Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapyyyytajnik

ARABOWIE

Polecane posty

Gość zapyyyytajnik

O matko! Właśnie kończę czytać książkę o dziewczynie, która z przyjaciółką przemierzała Stany na stopa. Któregoś dnia w Karolinie Północnej wracając z plaży stanęły na poboczu i czekały na okazję. I zobaczyły zbliżający się samochód, który zamiast zwolnić... wjechał w nie. No i dziewczyna budzi się w bagażniku z martwą przyjaciółką. Klapa bagażnika się otwiera i dziewczyna widzi trzech mężczyzn. Oni też w szoku bo byli przekonani, że obie nie żyją ale po negocjacjach postanawiają pozbyć się ciała przyjaciółki - a dziewczynę zabrać do domu nad jeziorem i trzymać ją w piwnicy. Jeden z porywaczy jest Algierczykiem francuskiego pochodzenia. Jest głównych bohaterem i jest tak porypany, że masakra! Twierdzi, że ją kocha - więzi ja bo nie chce się z nią rozstawać... Jezu, jaki jest pojebany. Gwałci ją, głodzi, próbuje złamać... cały czas wmawiając, że jest miłością jego życia. Robi jej takie pranie mózgu, że Ona na prawdę zaczyna wierzyć, że tylko z num może być szczęśliwa. Książkowy syndrom sztokholmski. A najbardziej mnie szokuje, że czytam recenzje tej książki i ludzie piszą, że współczują Kadenowi (ten arab) i Raleigh (dziewczyna) bo się naprawdę kochali ją ale sytuacja była przeciwko nim. To co, że jej nie bił. To co, że ją uwodził. To co, że ją bronił przed pozostałą dwójką porywaczy, która chciała ją zabić. Jego "miłość" była bardziej toksyczna i wyniszczająca niż gdyby ją lał i pozwalał gwałcić kolegom. Okropne!

Gość Młoda mama małej Niuni
Miło, że ktoś w tym kraju czyta książki :)

Gość Kwaidan
Podasz tytuł? :) Bo brzmi interesująco ;)

Gość zuzizak
poczytaj coś ambitniejszego, np Kubusia Puchatka :-)

Gość Kwaidan
Dziękuję :)

Gość zapyyyytajnik
Niech Cię nie zmyli ta "erotica" w linku. Nie wiem co za zryty łeb mógł umieścić taką książkę w kategorii erotycznych. Chyba, że gwałcenie głuchej dziewczyny kogoś rajcuje. :O

Gość zapyyyytajnik
Nie wiem. Nie czytam po polsku. Ale chyba nie ma. Chcesz podobną książkę po polsku? Poszukaj "Uprowadzonej" Lucy Christopher. O dziewczynie (16 lat), która po kłótni z rodzicami odłącza się od nich na lotnisku i idzie na kawę ale okazuje się, że nie może płacić walutą jaką posiada. Tam zaczepia ja starszy mężczyzna (25 lat) i proponuje, że zapłaci za jej kawę. Ona się zgadza nie wiedząc, że dosypał jej coś do kubka. Później budzi się na totalnym odludzi w Australii z mężczyzną z kawiarni. Okazuje się, że ten facet obserwował ją odkąd miała 10 lat i przygotowywał ten dom na pustyni, by tam z nim zamieszkała. On jest bardzo niestabilny emocjonalnie, ona ucieka, on ją goni... Walczą między sobą... On ją chce przekonać do swoich racji, złamać, uzależnić od siebie... Ona zachować zdrowy umysł i wolność. Oczywiście w trakcie książki dziewczyna przechodzi od złości, do wściekłości, od rozpaczy do bezsilności, od załamania do wiary, że On jest jest jedną prawdą w życiu. Syndrom sztokholmski jak ta lala. :P