Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiamama

szyjka macicy ma2cm 13tydzien dobrze czy zle

Polecane posty

dzis byłam u lekarza powiedział ze szyjka ma 2centymetry czy to dobrze czy zle a wy jaka długosc szyjki macie

Gość zrób test!
"Odpowiedź eksperta Lekarz Maja Sidor Długość szyjki macicy w ciąży powinna wynosić 38-42 mm. Określa się to na podstawie usg. Natomiast w miarę trwania ciąży zazwyczaj szyjka ulega skróceniu. Waży jest równie fakt czy od początku ciąży miała Pani taką długość szyjki. Bo jeśli tak i się ona nie skraca to nie ma powodu do niepokoju. W przypadku skracania się szyki macicy konieczne będą interwencje ginekologiczne. Określenie czy szyjka się skraca będzie możliwe po wykonaniu kolejnego badania usg. Waży jest również stan ujścia wewnętrznego szyjki. Jeżeli jest ono zamknięte to nie powodów do niepokoju. Pozdrawiam "

ja jestemw 29 i wlasnie wyszlam ze szpitala bo szyjka ma 1,85 grozi mi porod przedwczesny wiec leze w domu w zasadzie plackiem:( od poczatku szyjka ma ok 35-4 cm to jest prawidlowa dlugosc im dluzej tak jest tym bezpieczniej ,a co powiedziala lekarz?

moj awlasnie sie rozwiera wewnetrznie i nastepuje wpuklenie pecherza plodowego.Nosze bliznieta i drze od tygodnia zeby dotrzymac do 34 tyg:(