27
młodsza ale nie za młoda

Gość Miraculum5
Ja bym jednak wolała młodszą opiekunkę. Np studentkę pedagogiki lub psychologii, która ma jakieś doświadczenie już w tym zakresie. Starsza osoba może być baaardzo fajna, ale w większości cechą starszych pań jest wymuszanie swoich metod, nawet wbrew rodzicom.

Gość uwazam ze....
w takim razie wybierz ta 23 letnia studentke pedagogiki

ja bym nie brała dziewczyny 23letniej, która nie ma jeszcze swoich dzieci do opieki nad niemowlęciem, dziewczyna nie ma jeszcze takiego instynku macierzyńskiego jak mama która odchowała lub ma dzieci malutkie sama.... ja teraz zatrudniłam do mojej 5 miesięcznej córeczki kobietę po 50tce, młoda dziewczyna jest fajna ale do 2-3 latka, bo nadąży za nim, do młodszych dzieci to doświadczona MAMA jest najlepsza :-) więc wszystko zależy w jakim wieku masz malucha

ja miałm opiekunkę w tamtym roku i miałam do wyboru dwie 23 lata i 55 lat wybrałam 55 - latkę i to był super wybór kobieta cudowna zadbała jak o swojego wnuka w tym roku z jej pomocy tez korzystałam :) i mój syn zachwycony ja zadowolona bałam się młodej niedoświadczonej osoby co z tego że była po pedagogice jak marne doświadczenie