Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgjhgjfg

jak sie za to zabrac???

Polecane posty

Gość hgjhgjfg

Skonczylam w tym roku technikum, mature i egzamin na zawod zdalam, zapisalam sie na studia zaoczne i musze znalezc prace. Jak do tej pory mialam wakacje:P ale czas zaczac cos dzialac, nie jestem nawet zarejstrowana w urzedzie pracy. Nie wiem jak mam sie zabrac za poszukiwanie pracy, nie wiem jak mam napisac cv skoro zadnego doswiadczenia nie mam, chyba ze praktyki miesieczne ktore mialam chyba w 2 i 3 klasie technikum ale nie wiem czy takie cos sie wpisuje bo wiecie jak jest na praktykach, doswiadczenia zadnego raczej nie zdobede. Nie wiem czy jak bym sie zatrudnila gdzies np w sklepie to potem moge to zaostawic i isc na staz? bo obilo mi sie o uszy ze jak juz gdzies pracowalam to nie moge juz odbyc stazu, ze staz zaraz po szkole bez doswiadczenia. Poradzcie mi cos, j kompletnie nie wiem jak mam sie za to wszystko zabrac, prosze o rozsadne porady i z gory dziekuje za wszystko

Gość hgjhgjfg
ponawiam moje pytanie, prosze o odpowiedzi

Co PUP to inna interpretacja kodeksu.Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do właściwego dla siebie i się dopytasz.Przy okazji się zarejestruj - zostaniesz wtedy objęta obowiązkowym (bezpłatnym) ubezpieczeniem. bez tego za każdą wizytę u lekarza będziesz płacić. W PUP powinna być osoba,która uczy jak pisać CV poprawnie.Praktyki jak najbardziej się wpisuje - przecież dzięki nim jednak trochę doświadczenia masz :)

W PUP pod który podlegam ze stażu mogą korzystać tylko osoby bezrobotne rok po szkole/studiach (które nie podjęły jeszcze pierwszej pracy), ale muszą być zarejestrowane.

Gość hgjhgjfg
ubezpieczenie mam jeszcze ze szkoly do konca wrzesnia o ile sie nie myle wiec o to sie nie martwie narazie. a czy kazda oferte pracy, stazu ktore oni mi zaproponuja ja mam obowiazek przyjac bez wzgledu na wszytko? jak to jest? czy ja pokazuje w up dokument o zdanym egzaminie zawodowym? zeby wiedzieli jaki mam zawod po technikum. Na studiach nie bede miala ubezpieczenia tak jak ze szkoly?

Gość droooooooooppp
Jesli skonczyłas technikum musisz mieć swiadectwo ukonczenia jego, jesli zdałas mature - swiadectwo maturalne... Jesli ukonczyłaś jakiekolwiek kursy/ szkolenia również papier na to ....na studiach nie bedziesz ubezpieczona tak jak w technikum...idz do up, oni powiedza ci jakie papiery sa potrzebne....

Info mam od kumpeli - była niedawno w podobnej sytuacji. Idąc się zapisać weź dokumenty - świadectwo ukończenia szkoły, świadectwo odbytych praktyk itp.Może byłaś na jakichś kursach - to też weź. Nie musisz przyjmować każdej oferowanej pracy/stażu, ale musisz się stawiać na rozmowy kwalifikacyjne na które jesteś skierowana (z każdej do urzędu przynosisz podpisany i podbity papierek,że rzeczywiście byłaś - na jego podstawie dostaniesz zwrot za dojazd komunikacją miejską na rozmowę, ale musisz mieć bilet jako dowód).

Gość hgjhgjfg
A to nie wiedzialam ze z tym ubezpieczeniem tak jest;/ A jesli chodzi o praktyki mam tylko zeszyt ktory tam prowadzilam, zadnego swiadectwa. A jesli chodzi o swiadectwo ukonczenia szkoly mam tylko kopie bo oryginal jest na studiach a swiadectwo maturalne odpis i kopia bo tez musialam dac oryginal na uczelnie. Czy to ma jakies znaczenie? A nie wiecie jak to jest z ta praca? jesli bede gdzies pracowac to potem moge isc na staz czy juz nie?

Gość hgjhgjfg
a co do tych rozmow kwalifikacyjnych na ktore musze sie stawic to za bardzo nie rozumiem. Bo piszesz ze nie musze przyjmowac kazdej ofert wiec w jakim celu mam isc na taka rozmowe? Co mam isc na rozmowe i powiedziec ze przyszlam bo musze ale nie chce tej pracy???

Gość hgjhgjfg
up up up

Gość hgjhgjfg
piszcie cos blagam

Gość hgjhgjfg
czy ktos mi wkoncu odpisze????

Gość hgjhgjfg
?????????????????/

Gość hgjhgjfg
halo?